5. kolo / Extraliga AC Zruč-Senec - SK Nohejbal Žatec 1:6

09.05.2012 14:19

 

K zápasu 5. kola dorazil do Zruče tým z nedalekého Žatce. Domácí postrádali zraněného Štolku, který laboruje s kotníkem a byla to bohužel citelná ztráta hlavně na bloku. Hosté zase dorazili bez Jana Tirpáka a Brehma.

Začátek zápasu vyšel lépe hostující dvojici Jos. Tirák, Petr Vít, která zdolala v koncovce 3. setu těsně domácí duo Pavla a Petra Stehlíky. Druhý bod byl jasnou záležitostí dvojice Ondra Vít, Pecina, která si poradila s Bočkem a Smolou. 0:2

Souboj trojic měl podobný průběh. Domácí drželi krok vždy do stavu 7:7, následující chybičky vždy hosté potrestali a koncovku vždy zvládli o 1 až 2 balony lépe. 0:4.

Skóre 0:4 nevylepšilo ani domácí třetí dvojka Urban a Škudrna, které i přes solidní výkon blokaře Škudrny přenechalo body hostujícímu tandemu Škabroud, Dráždil. První a také poslední bod zápasu pro domácí tým nakonec získal kapitán Milan Smola, který v kvalitním utkání jednotlivců zdolal Ondru Víta ve třetím zkráceném setu.

Celý zápas potom ukončila trojice Žatce Pecina, Petr Vít, Dráždil, která přehrála domácí sestavu  Škudrna, Kovanda, Petr Stehlík a stř. Smola 2:0 na sety.

 

Utkání zhodnotil vedoucí týmu Zruče Tomáš Vaňourek:

„Gratuluji soupeři ke 2 bodům. My jsme dnes bojovali, sety bohužel končily většinou 8:10, vždy jsme udělali o jednu, dvě chyby více. Pochvalu zaslouží Milan Smola, který zdolal v zápase jednotlivců hostujícího Ondru Víta. Též děkuji našim i několika hostujícím divákům“.

 

Toto pro nás byly „povinné“ body, pokud chceme pomýšlet na první čtyřku. Klíčový pro nás bude zápas se Vsetínem, který nás čeká v sobotu. Co se týče výkonu hráčů, jsem spokojen. Nejlepší hráč domácích – Milan Smola. Nejlepší hráč náš – Milan Dráždil.“, řekl po utkání trenér Žatce Karel Jančík.

 

Tuto sobotu jede Zruč na půdu našeho nejbližšího souseda v tabulce, průběžně sedmé TJ Avia Čakovice. Další domácí zápas čeká zručské opět speciálně ve svátek v Úterý 8.5 od 14:00 s týmem NK Climax Vsetín. Přijďte podpořit naše hráče v souboji se slovenskými mistry světa v dresu Vsetína.

 

průběh utkání: 0:4, 1:4, 1:6
sety: 3:12, diváků: 117 platících + 10 žáků
 

Pe.Stehlík, Pa.Stehlík – Tirpák Jo., Vít P.   1:2

Smola, Boček – Vít O., Pecina   0:2    

Kovanda, Škudrna, Pe. Stehlík – Tirpák Jo., Vít O., Škabroud   0:2

Urban, Pa. Stehlík, Vaňourek  – Pecina, Vít P., Dráždil 0:2

Škudrna, Urban – Škabroud, Dráždil   0:2

Smola – Vít O.    2:1

Kovanda, Škudrna, Pe. Stehlík(Smola) - Pecina, Vít P., Dráždil 0:2