TJ Jiskra Aš vs. AC Zruč-Senec 1:6

07.05.2011 14:00

 

Hladká výhra v Aši upevnila druhé místo Zruče

 

V zápase 6. kola cestovala aktuálně druhá Zruč na hřiště poslední Aše. Hosté postrádali dvojici Zdeněk Holub, Petr Stehlík. Povolán byl proto z rezervního B týmu Jaromír Tancouš, pro kterého to byl jeho první zápas za Zruč a hned vítězná premiéra v 1.lize.
V úvodním zápase se představilo domácí elitní duo Hlaváček, Čermák proti sestavě Urban, Smola. Hosté zaskočili domácí výhrou 10:7 v 1. setu. Ve druhém domácí srovnali krok i stav. Bohužel došlo ke zranění domácího tahouna Hlaváčka. Toho nahradil Radek Ulmon.3. set dospěl do stavu 9:9, ve kterém hostující Smola pokazil smeč, a domácí se ujali vedení 1:0. Přesvědčivá výhra 10:9, 10:1 2. dvojice Zruče ve složení Pavel Stehlík, Štolka srovnala stav na 1:1.
Hosty do vedení poslala trojice Urban, Pavel Stehlík, Vaňourek výhrou nad trojicí Martina Čermáka. 1:2. Odskočení o dva body potom zařídila Štolkova formace.
V prostřední pasáži drží Zruč stále 100% úspěšnost. Premiéru v 1. lize absolvoval fluktuant Tančous, který spolu s Václavem Hánou přehrál domácí dvojici Rada, Huspek 10:1 a 10:5. Stav zápasu 1:4.
V singlu si poradil Milan Smola s mladým a dobře hrajícím Radou 10:8 a 10:8. 1:5.
Zápas ukončila sestava Smola, Štolka, Kovanda výhrou 10:7 ve 3. setu nad sestavou Rada, Brandl, Čermák.
Utkání jako vždy zhodnotil vedoucí Zruče  Tomáš Vaňourek:
„Jsem spokojen za zisk dvou bodů i přes absenci dvou hráčů. Ve 3. dvojici dobře zaskočil fluktuant Jarda Tancouš. Na příští zápas doma s Přerovem vyrazíme v plné síle. Kaňkou dnešního utkání bylo zranění domácího Milana Hlaváčka, kterému přejeme brzké uzdravení a návrat na kurt.“

 

Vedoucí domácí Aše Lubomír Chynoranský měl samozřejmě smutnou náladu:

„Co dodat k dnešnímu zápasu – před sezonou nás plánovaně opustil Vlasta Kubín, podrazil nás odchodem Karel Oktábec a teď se nám na celou sezonu zranil hlavní tahoun Milan Hlaváček. No situace není růžová, zase dostanou příležitost mladí, s výsledky to však bude asi horší“.
K samotnému zápasu Chynoranský  poznamenal: „Za krásného počasí před výbornou diváckou kulisou jsme začali zápasem dvojic. Naši tahouni Hlaváček,Čermák prohráli první set a za jasného vedení ve 2.setu došlápl Milan Hlaváček u sítě úplně osamocený,bylo slyšet těžké prasknutí a bylo hotovo-prasklá achilovka,okamžitě sanitka no a večer již operace  přetržené achilovky. Za Milana zaskočil Radek Ulmon a zápas dotáhli nejtěsnějším výsledkem k vítězství -1:0. Na mužstvo však zraněním tahouna padla deka. Snaha byla vidět,chtěli nahradit Milana,to se však vůbec nepodařilo.Některé zápasy jsme prohráli rozdílem třídy.Vrchol utkání však měl teprve přijít a přišel v singlu.Náš dorostenec Patrik Rada vyhořel v předchozím zápase dvojic.Na singl se však nabudil a po výborném výkonu těsně prohrál s nejlepším singlistou v 1.lize Milanem Smolou. Patrik bojoval. Žádný míč nebyl ztracen, někdy vracel až neskutečné balóny, za což ho diváci odměnili mohutným aplausem.
K výhře chyběla trocha zkušenosti. Naši dnes dřeli. Po odstoupení Milana Hlaváčka byl soupeř jasně lepší. Budeme to mít dále těžké. Milanovi Hlaváčkovi přejeme úspěšnou operaci a brzké uzdravení.“

 

V sobotu opět stoprocentně úspěšný blokař Zruče Míla Štolka k zápasu řekl:

"Pokud pomýšlíme na přední místa v tabulce, bylo dnes povinností přivést z Aše 2 body. Hned první utkání nasvědčovalo, že ašští se nedají bez boje. Pak však přišlo vážné zranění tahouna domácích Milana Hlaváčka. Domácí zvládli ještě vydřít první bod, ale poté už byl zápas v naší režii. Možná také kvůli absenci výše zmíněného se z domácích vytratila chuť do hry a koncentrovanost. I tak jsme občas svými chybami dovedli některé zápasy do třetích setů, ale výhru jsme si vždy pohlídali. Upevnili jsme si tak druhou příčku tabulky s jednobodovou ztrátou na lídra z Plzně."

 

Tuto sobotu tým Zruče přivítá družstvo z Přerova, které ač nováček v 1.lize, drží výborné 3.místo. Budeme chtít potěšit naše diváky dobrou hrou a hlavně vítězstvím a tím se odpoutat od pronásledovatelů.Utkání začíná jako vždy ve 14:00 v krásném areálu ve Zruči.

 

1. liga, 6. kolo: TJ Jiskra Aš vs AC zruč-Senec 1:6
vývoj skore: 1:0, 1:1, 1:2, 1:3, 1:4, 1:5, 1:6
sety: 4:13
míče: 116:164
diváků: 33
doba utkání: 3hod, 8 min.

 

Hlaváček, Čermák (Ulmon) – Smola, Urban   2:1 (7:10,10:8,10:9)

Brandl, Janotka - Pa. Stehlík, Štolka     0:2  (9:10,1:10)

Čermák, Rada, Brandl - Urban, Pa. Stehlík, Vaňourek    1:2 (6:10,10:8,5:10)  

Ulmon, Huspek, Janotka - Kovanda, Smola, Štolka 0:2(8:10,6:10)

Rada, Huspek - Hána, Tancouš   0:2 (1:10,5:10)

Rada - Smola  0:2 (8:10,8:10)  

Čermák, Rada, Brandl  - Kovanda, Smola, Štolka   1:2 (5:10,10:9,7:10)