Extraligoví nohejbalisté Zruče zahájili přípravu na novou sezonu

24.02.2012 11:49

Třetí víkend v listopadu proběhlo u přehrady Lipna tří-denní soustředění extraligového týmu AC Zruč-Senec. Hráči se ubytovali v rekreačním areálu hotelu Fontána, nabízející široké spektrum aktivit, prostorné zázemí a výtečnou kuchyni. Vedoucí týmu Tomáš Vaňourek si vybrané prostředí pochvaloval: „ Pro soustředění je to ideální hotel, včetně zázemí, regenerace, kuchyně a mnoho dalšího. Nic, kromě našich žen nám nechybělo. 

 

Ty nám bohužel přísný trenér zakázal.“  Soustředění se mělo zúčastnit všech 10 hráčů, kteří v letošní sezóně nastoupili v 1.lize. Bohužel náhlé onemocnění pár dní před odjezdem nepustilo blokaře Mílu Štolku, který tak přišel o akci, která byla odměnou trenéra a bosse Zruče Václava Hány hráčům za vítězství v 1.lize a zároveň odstartovala zimní tréninkový blok před první extraligovou sezónou. Hráči zde byli ubytovaní po dvou na příjemně vybavených pokojí včetně satelitu, ledničky a wifi připojení. Jen trenér měl singlový pokoj, aby nebyl rušený, když připravoval tréninkové fáze a večerní rozbory u videa.

V hlavních bodech můžeme nastínit, jak konkrétně probíhalo soustředění extraligového týmu.

     

Ráno před snídaní bazén nebo výklus podél břehu Lipna. Po vydatné snídani formou švédských stolů následoval dopolední trénink věnovaný fyzické kondici, jako výběhy do kopců, fotbálek, či basketbal. Po zdravém, avšak chutném obědě následoval většinou odpočinek na pokojích, někteří dali přednost společenským hrám, zejména poker se v týmu velice rozmohl. Před večeří tým absolvoval druhou fázi tréninku, kde byl na pořadu nohejbal. Hlavní důraz byl kladen na zvládnutí příjmu, nahrávky a celkové techniky jednotlivce. Modelované utkaní dvojic jsme hráli mezinárodně na jeden dopad, abychom co nejvíce procvičili techniku volejů. Po večeři byl další program už individuální. Skoro každý však s povděkem využil regenerační možnosti hotelu a tak jsme se střídali v sauně, na masáži nebo v bazénu. Někteří neúnavní si ještě zacvičili ve fitness posilovně. Večer se potom tým scházel na pravidelné poradě v místní klubovně, ve které trenér Václav Hána probíral nohejbalové zápasy, rozbor hry a taktiku, nechybělo ani video z extraligových utkání. Kdo chtěl, mohl si po celodenní dřině dát pivo, ale většina týmu se brzo po poradě vytratila na pokoje a nabírala sílu na další den.

Celé soustředění zhodnotil ze svého pohledu vedoucí týmu Tomáš Vaňourek:

 

„ Jsem rád, že tým zvládl soustředění, včetně celé zátěže a bez zranění. Program byl pestrý a každý si sáhl na dno svých sil. Líbilo se mi nasazení a chuť týmu v tréninkovém procesu i zvládnutí regenerace. Zajímavé byly i večerní mítinky, které režíroval trenér Hána. U týmu bych ještě rád vyzdvihl dodržování životosprávy, hlavně u mladších hráčů. Myslím, že jsme zanechali dobrý dojem i u obsluhy hotelu a velice rádi se sem zase vrátíme.“

 

Kromě již zmíněných, hrajícího trenéra Václava Hány a vedoucího Tomáše Vaňourka se dále zúčastnili: kapitán Milan Smola, Jirka Urban, Petr Stehlík, Pavel Stehlík, Honza Kovanda, Zdeněk Holub a Kuba Boček. Na níže uvedené dotazy jsme se zeptali tří vybraných spoluhráčů. Nestárnoucího Zdeňka Holuba, pro kterého to podle něj byla „ příprava na ale již skutečně poslední sezónu“, a bratří Petra a Pavla Stehlíků, kteří prošli trenérskou průpravou od svého otce, metodika Vlastimila Stehlíka, a mohli tak porovnávat.

 

1)     Jak na tebe působili trenérské metody Václava Hány?

 

Zdeněk Holub: Vencovo metody uplatňované na hřišti byly v baru dovedeny téměř k dokonalosti.

Pavel StehlíkVenca nám dal opravdu zabrat. Musím se přiznat, že intenzitu jeho tréninku jsem chvílemi neustál. Po nečekaném zatížení ve 3 odpoledne druhý den jsem se dokonce musel jít prospat, abych načerpal nové síly

Petr Stehlík: progresivní, novátorské, neotřelé, grandiózní a vizionářské

 

2)     Které činnosti byli pro tebe na soustředění nejtěžší?

 

Zdeněk HolubNejtěžší pro mě byla ta třetí fáze tréninku, tam už viditelně nestačím extraligovému tempu.

Pavel StehlíkKaždopádně vstávání! Tělo po náročném programu opravdu bolelo.

Petr Stehlík: brainstorming, timing, rovnováha

 

3)     Jaký moment či událost ti utkvěla v paměti?

 

Zdeněk HolubZážitků bylo hodně, ale podrobnosti bych raději nechal pro veřejnost utajeny. Zajímavé bylo sledovat jak zpočátku milou a usměvavou barmanku postupně opouštěl profesionální přístup k zákazníkům.

Pavel StehlíkNejvíce v paměti mi utkvělo, když nejmenovaný spoluhráč dalšímu

 nejmenovanému spoluhráči nenápadným způsobem vsugeroval pocit naprosté

 nadrženosti na tamní servírku. :D

Petr Stehlík: "Pavle, ty nejsi hráč. Venca, to je hráč a to se nám divákům líbí."

 

                4)      Jak bys celkově hodnotil soustředění v hotelu Fontána?

 

Zdeněk HolubVíkend se rozhodně povedl. Rekreační zařízení bylo překvapivě dobře vybaveno a rozhodně jsme se nenudili. Trochu mi bylo líto ostatních hostů, kteří v neděli rychle balili kufry a bez pozdravu odjížděli...nevím proč, asi jim nesvědčil horský vzduch...?

Pavel Stehlík: Super. Tým se určitě semknul...

Petr Stehlíkepes rádes



Více zde: https://aczrucsenec.webnode.cz/aktuality/
Vytvořte si vlastní stránky zdarma: https://www.webnode.cz