PKS okna Žďár nad Sázavou vs. AC Zruč-Senec 6:2

16.04.2011 14:00

 

Zruč doma přehrála nováčka ze Žďáru

 

V zápase 3. kola hostila domácí Zruč tým Žďáru nad Sázavou a v případě výhry se mohla posunout na 2. místo v tabulce. Začátek domácím vyšel. Dvojice Pavel Stehlík a Štolka si poradila s hostujícím duem Vrabec, Srba 10:5 a 10:9. Druhý bod mohl přidat Petr Stehlík s Urbanem, ale k výhře jim nestačilo ani vedení 9:7 ve druhém, či 9:8 ve 3. setu. 1:1
Přes absenci Zdeňka Holuba a Jana Kovandy museli domácí pozměnit sestavu. Do úvodní trojice nastoupili Hána, Smola a Štolka, kteří výhrou 10:7 ve 3. setu získali 2. bod pro Zruč. Za hosty srovnala trojice Vrabec, Krátký, Paul těsnou výhrou ve 3. setu nad trojicí Urban, Vaňourek, Petr Stehlík, stř. Pavel Stehlík.
Prostřední pasáž Zruči zatím stoprocentně vychází. Nejdříve dvojice Hána, Smola zvýšila na 3:2. Potom Milan Smola v souboji dosud 100% singlistů 1. ligy porazil reprezentanta K. Hrona 10:6 a 10:9. 4:2.
V souboji otočených trojic přehrálo trio Hána, Štolka, Smola hostující sestavu 2:1 na sety a zajistilo Zruči minimálně bod. Ten druhý potom za celkovou výhru 6:2 získalo pro Zruč trio Pavel Stehlík, Urban, Vaňourek výhrou 10:5 a 10:3.
 

Za domácí utkání zhodnotil vedoucí Tomáš Vaňourek:
„Dnešní utkání nebylo moc na krásu, ale máme důležité 2 body. Chyběli nám 2 hráči, stejně jako soupeři. Proto došlo na mixování sestav. Musím pochválit singlistu Milana Smolu, který se poctivě na svého soupeře K. Hrona připravil, stejně tak i celý tým za kolektivní a bojovný výkon.
 

Blokař domácích Míla Štolka k vývoji zápasu poznamenal:

„Z dnešního zápasu bylo, pokud pomýšlíme na první čtyřku, povinností urvat 2 body. To se nakonec podařilo, avšak zápas nebyl vůbec jednoduchý. Do stavu 2:2 se soupeř obstojně držel. Trochu klidu přinesla naše zkušená třetí dvojice a poté náladu v týmu velice zlepšil výborným výkonem, jak se na kapitána sluší a patří, Milan Smola. Poté, se tým Žďáru dostal pod tlak a vytvářel mnoho nevynucených chyb, kterých jsme v otočených trojicích dokázali, i přes nepohledný výkon první trojice, využít. Hodně nás limituje marodka, která nás nutí improvizovat v sestavách, což se také podepisuje na našem ne zrovna moc suverénním výkonu. V tomto zápase bych rozhodně vyzdvihl skvěle hrajícího Milana Smolu, který se s 4 body velice přičinil na dnešní výhře. Doufám, že se brzy vrátí zraněný Z. Holub a nemocný H. Kovanda, abychom mohli hrát tak, jak jsme zvyklí a dostat se zpět do té naší hry. Velký dík patří samozřejmě také fanouškům, kteří byli jako vždy výborní."

 

Hostující celek ze Žďáru k zápasu napsal:

„Utkání se hrálo v nádherném sportovním areálu, na antuce s podhuštěnými míči. Žďárští nohejbalisté, kteří k utkání jeli oslabeni o zraněné Průchu a Hochmana, tyto podmínky nezvládli a když se k tomu přidala i určitá nedisciplinovanost, není se co divit konečnému výsledku 6:2 pro domácí. Do stavu 2:2 hosté jakž takž drželi s domácími krok, pak však třetí zkušená dvojka domácích ve složení Hána, Smola celkem s přehledem získala třetí bod a naděje hostů zhasla v následujícím singlu, kde velmi dobře hrající Smola, přehrál Karla Hrona. Vedení domácích 4:2 hosty zlomilo a k výraznějšímu odporu už se nezvedli. Z týmu PKS okna lze kladně vyzvednout pouze mladého Lukáše Nejedlého, který svým blokem smazal zkušeného smečaře domácích Štolku, ostatním se více méně nedařilo.“

 

Tuto sobotu má tým Zruče volno, jelikož Solidarita Praha se na poslední chvíli odhlásila ze soutěže.  Další zápas na domácí půdě čeká zručské v sobotu 30.4 od 14:00 s týmem SK Bělá. Přijďte svůj tým podpořit a oslavit tak předčasně svátek práceJ

 

vývoj skore: 1:0, 1:1, 2:1, 2:2, 3:2, 4:2, 5:2, 6:2
míče: 187:148
sety: 14:6
diváků: 45
doba utkání: 3 hod.