4. kolo / I. Liga AC Zruč-Senec – PKS Žďár nad Sázavou 6:3

16.04.2014 15:13

První krok splněn, Ždár jsme porazili i díky fluktuantům

 

Jeden ze tří zápasů v 8 dnech máme úspěšně za sebou. Je jasné, že současný trojboj s týmy usilujícími o play off o první čtyřce hodně napoví. První krok jsme tedy v sobotním utkání zvládli. Před slušnou návštěvou a za krásného počasí jsme přivítali Žďár nad Sázavou. Úvodní dvojice přinesla nervózní výkon především z naší strany. Nakonec však se sťastným koncem v podobě třísetového vítězství domácích Štolky s Pavlem Stehlíkem. Na první zápasový bod navázala vydařeným utkáním naše druhá dvojice Urban, Smola a zvítězila bez větších problémů. Nečekanou komplikaci přinesla prohra naší první trojice poprvé v letošní sezoně. Naše elitní trojice neměla zrovna svůj den a proti skvělé obraně hostí se na útoku trápila. Přesto skvěle vstoupila do třetího setu a vedla ještě 9:7, bohužel vlastními chybami na útoku doslova darovala výhru soupeři. Na koně nás opět posadila druhá trojice vedená zimní posilou Petrem Pivničkou, který nekompromisně na bloku vytloukal hostujícího veterána Průchu a výrazně přispěl k přesvědčivé výhře. Do nepárové pasáže jsme vstupovali s vědomím, že singl v podání reprezentanta Karla Hrona bude zřejmě příliš velkým soustem pro jinak skvělého a spolehlivého Milana Smolu. Do třetí dvojice tedy nastoupila silná dvojice fluktuantů Boček, Petr Stehlík. Ty vzali utkání od začátku pevně do svých rukou a zvítězili ve dvou setech. Po prohraném singlu se šlo do odvetných trojic za stavu 4:2 pro Zruč-Senec. Hostující trojka vedená Kamilem Průchou opět nekladla domácím příliš velký odpor a minimálně bod byl doma. První mečbol ještě odvrátila trojice Hron, Nejedlý, Krátký, ovšem jakékoliv pochybnosti o tom, kam bude směřovat druhý tabulkový bod rozmetala dvojice Stehlík Pa., Štolka jednoznačným vítězstvím nad Hronem a Krátkým. Po výhře 6:3 tedy stále držíme letošní neporazitelnost. V tabulce se držíme o bod za zatím stoprocentními Přerovem a Českými Budějovicemi na třetím místě. Na čtvrtý Start Plzeň jsme zvýšili náskok na 4 body a utkáme se s ním již tuhle středu v Doudlevcích. (napsal PaS)

 

Zápas zhodnotil vedoucí Zruče Tomáš Vaňourek :

Získali jsme dva body, tudíž spokojenost. Utkání dnes rozhodly zápasy dvojic, které jsme všechny vyhráli. Dobře zahrála naše 3. dvojka složená z fluktuantů Bočka a Petra Stehlíka. Zápas mohl skončit 6:1, ale první letošní trojku prohrála Štolkova formace posledním možným míčem a hosté se tak vrátili zpět do utkání. Teď nás čeká ve středu derby v Plzni, na které se těšíme“.

 

Komentář trenéra Pivničky k zápasu:„Naše výsledky jsou značně ovlivněné nutností improvizovat se sestavou kvůli zraněným hráčům. Dnes jsme podali špatný výkon, který na domácí nestačil. Potěšila mě nově složená trojice Krátký s Lukášem Nejedlým a Hronem, která vyhrála oba svoje zápasy a tradičně Hron v singlu. Rovněž Průcha s Paulem nezahráli špatně v první dvojici, bohužel ostatní sestavy podali podprůměrný výkon“.

 

Diváci: 60

Rozhočí: Vlach, Kastner

Délka utkání: 3:15

Vývoj utkání: 2:0,2:1,4:1,4:2,5:2,5:3,6:3

 

 

Stehlík Pa., Štolka - Průcha, Paul      2:1
Urban, Smola - Hron, Krátký             2:0

Štolka, Stehlík Pa., Voldřich - Hron, Krátký, Nejedlý      1:2
Urban, Pivnička, Kovanda - Průcha, Paul, Hochman    2:0
Stehlík Pe., Boček - Hochman, Nejedlý  2:0

Smola - Hron 0:2
Štolka, Stehlík Pa., Voldřich (Stehlík Pe.) - Průcha, Paul, Hochman    2:0
Urban, Pivnička, Kovanda (Smola) - Hron, Krátký, Nejedlý                    0:2
Stehlík Pa., Štolka - Hron, Krátký        2:0