START VD Plzeň vs. AC Zruč-Senec 3:6

21.05.2011 14:00

 

Zruč oplatili Startu porážku na jeho hřišti a udržela první místo

 

V sobotu se 1.liga převalila do své druhé poloviny a tak tu bylo opět plzeňské derby. Role hostitelů se v sobotním slunečném odpoledni ujal Start Plzeň. Po sedmi odehraných kolech měli oba soupeři na kontě 9 bodů a svorně se usadili na prvních dvou příčkách tabulky. Zruč letos prohrála jen jeden zápas a to hned ten první právě doma se Startem 2:6, měla tedy velkou motivaci soupeři porážku na jeho domácí půdě oplatit a navíc by tím bodově odskočila a ujala se vedení v tabulce 1.ligy.
V úvodním zápase zvládli lépe poslední míč domácí Holý s Miksánem nad Urbanem a Petrem Stehlíkem. Za Zruč srovnala elitní dvojice Pavel Stehlík, Štolka jednoznačnou výhrou nad Nozarem a Šikem. 1:1.
Body se dělily i v souboji trojic. Nejprve trio Nozar, Šik, Giertl zvládlo lépe 3. set nad  Štolkovo formací. Vyrovnání zařídila sestava Pavel Stehlík, Vaňourek, Urban a stř. Hána po vítězství 8:10, 10:9 a 10:9 nad Miksánem, Holým a Bořánkem. 2:2.
I v prostřední pasáži se body dělily. Na letošní 100% úspěšnost dvojice Smola, Hána poprvé nenavázal singlista Smola, který podlehl v koncovce 3. setu domácímu Miksánovi a poprvé tak letos odešel poražen. 3:3.
Následné utkání trojic poprvé nešlo do 3. setu. 4. bod pro Zruč připsala formace Pavel Stehlík, Vaňourek, Urban a stř. Hána po výhře 10:9 a 10:7 nad Nozarem, Šikem a Giertlem. 5. bod hostí zařídila sestava Štolka, Kovanda, Smola a stř. Petr Stehlík po výhře 10:8 ve 3. setu nad sestavou Miksána. 3:5. Šestý zápasový bod a konečnou cennou výhru 6:3 pro Zruč tak dokonala dvojice Pavel Stehlík, Štolka při vítězství 10:4 a 10:7 nad domácím Miksánem a Holým.

V sobotu nejlepšímu hráči Zruče Pavlu Stehlíkovi a jeho spoluhráčům pak po zápase tleskala už jen polovina diváku z celkového počtu cca 80. Důvodem byl samozřejmě začínající zápas plzeňských fotbalistů s Ostravou, ve kterém FC Viktoria Plzeň potvrdila zisk letošní titulu mistra ČR, což se samozřejmě nemohlo obejít bez účasti hráčů Zruče. Celou reportáž z třetí tematické společné akce, tentokrát „ S nohejbalem za titulem“, si budete moci přečíst ve zpravodaji k sobotnímu utkání.

Utkání zhodnotil vedoucí hostujícího týmu Tomáš Vaňourek:
„Jsem rád za 2 body. Dnes jsme předvedli kolektivní výkon. Naše vítězství je zasloužené, byli jsme hladovější a bojovnější, než soupeř z Plzně, kterému ve 2. polovině zápasu docházely síly a v závěru zápasu více kazil na útoku. Nám chyběl Zdeněk Holub, a domácím Martin Švácha. V domácím týmu bych vyzdvihl pouze smečaře Šika, hráč Miksán zahrál dobře v singlu, kde porazil Milana Smolu. Velký dík patří našim fanouškům, kteří přicestovali do Plzně v počtu 40 lidí a v závěru zápasu přihlíželi snad jen oni. Ti domácí mě překvapili, že opustili areál, patrně spěchali na fotbal. Ještě jednou dík fandům a fanynkám Zruče.“

 

Ještě loni hráč Startu Petr Stehlík, který letos hostuje ve Zruči, nemohl uniknout dotazu na právě dohrané derby:

„Dnešní zápas na Startu byl odvetou za prohrané derby ze začátku sezony. Prohru 2:6 jsme zkrátka museli odčinit. Především díky zranění domácího Martina Šváchy jsme si kladli za cíl minimálně 1 bod. Trenér však chtěl odvézt oba dva body do Zruče, což se nám nakonec podařilo i přes první porážku "nejlepšího" singlisty v první lize. Nyní nás čekají Janovice, které se v současnosti vezou na vítězné vlně a nebude snadné je z ní sundat. Doufejme, že při bojovném výkonu a podpoře fanoušků, zůstanou všechny body ve Zruči.“

 

Nahrávač Zruče Honza Kovanda těsně před urychleným přesunem na Štruncovi sady k zápasu poznamenal: „V Doudlevcích se hrál pěkný  vyrovnaný zápas se zvraty na obou stranách. Divákům a fanouškům domácích a hostů se musel líbit. Navíc se hrálo o průběžné první místo v tabulce a plzeňské derby. Začali jsme dobře a s domácími drželi od začátku krok, což bylo důležité. Když jsme po střední pasáži za stavu 3:3 kdy zápas gradoval,vyhráli obě otočené trojky,tak bylo jasné, že neodjedeme s prázdnou...Naše mužstvo bojovalo o každý míč a předvedli jsme kolektivní výkon.“

 

Tuto sobotu 28.5 od 14:00 hostí Zruč ve svém areálu NK Janovice. Po snadné výhře Zruče v druhém kole 6:0 se Janovice neskutečně herně i výsledkově zvedli, od té doby už neprohráli a tak bude velice obtížné je porazit. Opět to bude přímý souboj o první místo, a tudíž doufáme ve velkou podporu od našich skvělých fanoušků a hlavně fanynek. 

 

1. liga - 8.kolo: TJ Start VD Plzeň vs. AC Zruč-Senec 3:6
průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1, 2:2, 2:3, 3:3, 3:4, 3:5, 3:6
sety: 10:15
míče: 211:220
diváků: 80 ( cca 40 ze Zruče)
doba utkání: 3 hod, 50 min.
rozhodčí: Vlach a Karlovec- průměrný výkon, místy nejisté výroky