NK Janovice vs. AC Zruč-Senec 0:6

09.04.2011 14:00

 

Zruč si napravila reputaci v Janovicích

 

V zápase 2. kola hostil domácí tým Janovic družstvo AC Zruč- Senec a chtěl odčinit úvodní prohru na půdě nováčka soutěže Přerova. Ani Zruč první zápas nezvládla a tak oba týmy měli co napravovat. Slunečné avšak chladnější a větrnější počasí neodradilo diváky a tak se jich sešlo bezmála 80, nechyběl ani buben a siréna. Kdo by v tu chvíli čekal, že domácí bohužel nezavdají svým fanouškům víc než jeden set k oslavnému bubnování.    
Souboj úvodních dvojic vyšel lépe hostím. 1. bod přenechala dvojice Turek, Bohatý hostujícímu Urbanovi s Petrem Stehlíkem po setech 9:10 a 5:10. 2. bod potom přidali Štolka s Pavlem Stehlíkem po výhře ve dvou setech nad domácím Macurou a Růžičkou.
Jak důležité na psychiku je vedení 2:0 po dvojicích ukázali obě trojice, které se nesli rovněž ve znamení Zruče. Ta první zručská Štolka, Smola a Kovanda přidala třetí bod po setech 10:8 a 10:8. Až v utkání druhých trojic získali domácí první vítězný set. Ani to však nestačilo a hostující trojka Urban, Petr Stehlík a Vaňourek zvýšila po bojovném a obětavém výkonu na 4:0 pro Zruč. Hlavně neskutečný a obětavý zákrok na hranici sebeobětování, který předvedl Jirka Urban v dlouhé výměně ve třetím setu, zvedl všechny diváky ze sedadel.
Třetí dvojici Zruče Hána, Smola pak už stačil jen podprůměrný výkon, aby přidala 5. bod. Stejně tak i singl, ve kterém Milan Smola přehrál domácího Jirku Macuru 2:0 na sety, se již odehrál v poklidném duchu janovické odevzdanosti. 0:6.
Domácím pro zranění chyběl Martin Franic, Zruči zase zkušený Zdeněk Holub.
Zápas s přehledem odřídilo duo Šlehofer- Červený.

 

Jelikož trenér po dobrém výsledku povolil týmu společnou večeři, mohl vedoucí  Zruče Tomáš Vaňourek po dobrém jídle a pití hodnotil zápas:

„Dnes jsme předvedli kolektivní výkon. Musím tým pochválit. Na hřišti byli větší bojovníci, než v 1. kole. Zápas nebyl jednoduchý. Nám chyběl zdeněk Holub, domácím Martin Franic. Jsem rád, že pozměněné sestavy dokázaly bodovat. Příští týden máme doma nováčka ze Žďáru. Věřím, že s podporou našich fandů a znovu bojovným výkonem, uspějeme.“

 

Nahrávač Honza Kovanda doplnil hodnocení:

„Zápas byl i přes krutý výsledek pro domácí vyrovnaný. My jsme však lépe zvládli koncovky setů, což se nám vůbec nedařilo minulý týden proti Startu. Měli jsme dobrý vstup do utkání a zlom nastal asi ve druhé trojce, která  doslova vydřela vítězství. Podali jsme týmový a bojovný výkon, hra zatím není na takové úrovni jako v loňské sezoně.“

 

Tuto sobotu 16.4 se Zruč opět představí ve svém domácím areálu a bude hostit nováčka 1.ligy Žďár nad Sázavou. Utkání začíná ve 14 hodin. Restaurace je otevřena. Vstup pro fanoušky je hlavním vchodem, s platnou slosovatelnou vstupenkou. V přestávce v polovině zápasu proběhne pro diváky losování tomboly o věcné ceny. Přijďte podpořit domácí hráče minimálně ve stejném počtu jako na minulý domácí zápas.