7. kolo / I. Liga TJ Spartak MSEM Přerov - AC Zruč-Senec 6:1

16.04.2014 15:16

Jednoznačná prohra v Přerově nás vrátila na třetí místo

 

Tento víkend skončila první polovina základní části první ligy a náš tým cestoval hájit svou neporazitelnost a první místo v tabulce na hřiště druhého Přerova. Bohužel před tímto utkáním onemocněl Milan Smola a z důvodu plnění povinností u našeho B-týmu s námi neodcestoval ani trenér Venca Hána. Jednalo se o citelný zásah do našich dvojkových formací, neboť Smola s Urbanem zatím podávali kvalitní výkony. Přesto nově složená dvojice mladíků Pivničky s Bočkem měli v prvním utkání vítězství na dosah. Ve třetím setu za stavu 8:8 však Kuba Boček neproměnil útok a soupeř se štěstím zvítězil. Druhá dvojice se nesla v podobném duchu. Vyrovnaný průběh jsme mohli zlomit na naši stranu ve třetím setu, ale místo dvoubodového vedení přišel vyrovnaný stav, když jsme zkazili útok z jasné pozice. Tato chyba nás poznamenala a soupeř dvěma body v řadě odskočil na 9:7. Dobrou obranou a proměněnými útoky jsme utkání dotáhli a za devítek dokonce útočili na výhru. Ale v tomto utkání nám zkrátka nebylo přáno, protože rozhodující smeč Pavla Stehlíka skončila těsně v zámezí. Obě dvojice jsme si tedy prohráli vlastními chybami. Trojice Pivnička, Urban, Vaňourek vstoupila do svého zápasu ve velkém stylu a v prvním setu soupeře jasně přehrála. V dalším setu však po vyrovnaném boji padla a ve třetím už na zvrat neměla sílu. I další utkání došlo do třetího setu, v němž jsme prokletí alespoň jednou zlomili. Ovšem střední pasáž, citelně ovlivněná nepřítomností našeho kapitána Milana Smoly, nám vůbec nevyšla a na ukazateli stálo 5:1 pro domácí. Bohužel tento stav nás psychicky zlomil a poslední utkání už z naší strany postrádalo nasazení a hlavně víru v obrat zápasu. Přerov odehrál velmi dobré utkání, ovšem úvodní dvojice, od kterých se odvíjelo celé utkání, rozhodli dva míče, kdy byli domácí i trochu štastnější. I když je výsledek trochu krutý, Přerovští ukázali velkou sílu. Našemu týmu souboj o první místo vůbec nevyšel, ovšem není třeba věšet hlavu - ty nejdůležitější zápasy ještě přijdou! (napsal PaS)

 

Zápas zhodnotil vedoucí Zruče TOMÁŠ VAŇOUREK :

Gratuluji Přerovu k vítězství. Utkání se rozhodovalo hned v prvních třech zápasech, které dospěly do třetího setu. Ve dvojkách jsme vždy vedli, ale zbytečné blbosti na útoku nám to prohrály. Mohlo to být opačně. Věřím, že v plné síle a v domácím prostředí soupeři porážku v odvetě vrátíme. Potěšil mě výkon mladého Pivničky - hlavně ve dvojici, kde byl na útoku bezchybný."

 

Kapitán Přerova ROBIN DOLEŽEL: „Čekal nás velice složitý úkol. Abychom se bodově udrželi mezi nejlepšími týmy první ligy, museli jsme alespoň remizovat se Zručí, která minulý týden překvapivě hladce zvítězila nad Českými Budějovicemi. Úkolu jsme se zhostili velice zodpovědně a podařilo se nám zvítězit, což nás vyneslo na první příčku tabulky. I když výsledek vypadá jednoznačně, tak stačilo málo a utkání mohlo skončit úplně jinak. Pochvalu si ode mě zaslouží celý tým. Stabilně vynikající výsledky má vložená dvojice. Navíc se nám konečně podařilo zvládnout singl, o což se zasloužil chytře hrající Zemánek."

 

Vývoj utkání: 3:0,3:1,6:1

 

Miklík T., Pavelka - Pivnička, Boček    2:1
Ifka, Zemánek - Štolka, Stehlík Pa.       2:1
Pavelka, Miklík O., Doležel - Urban, Pivnička, Vaňourek                 2:1
Zemánek, Miklík T., Bergmann - Štolka, Stehlík Pa., Voldřich   1:2
Miklík O., Bergmann - Urban, Voldřich   2:0
Zemánek – Boček    2:0
Pavelka, Miklík O., Doležel - Štolka, Stehlík Pa., Voldřich      2:0