Předsedův Pohár AC Zruč-Senec 22.3.2014

16.04.2014 14:00

Nultý ročník oddílového losovaného turnaje trojic ve Zruči-Senci

Téměř kompletní nohejbalový oddíl AC Zruč-Senec se sešel v sobotu 22.3.2014 v hale ZŠ ve Zruči. Poprvé se pod patronátem nového předsedy oddílu Honzy Kovandy konal ryze oddílovový losovaný turnaj trojic – Předsedův Pohár.

 

„Chtěli jsme udělat společnou akci pro všechny členy oddílu včetně žáků, abychom se více poznali a propojili působení oddílu mezi jednotlivými týmy“  naznačil hlavní přínos akce jeden z organizátorů Milan Smola.

 

Šest áčkařů plus nový trenér, čtyři kusy z béčka, všech sedm céčkařů, šest žáků, dva fanoušci a hlavně sám předseda, celkem 27 hráčů se losem rozdělilo do 9 trojic. Turnaj se začal zapolením ve dvou skupinách, jedna po 4, druhá po 5 týmech. Do vyřazovací části nepostoupil jen patý tým ve druhé skupině, všichni ostatní se střetli ve čtvrfinále dle pořadí ve skupinách. Už jen velmi těsný postup do semifinále byl pro tým ve složení Milan Smola, Petr Šuchman a nejmenší žák dne Michal Hynek úspěchem, další dvě prohry je tak ponechali na 4.místě a bez medailí. V souboji o třetí místo je porazil a bronzové mediale na krk si pověsil tým předsedy Honzy Kovandy s Mílou Štolkou a toho dne nejvýše umístěným žákem Maxem Růžkem. Ve finále se pak potkali dva týmy, ve kterých kupodivu nefiguroval ani jeden hráč z áčka. Toho dne dosud neporažení Marek Šlais, Kuba Boček a Honza Kubík nakonec ve finále nestačili na efektivně a nenápadně hrající tým pod vedením trenéra Ládi Nového, dorostence a nové posily do béčka Jirky Knappa doplněným nadaným nohejbalovým  fanouškem Marcelem Rottem.

„ Vylosování spoluhráčů Kuby Bočka a Honzy Kubíka se povedlo.Chvilku trvalo než jsme se sehráli, ale zápasy v těžké skupině (Pája Stehlík aj.) nám dodaly zdravé sebevědomí.V zápase o postup do finále proti Mílovi Štolkovi (mimochodem z mého pohledu náš nejlepší zápas) jsme již hráli super. Každý si plnil svěřené úkoly a dělal co měl. Finálový zápas byl ovlivněn slabším výkonem Kuby, který byl částečně indisponován, neboť pocivě dodržoval pitný režim. I po prohraném finále děkuji svým spoluhráčům za super výkony (hlavně Honzy Kubíka) a těším se na další ročník.“  zhodnotil Marek Šlais (na fotce uprostřed za 2.místo) hru svého týmu a umístění na druhé příčce. Poté ještě s úsměvem dodal, „Ve finále vyhrálo družstvo s hlavním trenérem, tak není třeba dalších komentářů“.

Nešlo jen o samotnou hru, ale také o dobrou náladu a příjemně stravený den. Proto jsme nemohli opomenout vydatné občesrtvení a hlavně pitný režim. Pro žáky, kteří měli během turnaje vše zdarma byli připraveny limonády a pro řidiče nealko piva. Velký podíl na dobré náladě a náš velký dík patří Luďkovi Hrabovi, který věnoval a dovezl sud skvělého plzeňského Prazdroje. Vydělané peníze putovali do pokladny klubu a budou určeny na nákup cen na domácí žákovské turnaje. Přímo lahůdkové občerstvení si pro nás všechny připravil náš „guru grill“ Martin Kupka (na fotce se svým pracovním nástrojem). Jeho naložená krkovice a bramboráky měli velký úspěch. On sám zhodnotil turnaj z pohledu vedoucího céčka takto : „I my jsem se rádi zúčastnili nultého ročníku nohejbalového turnaje oddílu Zruč – Senec 2004. Organizačně byl turnaj připraven na výbornou. Nejenže se sešla valná většina hráčů, ale i rozlosování bylo silově rozložené tak, že jsme si každý výborné zahráli. Mile nás překvapili mladí hráči, kteří byli velice šikovní a nejednou nás svými zahranými míči zaskočili. Byť to byl halový turnaj, počasí na den vyšlo krásně a tak většinu času jsme všichni trávili venku u občerstvení, kde byla vynikající nálada a sranda, což dodalo celému turnaji letní atmosféru a dalo nám to možnost se všichni více poznat. Tímto bychom chtěli poděkovat všem hráčům, kteří věnovali svůj čas přípravám turnaje a všem spoluhráčům, s kterými jsme se v zápasech mohli potkat.“

 

Konečné pořadí turnaje Předsedův Pohár 2014:

1.                  Láďa Nový, Jirka Knapp, Marcel Rott

2.               Marek Šlais, Kuba Boček, Jan Kubík

3.                  Míla Štolka, Honza Kovanda, Max Růžek (žák)

4.                  Milan Smola, Petr Šuchman, Michal Hynek (žák)

5. - 9.   Jirka Urban, Petr Linda, David Linda (žák)

            Tomáš Vaňourek, Martin Kupka, Tomáš Rott (žák)

            Jarda Tancouš, Pavel Schicker, Adam Ausberger (žák)

            Pavel Stehlík, Pavel Lopata, Profesor Nula

            Petr Stehlík, Václav Fencl, Pavel Schicker ml. (žák)

                          

Více fotek na https://jabocan.rajce.idnes.cz/AC_Zruc-Senec_Predseduv_Pohar_22.3.2014/