9. kolo / Extraliga AC Zruč-Senec - SK Liapor Witte Karlovy Vary 0:6

24.05.2012 10:16

 

Zápas se hrál za nádherného počasí.Domácím chyběl zraněný Vaňourek, hostům zase Kubát.

Začátek zápasu domácí nezvládli. První dvojka bratrů Stehlíků podlehla zkušenému tandemu Vanke, Kokštein 7:10 a 7:10. Lepší výkon zaznamenala dvojice Urban, Boček, která prohrála s dvojicí Bíbr, J. Medek 7:10 a 8:10. Když  Vanke, Kokštein a M. Medek zdolali 1. trojku Zruče 2:0 bylo skóre již 0:3. Druhá trojice Zruče Smola, Urban, Boček (střídal Pavel Stehlík) předvedla opět lepší výkon, ale na rozjeté Vary to nestačilo. Čtvrtý bod pro vicemistra tak přidali Chytra, J. Medek a Babka. 0:4.

Zápas vložené dvojice dospěl do 3. setu, kde domácí dvojice Smola, Štolka vedla již 9:6 nad Chytrou s Babkou, bohužel nevyužila tento luxusní náskok a dokázala ho ztratit. Tento zápas se projevil v následném utkání singlistů, kde hostující Bíbr přehrál domácího kapitána Smolu.

 

Utkání zhodnotil vedoucí týmu Zruče Tomáš Vaňourek:

„Soupeř zvládl utkání s přehledem. Trápíme se hlavně v zápase úvodních dvojic, kde je největší rozdíl v mezihře. 3. dvojka se bohužel nedotáhla k vítězství i přes 4 mečboly. Vše jsme si po zápase vyříkali, každý si musí sáhnout do svědomí, zda nechává na hřišti maximum. Musíme se vrátit zpět k naší bojovnosti“.

 

„Jsme rádi, že jsme potvrdili roli favorita a získali povinné body, což nebývá vždycky snadné. Nutno ovšem přiznat, že soupeř nám to moc neztěžoval. K menšímu dramatu se schylovalo jen v zápase třetích dvojic, kde si domácí vynutili třetí set a v něm vedli už 9:6, ale i to nakonec naši kluci dokázali díky svým zkušenostem a chybám soupeře otočit," přiblížil průběh zápasu vedoucí A mužstva SK Liapor Witte František Veselý.

 

Tuto sobotu jede Zruč na do Prahy, kde se utká s týmem TJ Spartak Čelákovice.

Další domácí zápas čeká zručské v sobotu 2.6 od 14:00 s týmem SK Šacung ČNES Benešov.

 

průběh utkání: 0:6
sety: 2:12, diváků: 80 platících + 10 žáků
 

Pe.Stehlík, Pa.Stehlík – Vanke, Kokštein     0:2

Boček, Urban  – Bíbr, Medek Jakub   0:2    

Kovanda, Štolka, Pe. Stehlík – Vanke, Medek Matěj, Kokštein  0:2

Urban, Smola, Boček (Pa.Stehlík)  – Babka, Medek Jakub, Chytra   0:2

Smola, Štolka –  Chytra, Babka   1:2

Smola – Bíbr    1:2