AC Zruč-Senec : NK Janovice 5:5

28.05.2011 14:00

 

Zruč versus janovický Macura 5:5

 

Ve šlágru 9. kola 1.ligy hostila první Zruč o skóre druhé Janovice. Oba soupeři měli o motivaci postaráno a tak se očekával bojovný a pohledný nohejbal. Zruč se chtěla rozloučit před letní přestávkou s věrným domácím publikem dobrým výkonem, nejlépe výhrou a hlavně udržením prvního místa. To Janovice chtěli odčinit potupného kanára 0:6 z druhého kola a ukázat zlepšenou formu, kdy od té doby nepoznali hořkost porážky už 6 zápasů. Jejich snahu přijelo podpořit i cca 15 hlasitých janovických diváku včetně bubeníka.

Domácím chyběli nejzkušenější hráči Zdeněk Holub a Václav Hána. Povolán byl letos poprvé dorostenec Kuba Boček. Hosté přijeli bez zraněného Martina Franice.
Úvod zápasu zvládla Zruč. Pavel Stehlík se Štolkou přehráli duo Bohatý, Růžička 10:9 a 10:9. Za hosty vyrovnala dvojice Macura, Turek po jasné výhře nad Smolou s Bočkem. 1:1.
2. bod pro Zruč připsala trojice Pavel Stehlík, Urban a Vaňourek po výhře 10:5 a 10:9 nad trojicí Bohatý, Růžička, Kotraba, stř. Podstatný. I podruhé Janovice srovnaly formací Macura, Turek, Šizling. 2:2.
Ve střední pasáži braly oba týmy po bodu. Urban s Petrem Stehlíkem s přehledem přehráli Vyskota s Kotrabou a stř. Podstatným 10:6 a 10:5. V singlu oplatil porážku z prvního klání Macura Smolovi a zvítězil 10:8, 10:8. 3:3.
V odvetných zápasech trojic opět nikdo neodskočil, bod na každé straně posunul skóre na 4:4.
Jistotu minimálně bodu ze Zruče pro Janovice stanovila dvojice Macura, Turek po třísetové výhře nad Pavlem Stehlíkem s Mílou Štolkou. Jirka Macura v sobotu zařídil pět bodů Janovic a byl jasně nejlepším hráčem zápasu. Na tuto výhru ale nedokázalo navázat duo Bohatý, Růžička, které přenechalo remízový bod domácí dvojici Smola, Boček ve dvou setech, když si nedokázalo poradit se 100% útokem dorostence Bočka.
Na konci kvalitního utkání tak oběma týmům tleskalo celkem cca 80 spokojených diváků.
 

Utkání zhodnotil vedoucí Zruče Tomáš Vaňourek:
„Dnešnímu utkání před skvělou diváckou kulisou, které přispěli i Janovičtí fanoušci, sluší remíza. Musím tým pochválit za skvělou bojovnost a hlavně mladého Kubu Bočka, který se otrkal po úvodní prohře a v posledním zápase předvedl 100% výkon. Venca Hána byl dnes v zahraničí, Zdenda Holub jel úspěšně Krále Šumavy. Za hosty musím pochválit Jirku Macuru. Udrželi jsme 1. místo a ještě máme o zápas méně. Play-off je blízko. Příští týden jedeme do Žďáru, kde ho můžeme již definitivně potvrdit.“

Sobotní zápas okomentoval také blokař Zruče Míla Štolka:

„Dnešní zápas byl snad nejtěžší, co jsme zatím sehráli. Vývoj utkání tomu také odpovídal. Nikdo nedokázal odskočit o více než jeden bod. Hosté potvrdili stoupající formu a to, že patří do horních pater tabulky. My jsme byli oslabeni o Vencu Hánu a stále zraněného Zdendu Holuba, proto byl povolán mladý Kuba Boček, aby nám vypomohl. Hostující Jirka Macura potvrdil, že je tahounem svého mužstva, když vyhrál všech 5 zápasů, ve kterých nastoupil. Jelikož se nám nedařil najít recept na hru jeho sestavy, kontrovali jsme vždy proti druhé sestavy Janovic. Za stavu 4:5 nastupovala původně "obětovaná" dvojice Milan Smola s Kubou Bočkem. V té chvíli byli Janovičtí jistě přesvědčení, že nám doma nenechají ani bod. Výbornou a suverénní hrou ovšem mladý Kuba podpořen Milanem vybojovali v infarktové koncovce bod pro domácí barvy, za což zaslouží velkou pochvalu. Díky také našim fanouškům, kteří byli opět skvělí a spolu s táborem fans z Janovic vytvořili vynikající atmosféru.“

Jirka Urban také neopomněl pochválit nečekanou hvězdu utkání, Kubu Bočka:

„V dnešním utkání šlo o hodně a bylo to vidět i na hřišti. Oba týmy k zápasu přistoupili s maximálním nasazením. Jsem rád, že jsme utkání zvládli i přes absenci Venci Hány a přiblížili jsme se play-off. Dnes bych vyzdvihl dorostence Kubu Bočka, který zejména v poslední dvojce podal výborný výkon, a spolu s Milanem Smolou uhráli zaslouženou remízu.“

 

 

 

 

Tuto sobotu od 14:00 hraje tým Zruče ve Ždáru nad Sázavou. Už tam se pokusí potvrdit výhrou jistou účast v play-off a nejhůře 4.místo po základní části.

Další zápas na domácí půdě čeká zručské až v sobotu 27.8 od 14:00 s týmem Jiskra Aš.

 

1. liga, 9. kolo- AC Zruč/Senec vs. NK Janovice 5:5
průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1, 2:2, 3:2, 3:3, 3:4, 4:4, 4:5, 5:5
sety: 12:10
míče: 186:187
diváků: 80
doba utkání: 3 hod. 20 min
rozhodčí: Vlach a Kastner- průměr