9. kolo / I. Liga NK Janovice - AC Zruč-Senec 3:6

16.04.2014 15:19

O vítěztví rozhodla neporazitelnost naší elitní sestavy

 

Nesmírně těžké utkání nás čekalo na půdě nedalekých Janovic, které napravily nepovedený vstup do soutěže a perou se o postup do vyřazovacích bojů. V současnosti se musí kvůli vážnému zranění smířit s absencí jedné z opor - Martina Bohatého. I náš tým nebyl kompletní. Milan Smola měl o víkendu jiné starosti (spíše radosti). Na zámku Liblice poblíž Mělníka řekl "ano" své vyvolené. 
Jak je už letos zvykem, počasí venkovním sportům moc nepřálo, o čemž by mohly povídat někteří diváci, kteří se přišli podívat po absolvování cyklistického závodu Krále Šumavy. Zápas se tedy odehrál v klatovské hale. 
Úvodní čtyři zápasy nepřinesly žádné překvapení. Nasazené sestavy obou týmů zvládly svá utkání, i když hned v první dvojici dokázali Boček s Pivničkou vzdorovat Macurovi s Turkem ve třech setech. Důležitý zlom přišel ve třetí dvojici, když zvítězila zkušenost našich borců nad domácími mladíky. V singlu se ukázalo, že za Milana Smolu zkrátka adekvátní náhradu nemáme a výhra Macury byla jasnou záležitostí. Odvetné zápasy přinesly o poznání vyrovnanější a napínavější podívanou. Souboj elitních trojic byl plný zvratů a krásných nohejbalových momentů. Rozhodující balon celého střetnutí skvěle vychytal Petr Voldřich, Pavel Stehlík natlačil nahrávku až nad pásku a Míla Štolka s absencí bloku míč suverénně zatloukl. Tento moment očividně domácími otřásl a následná trojka se stala naší snadnou kořistí. Poslední utkání přineslo další třísetový maraton nasazených dvojic a znovu se radovala naše sestava.
Po obrovském boji si odvážíme důležité dva body z horké janovické půdy. Soupeř nám rozhodně nedal nic zadarmo a vítězství je to proto velice cenné! (napsal PaS)

 

Zápas zhodnotil vedoucí Zruče Tomáš Vaňourek :

„Získali jsme dva body a pojistili si play-off. Důležité bylo držet s Janovicemi krok do střední pasáže utkání a zvládnout zápas třetích dvojic, neboť při absenci Smoly bylo těžké počítat s bodem ze zápasu jednotlivců. Soupeři jsme potom odskočili v obou odvetných trojicích. Teď nás čeká Bělá, snad budeme kompletní a nic nepodceníme. Dva body jsou povinností."

 

Vedoucí Janovic VLADIMÍR KASÍK: „Sobotní počasí nás opět zahnalo do haly. Začátek střetnutí byl překvapivě vyrovnaný a tabulkově lepšímu soupeři jsme stačili až do stavu 3:3. Bohužel všechny body opět udělala pouze Macurova sestava, ty další se nepřidaly.  Mrzí hlavně prohra třetí dvojice, která měla rozhodně svůj zápas vyhrát. Dobře hrajícímu Nedelkovovi však smečaři Cibulka ani Josef Podstatný vůbec nepomohli. Poslední zlom nastal v první odvetné trojici. Potom už Zruč šanci nepustila."                                         

 

Vývoj utkání: 1:0, 1:1, 2:1, 2:2, 2:3, 3:3, 3:6

 

Macura, Turek - Pivnička, Boček      2:1
Franic, Vyskot - Štolka, Stehlík Pa.   0:2
Macura, Turek, Vyskot - Urban, Pivnička, Vaňourek     2:0
Franic, Nedelkov, Cibulka (Podstatný Ji.) - Štolka, Stehlík Pa., Voldřich 0:2
Nedelkov, Cibulka (Podstatný Jo.) - Urban, Voldřich     1:2

Macura - Boček    2:0
Macura, Turek, Vyskot (Podstatný Jo.) - Štolka, Stehlík Pa., Voldřich      1:2
Franic, Nedelkov, Podstatný Ji (Cibulka) - Pivnička, Urban, Vaňourek     0:2
Macura, Turek - Štolka, Stehlík Pa.     1:2