AC Zruč-Senec vs. TJ Jiskra Aš 6:1

27.08.2011 14:00

 

průběh utkání: 1:0, 2:0, 3:0, 4:0, 4:1, 5:1, 6:1
sety: 13:2
míče: 145:81
doba utkání: 1,5 hod.
rozhodčí: Vlach a Kastner
 

Povinné vítězství a návrat na první příčku

 

V předposledním kole základní části hostila domácí Zruč poslední Jiskru Aš. V případě vítězství by se opět posunula na vedoucí pozici. Domácí nenastoupili k zápasu kompletní. Chyběli Zdeněk Holub, doléčující zranění, Jirka Urban, svatební cesta a jen na lavičce připraveni Pavel Stehlík a Václav Hána. Větší prostor dostal dorostenec Jakub Boček. Hosté postrádali Milana Hlaváčka.
Samotné utkání začalo kuriózně. Tým Aše nepředložil včas soupisku, za kterou byl potrestán trestným bodem. 1:0. Dvojice Boček, Smola si poradila s duem Ulmon, Kůrka a připsala 2.bod domácím. Před utkáním trojic bohužel začalo pršet a rozhodčí museli nařídit přesun do haly. Vedení o 3 body pojistila formace Štolka, Smola, Kovanda vítězstvím nad sestavou Davida Čermáka. Skóre dále narůstalo pro domácí. Nově složená sestava Boček, Petr Stehlík, Vaňourek upravila na 4:0.
Čestný bod získali hosté v zápase 3. dvojice. Při absencích a šetření ne úplně doléčených hráčů dostala důvěru nahrávačská dvojice Kovanda, Vaňourek. I tak soupeře potrápili a prohráli po boji ve třetím setu, čímž Aši pomohli k odvrácení potupného „kanára“.

V singlu potom Milan Smola v poklidu přehrál Davida Čermáka a poklidné utkání ukončila trojice Štolka, Smola, Kovanda. 6:1.

 

Utkání zhodnotil Tomáš Vaňourek:
„Dva body dnes byly povinné. Soupeř sezonu dohrává. Přišlo mi, že ho zápas ani nebavil. Větší prostor dostal při hře mladý Jakub Boček. Pavel Stehlík a Venca Hána dnes nemuseli nastupovat. Utkání bylo rychlé. Před posledním kolem vedeme tabulku o bod. Příští týden nám stačí v Přerově k jistotě vítězství v základní části remíza, které podřídíme vše. Kluky z Přerova známe ještě z dorostenecké ligy. Bude to pěkný dvoudenní výlet. Těšíme se.“