„B“ tým AC Zruč-Senec letos zopakoval třetí místo v kraji

06.12.2011 15:43

 

Vedle výborné sezóny A týmu si fanoušci mohli zafandit také „béčku“ AC Zruč-Senec, které jako již tradičně účinkovalo v plzeňském krajském přeboru. A stejně jako v loni i letos obsadilo bronzovou příčku v konkurenci 8 týmů. Kromě suverénního vítěze kraje ze Zbiroha, který nakonec postoupil z kvalifikace do 2.ligy, se přeboru zúčastnili: Tachov, Horaždovice, Kornatice, Planá, Pavlovsko a Dobřany. Musíme však také poznamenat, že několikrát bylo béčko oslabeno o svého klíčového hráče Jakuba Bočka, který jako fluktuant velice pomohl áčku. Jeho 8 vyhraných dvojic z deseti bylo pak vstupenkou do A týmu na příští sezónu. Dále si jeden úspěšný záskok odbyl i Jarda Tančous. Zbytek týmu letos tvořili hrající trenér, kapitán a duše týmu Aleš Škudrna, vedoucí Marek Šlais, Luděk Hraba, Michal Rychlý, Jarda Rychlý, Honza Rychlý, Martin Buben, Láďa Nový, Buben st. a Martin Dobrý.

Právě dvou služebně nejstarších hráčů Marka Šlaise a Luďka Hraby jsme se zeptali na uplynulou sezónu:

 

1)     Jak bys z tvého pohledu zhodnotil letošní sezónu?

Luděk Hraba: Sezónu bych hodnotil pozitivně, nezúčastnil jsem se pouze posledních 2 kol. Pocit mám dobrý, fungovali jsme jako tým. Pouze se nepovedl 1.zápas se Zbirohem, který narušilo na poslední chvíli vynucený odjezd fluktuanta Bočka s A týmem, což výrazně ovlivnilo výkon všech hráčů a v Tachově, kde jsme nastoupili v neúplné sestavě.

Marek Šlais: Sezónu hodnotím vcelku kladně, i když k úplné spokojenosti pár maličkostí chybělo. Z pracovních důvodů jsem se nemohl zúčastnit všech zápasů, ale třeba druhý zápas se Zbirohem v domácím prostředí byl podle mě asi nejlepším výkonem družstva v sezoně. Tým byl kompletní a při troše štěstí jsme mohli 6:4 vyhrát my. Ostatní již poznamenal Luděk.

 

2)     Zhodnotil bys letošní třetí místo jako úspěch nebo měl tým na víc?

LH: Třetí místo považuji za velmi solidní umístnění. Při troše štěstí a při kompletním kádru v důležitých zápasech (fluktuace do áčka, pracovní vytížení některých hráčů) jsme mohli bojovat i o vyšší příčky. S tím souvisí i zmíněná slabá trénovanost související s pracovním vytížením členů, já osobně jsem rád, když se dostanu 2 za měsíc na trénink, a to je málo.

: Umístění beru jako kompromis, protože kvůli práci nemůže spousta hráčů ani trénovat (jsem to i já), ale věřil jsem ve 2.místo. To znamenalo jeden vítězný zápas se Zbirohem a Tachovem (moc nechybělo).

 

3)     Které zápasy byli podle tebe nejpovedenější a které naopak jako propadák?

LH:  Zápasy proti Zbirohu a ten v Tachovu považuji za slabší, naopak doma proti Tachovu to byl skvělý zápas. S ostatními týmy to bylo spíš o tom, zda vyhrajeme 6:0.

: Určitě super domácí zápasy se Zbirohem a Tachovem a špatné u těchto soupeřů. Kromě posledního zápasu v Kornaticích (i Zbiroh zde měl velké problémy) šlo většinou pouze o skóre a čas strávený na hřišti.

 

4)     Koho z týmu bys letos pochválil a kdo tě naopak zklamal?

LH:  Určitě bych pochválil všechny za kolektivní výkon, vyzdvihnu výkon Aleše, který byl povětšinu času oporou a je velkým přínosem a motivátorem týmu, navíc se snažil zapojit všechny přítomné do hry. Hostování Jardy T. a Ládi bylo také přínosem a doufám, že přestupy budou dotažené. Asi nikdo viditelně nezklamal.

: Tým se snažil působit jako kolektiv, ale je třeba vyzdvihnout duši, vůdce a motivátora celého Béčka Aleše Škudrnu. V důležitých okamžicích pomohly velké zkušenosti Marka Šlaise a Luďka Hraby, velkým problémem pro soupeře byly i nové posily Láďa a Jarda T. a i ostatní mladí se snažily odevzdat co nejlepší výkony (ne vždy se nám to dařilo).

 

5)     Co míníš o postupu áčka do extraligy a jaká je spolupráce mezi A a B týmem?

LH:  Postup áčka do nejvyšší soutěže považuji za obrovský úspěch celého týmu. V případě, že tým zůstane v současném stavu bez posílení o 1-2 kvalitní hráče, myslím si, že se bude pohybovat na konci tabulky. Nerad bych se vyjadřoval o spolupráci mezi A a B. Jsme sice jeden tým, ale nefungujeme tak. Pokud tomu tak nebude, tak nemůžeme mluvit o spolupráci. Za spolupráci nepovažuji jen to, že nějaký hráč z béčka si zahraje (bude náhradník v áčku).

: Postup je velkým úspěchem nohejbalu nejen pro Zruč, ale hlavně celý plzeňský region. Spolupráce mezi družstvy není dobrá, ale podrobnosti se řekli na schůzi a není třeba to pitvat přes média.

 

6)      Jaké jsou plány a ambice na příští rok?

LH: Plány ani ambice nemám. Chci si jen zahrát dobrý nohejbal, mít z toho dobrý pocit. Parta nejsme špatná a uvidíme, co bude.

MŠ: Protože Zbiroh postoupil do 2.ligy, považuji za nutné zkusit kraj vyhrát. Záleží na složení družstva (některé hráče nám bere A, ale nikoho nám nedává) a taky na zdravotním stavu nás dříve narozených. Pokud se sejde družstvo v rozumném obsazení a vyřeší se problémy mezi družstvy, věřím, že získáme novou motivaci a výsledky tomu budou odpovídat.