AC Zruč-Senec vs. TJ Spartak MSEM Přerov 5:5

14.05.2011 14:00

 

Dramatická bitva nakonec spravedlivě dělila body

 

V zápase 7. kola se utkaly týmy z popředí 1. ligy. Druhá Zruč hostila za teplého jarního počasí třetí Přerov. Domácím stále chyběl Zdeněk Holub.
Začátek zápasu vyšel domácí Zruči. Dvojice Pavel Stehlík, Štolka přehrála Pavelku s O. Miklíkem. Za hosty obratem srovnalo duo T. Miklík, Šlezar po výhře nad Urbanem a Petrem Stehlíkem. 1:1.
Po dlouhé době Zruči vůbec nevyšly zápasy trojic. Oba body putovaly na konto hostů. 1:3.
Naštěstí i tentokrát udržela Zruč 100% úspěšnost ve střední pasáži, i když zejména v třetí dvojici to set a půl vypadalo na debakl Zruče. Dvojka Hána, Smola se však nakonec rozehřála včas a výhrou 10:9 ve třetím setu vrátila domácí zpět do zápasu. V singlu potom zařídil nerozhodný stav sám Milan Smola po vítězství nad T. Miklíkem 10:6 a 10:6. 3:3.
Že domácím v sobotu trojice nešli, to potvrdil následný souboj prvních trojic, Štolkova formace nestačila na trio Pavelka, Doležel, O. Miklík a  hosté znovu vedli. 3:4. Když pak trojice Zruče Hána, Pa. Stehlík a Vaňourek lehce prohrála první set a v druhém setu svítil na ukazateli stav 3:8, vypadalo to s domácím týmem zle nedobře. Prudká a bouřlivá hádka flustrované  trojice přímo na hřišti však nečekaně započala velký obrat. To nastartovalo i padesátku věrných fanoušků, kteří povzbuzováním pomohli domácím hráčů vyhrát téměř prohraný zápas a vyrovnat na 4:4. Pavel Stehlík pak pokračoval ve svém výborném výkonu a spolu s Mílou Štolkou jasně přehráli první dvojku Přerova. Podruhé v zápase jsme vedli. 5:4  Konečnou remízu stanovila hostující dvojice Pavelka, O.Miklík po vítězství 10:8 a 10:8 nad Petrem Stehlíkem s Urbanem, kteří sice celý první set vedli a pak několika chybami hostům oba sety darovali.
Utkání zhodnotil vedoucí Zruče Tomáš Vaňourek:
„Dnes to bylo těžké a bojovné utkání, které hlavně v jeho závěru strhlo i domácí fanoušky. Soupeř dnes hrál skvěle. Po dlouhé době nám dnes moc nesedly zápasy trojic, naopak se znovu potvrdilo, že pokud se podaří vyhrát oba zápasy v prostřední části, utkání se neprohraje. Dnes jsme měli i štěstí, když se nám povedlo zázračně otočit poslední trojku. Teď nás čeká derby, na které chceme vyrazit kompletní“.

Zajímal nás názor dnešního tahouna Zruče Pavla Stehlíka:

„S Přerovem to byl asi nejtěžší zápas v téhle sezóně, myslím, že jsme to ani tak těžké nečekali. Hlavně ve trojkách byl soupeř viditelně lepší, naštěstí jsme opět vyhráli singl a třetí dvojku. I tak to s námi nevypadalo vůbec dobře, protože trojky prostě dneska nefungovaly. Nebýt nezkušenosti soupeře a nebýt hádky s Vencou ve druhém setu, myslím, že bychom dnes prohráli. Naštěstí jsme ztracený zápas dokázali otočit a mohlo být ještě veseleji, kdyby Jirka s Péťou dokázali soupeře dorazit. Vzhledem k vývoji zápasu musíme být ovšem s bodem nadmíru spokojeni. Velký dík patří dnes opravdu skvělým fanouškům!“ poznamenal Pavel.

 

Další tematickou společnou týmovou akcí bylo tentokrát „ Z nohejbalem napříč pivovarem“. Celý tým Zruče ihned po zápase navštívil pivovar Gambrinus a zde se nejprve zúčastnil hromadné prohlídky pivovaru zakončené degustací piva a vlastním čepováním. Poté proběhlo tradiční hodnocení zápasu v restauraci na Spilce spojené s oslavou narozenin trenéra a bosse Václava Hány. 

 

Tuto sobotu od 14:00 tým Zruče zajíždí na půdu soupeře, ale jelikož je tím soupeřem velký rival Start Plzeň, určitě si to naši fanoušci nenechají ujít a přijdou nás podpořit do areálu u řeky v Doudlevcích. Je to souboj první Zruče a druhého Startu o vedoucí pozici 1.ligy.

Další zápas na domácí půdě čeká zručské v sobotu 28.5 od 14:00 s týmem NK Janovice.

 

AC Zruč- Senec vs TJ Spartak MSEM Přerov 5:5
průběh utkání: 1:0, 1:1, 1:2, 1:3, 2:3, 3:3, 3:4, 4:4, 5:4, 5:5
sety: 10:13
míče: 186:204
diváků: 50
doba utkání: 3,5 hod.