PKS okna Žďár nad Sázavou vs. AC Zruč-Senec 5:5

04.06.2011 14:00

 

Zruč ztratila bod ve Žďáru

 

V zápase 10. kola hostil v tabulce pátý Žďár nad Sázavou vedoucí tým 1. ligy AC Zruč-Senec. Domácím stále chyběli zraněné opory Vrabec a Průcha , Zruč přicestovala bez nejzkušenějších hráčů Holuba a Hány.
Začátek zápasu zvládlo lépe hostující duo Boček, Smola, které přehrálo domácí tandem
Hron, Krátký. Vyrovnání zařídila dvojice Srba, Paul nad hostujícím Pavlem Stehlíkem s Mílou Štolkou.1:1.
Obě následující trojice zvládla lépe Zruč výhrou 2:0. Stav zápasu 1:3.
Sporný moment za stavu 9:9 ve 3. setu přihrál 2. bod domácím. Třetí dvojka Hochman, Sobotka přehrála hostujícího Urbana s Petrem Stehlíkem. Když v následném utkání porazil Hron Smolu, bylo vyrovnáno. Zruč tak poprvé letos ztratila prostřední pasáž.
V odvetě v zápase trojic si připsaly oba týmy po bodu. 4:4.
Domácí dostalo poprvé do vedení duo Hron, Krátký výhrou 10:7 ve 3. setu nad Pavlem Stehlíkem se Štolkou. Remízu pro Zruč zajistila dvojice Boček a Smola, která ve 2. setu dokázala odvrátit mečbol domácí dvojice.
 

Utkání zhodnotil vedoucí Zruče Tomáš Vaňourek:
„Přijeli jsme bez dvou hráčů, získali bod, potvrdili play-off. Bohužel jsme nezopakovali výkon ze zápasů s Plzní a Janovicemi. Pochvalu zaslouží snad jen 100% úspěšná dvojice Boček, Smola a domácí diváci. Teď máme volno, potrénujeme a za 14 dní hrajeme v Bělé, kde bychom měli být již kompletní.“

 

Trenér Žďáru Pivnička k zápasu poznamenal: 

„V dnešním zápase jsem zisk bodu neočekával, takový optimista nejsem. Hráči však bojovali a všichni hráli velmi dobrý nohejbal. Milanovi tu zkaženou patu nevyčítám, ten úder tam patřil, soupeř byl na opačné straně kurtu. Nemuselo však být tolik razance, ale Milan Paul, na kterého směřovala většina akcí soupeře, zahrál jiné skvělé balony“.

 

Tuto sobotu má tým Zruče volno, jelikož Solidarita Praha se na poslední chvíli odhlásila ze soutěže.  Další zápas čeká zručské v sobotu 18.6 od 14:00 na hřišti SK Bělá.

 

1. liga: 10. kolo, Žďár nad Sázavou- AC Zruč/Senec 5:5
průběh utkání: 0:1, 1:1,1.2,1:3,2:3,3:3,3:4,4:4,5:4,5:5
sety: 11:13
míče: 194:209
diváků: 30
doba utkání: 4 hod.
rozhodčí: Renáč, Matyášek- průměr