SK Bělá : AC Zruč-Senec 4:6

18.06.2011 14:00

 

Boj až do konce a dva body do Zruče

 

V zápase 12. kola hostila aktuálně čtvrtá SK Bělá druhou Zruč, která ztrácela na první Janovice 1 bod. Stále však má o jedno utkání méně. Oba týmy měli v posledním zápase před letní přestávkou nucené absence. Domácím chyběli M.Petr, L.Kašpar a M.Rožek, Zruči pak Z.Holub a Pe.Stehlík.
Začátek zápasu vyšel lépe hostům. Dvojice Urban, Smola přehrála domácí duo D. Rožek, J. Kapitola. Po prvním jasně prohraném setu se naštěstí zručská dvojice herně zvedla a zbylé dva sety dotáhla k vítězství 10:8. Za domácí srovnal tandem Golda, Červinka, kteří si pohráli s Pavlem Stehlíkem s Mílou Štolkou. 1:1.
Oba následující souboje trojic zvládla Zruč v rychlém tempu, vždy výhrou 2:0 a posunula skóre na 1:3. Absence hráčů Zruče donutila hostujícího trenéra nasadit do hry nově složenou třetí dvojici Hána, Kovanda (Vaňourek), kde se postupně vystřídali oba nahrávači. Kaňkou utkání bylo ovšem zranění třísel Honzy Kovandy, který musel odstoupit ze hry a doufejme, že zranění nebude vážnějšího charakteru. Domácí duo M. Kapitola, Demeš tak snížilo na 2:3. Když v singlu zdolal ve třech setech domácí Golda hostujícího Smolu, bylo vyrovnáno. 3:3. V tu chvíli se bohužel nad areálem zatáhlo a až do konce utkání nepřetržitě, ale naštěstí jen slabě pršelo. V průběhu zápasu prvních trojic se dokonce rozhodčí usnesli, že hru přenesou na druhý kurt, který lépe snášel vytrvalý déšť. Ve hře otočených trojic byla ovšem znovu 100% Zruč. Trojice Urban, Pavel Stehlík, Vaňourek zvládla vypjaté utkání a zvítězila 10:9 ve 3. setu nad sestavou D. Rožka. Pátý bod hostí připsala trojice Smola, Štolka a Hána, který na nahrávce zastoupil zraněného Honzu Kovandu. 3:5.
Svůj den ovšem neměla dvojice Pavel Stehlík, Štolka, která doslova darovala 4. bod domácímu duu D. Rožek, J. Kapitola. 4:5. Celý zápas tak ukončila až dvojice Urban, Smola, kteří přehráli Červinku s Goldou 10:8 a 10:5. Vítězství a velice cenné 2 body si tak odváží Zruč.
 

Utkání zhodnotil vedoucí Zruče Tomáš Vaňourek:
„Získali jsme cenné 2 body i přes absenci dvou hráčů A týmu a dorostence Bočka. Během utkání si natáhl tříslo Honza Kovanda. Zbytek týmu dnes bojoval a uspěl. Dobře dnes zahrál Jirka Urban. K vítězství v základní části nám stačí 3 body v posledních dvou kolech. Teď následuje přestávka. Věřím, že si tým odpočine, potrénuje a hlavně doléčí zranění před začátkem historického prvního play-off Zruče v 1. lize.“


Hodnocení trenéra Bělé Dušana Čukana :

"V dnešním (víc bojovném než kvalitním) utkání rozhodla ve prospěch hostí větší jistota v mezihře a vynikající výkon M. Smoly, který byl i přes porážku v singlu nejlepším hráčem na hřišti. Hosté se lépe vyrovnali i s nepřízní počasí a byli techničtějším mužstvem. V domácím týmu nikdo neodehrál svůj post bezvýhradně, o to víc mě zlobí, že kluci hledají chyby "v těch kolem" místo u sebe - chyběl nám kolektivní duch, týmový výkon. Potěšil mě výkon 2D v prvním duelu, Honza Golda v singlu a rovněž skutečnost, že naše 1D "konečně" porazila 1D soupeře, čímž prolomila dosud smolnou sérii s tímto protivníkem. Léto musíme využít k navození větší pohody do týmu. Věřím, že ještě na podzim "pozlobíme" kteréhokoli soupeře."

 

Pavel Stehlík ze Zruče při návratu autem do Plzně k utkání poznamenal:

Do Bělé jsme jeli s vědomím, že soupeř se po špatném začátku sezony neuvěřitelně zvedl a že nás tedy nečeká nic lehkého. To potvrzuje i prohra Startu na jejich hřišti v minulém kole. Přesto byl náš cíl získat dva body, abychom neztratili v boji o první místo. V utkání nám naštěstí skvěle vyšly trojky, které jsme všechny vyhráli. Bohužel s Mílou Štolkou jsme si vybrali ve dvojce trošku slabší den, ale skvěle to napravila naše druhá dvojka: dnes stoprocentní Jirka Urban a Milan Smola. Jsou to pro nás strašně důležité body a výhra v základní části je už na dosah. Věřím, že to dokážeme a zajistíme si výhodu domácího prostředí na zápasy play off.“

 

Tímto zápasem pro nás skončila jarní část sezóny a teď máme dva měsíce letní přestávku. Letošní sezóna nám vychází nad očekávání, jsme momentálně na druhé pozici o bod za Janovicemi, které mají ovšem o zápas více. Vítězství v základní části máme stále ve svých rukách, ze dvou zápasů na podzim nám stačí tři body na jisté první místo a výhodu domácího prostředí pro zápasy play-off.  Podzimní část začínáme doma v sobotu 27.8 od 14:00 s týmem TJ Jiskra Aš.

 

1. liga- 12. kolo: SK Bělá vs. AC Zruč- Senec 4:6
průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:2, 1:3, 2:3, 3:3, 3:4, 3:5, 4:5, 4:6
sety: 10:13
míče: 186:195
diváků: 20
doba utkání: 4 hod.