6. kolo / I. Liga AC Zruč-Senec – Dynamo České Budějovice 6:0

16.04.2014 15:15

Třetí vítězný zápas během týdne a první letošní kánar

 

Souboj prvního s druhým byl šlágrem 6. kola 1. ligy. Bohužel počasí nám nepřálo a vytrvalý déšť proměnil zručské hřiště spíše v bazén. Utkání dosud stoprocentních Českých Budějovic a s odstupem jednoho bodu druhé Zruče-Sence bylo tedy přesunuto do haly. Nepřízeň počasí sice dosti ovlivnila diváckou účast, ovšem asi třicítka nejvěrnějších se s námi vydala do místní školní tělocvičny a vytvořily výbornou atmosféru. Do zápasu jsme vlétli ve velkém stylu a než se lídr tabulky stačil rozkoukat, bez zisku setu prohrával 2:0. Jak první dvojice Štolka, Pavel Stehlík, tak druhá v podání Smoly a Urbana zvládla své zápasy skvěle a uštědřila hostům první tvrdou ránu. Další přišla zanedlouho. Českobudějovičtí chtěli totiž na nepříznivý vývoj rychle zareagovat a tak nasadili svoji silnější sestavu hned do prvního utkání trojic a došlo tak na souboj elitních formací. Štolkova trojice pokračovala ve vysokém tempu nasazeném oběmi dvojicemi domácích a v prvním setu soupeře přehrála. Ve druhém setu hosté vedeni zpočátku Musilem a pak i Matějkou vedli už 7:4. Ovšem Zruč nesložila zbraně a otočila i tento set ve svůj prospěch. V dalším souboji trojic získali Budějovice první a jediný set, ovšem skvěle hrající Pivnička se Smolou doplnění o nahrávače Vaňourka zlomili poslední odpor hostí. Ve třetí dvojici už totiž dosavadní lídr tušil, že bude muset přenechat pomyslné žezlo svému sobotnímu soupeři a prohrál ve dvou setech. Singl už byl formalitou, když si Vondráška vychutnal skvěle hrající Smola, který si dnešní utkání dokonale užíval. Po nečekaně jednoznačné ale zasloužené výhře dochází v první lize ke střídání na čele tabulky. S jednobodovým náskokem vévodíme soutěži, ovšem už příští týden nás čeká těžké utkání na půdě druhého Přerova. (napsal PaS)

 

 

Zápas zhodnotil vedoucí Zruče Tomáš Vaňourek :

„Pochvalu dnes zaslouží celý tým. Získali jsme dva body a posunuli se v tabulce před svého dnešního soupeře. Utkání rozhodl rychlý nástup a vedení po zápasech dvojic, které jsme dále navyšovali. Poděkování patří divákům, kteří za nepříznivého počasí dorazili do haly a podpořili nás“.

 

Diváci: 35

Rozhočí: Gaiger, Kastner

Délka utkání: 2:05

Vývoj utkání: 6:0

 

 

Stehlík Pa., Štolka - Kozel, Fík 2:0 Urban, Smola - Musil, Vondrášek 2:0 Štolka, Stehlík Pa., Voldřich - Musil, Vondrášek, Matějka 2:0 Smola, Pivnička, Vaňourek - Kozel, Fík, Ryneš 2:1 Voldřich, Pivnička - Ryneš, Matějka 2:0 Smola - Vondrášek 2:0