3.semifinále play-off / I. liga AC Zruč-Senec - SK Bělá 5:4 (stav série 2:1)

24.09.2011 14:00

 

„O kuličku“ postoupila do finále Zruč

 

Zruč žije nohejbalem, hráči postoupili do finále play-off 1. ligy:

O uplynulém víkendu se ve Zruči odehrálo rozhodující utkání semifinále 1.ligy. Kdo přišel, stal se svědkem neskutečného, dramatického, místy až hororového zápasu, za jehož scénář by se nemuseli stydět ani nejlepší scénáristé. Ti by klidně mohli napsat dílo o tom, jak parta mladých bojovníků kolem matadora Hány po vítězství v základní části, dokráčela do finále 1. ligy. A to ještě nemusí být konečná. Zaplněný sportovní areál viděl úchvatný nohejbal z obou stran. Hned 5 zápasů rozhodoval poslední možný balon ve 3. setu.

Úvodní zápasy dvojic ovšem patřily týmu Bělé. Oba rozhodoval 3. set vždy za stavu 9:9. 0:2.

Zaskočení domácí se nadechli k náporu v souboji trojic. Snížení zařídila Štolkova formace, vyrovnání následně matador Hána s Vaňourkem a Pavlem Stehlíkem po vítězství nad lídrem hostujícího týmu D. Rožkem. 2:2  V singlu byl tentokráte úspěšnější hostující Golda, který tak poslal Bělou opět do vedení. 2:3.

Zruči ovšem 100% vyšly zápasy trojic. Další vyrovnání v třísetové bitvě zvládla sestava Štolka, Smola, Kovanda a střídající Petr Stehlík. 3:3. V následném souboji trojic šla poprvé Zruč do vedení. To bylo, když Hána, Vaňourek a Pavel Stehlík přehráli 10:7 a 10:8 trojici J.Kapitola, Rabas, Golda a střídající Kašpar a M. Rožek. 4:3.

Následující, skvěle rozjetý zápas dvojic v koncovce 3. setu nezvládla domácí dvojice Pavel Stehlík, Štolka, která opět podlehla hostujícímu duu 9:10 ve 3. setu a bylo vyrovnáno na 4:4.

Celý hororový příběh potom ukončila domácí dvojice Urban, Smola. V prvním setu se jim vůbec nedařilo otupit nápor hostů, kteří byli po předchozí vyhrané dvojce opět na koni. I v druhém setu stále dotahovali, a když za stavu 7:8 neproměnili svůj útok, hosté chytli a výborně si připravili protiútok, málokdo v tu chvíli pochyboval o konečném výsledku. V tu chvíli se však nohejbalový bůh usmál na domácí Zruč. Jirka Urban zablokoval, za stavu 8:8 jsme ještě dvakrát chytli útok Bělé a proměnili. Ve třetím, posledním a rozhodujícím setu celé vyrovnané sérii pak Jirka Urban zahrál všechny svoje útoky bez chybičky, za stavu 9:9 nestačil hostující Petr postavit blok u kolíku, jenom proběhl kolem a Urban jednoduše "flusnul" do odkrytého pole rozhodující postupový bod.

Díky poslednímu bodu Urbana tak mohla propuknout veliká radost celé Zruče, která se protáhla až do ranních hodin.

 

Utkání zhodnotil vedoucí Zruče Tomáš Vaňourek:

„Dnes nemám slov. Musím pochválit všechny naše hráče, skvělého soupeře, i fantastické publikum. Byla to nádherná série, která vyvrcholila dnes pěkným nohejbalem. Dnes postoupil šťastnější. Prohráli jsme 3 zápasy o poslední možný míč. V posledním utkání jsme to soupeři vrátili. Pochvalu zaslouží hlavně Jirka Urban, který ustál tlak v posledním zápase a poslal soupeře na odpočinek po skončené sezoně a nás naopak do finále. Ve finále se odehraje veliké derby. Začínáme doma, případně 3. rozhodující zápas by byl opět ve Zruči. Soupeř je zkušenější. Nemáme co ztratit. Vzájemné zápasy v 1. lize máme 2:2. Finále si půjdeme užít.“

 

Hodnocení trenéra Bělé Dušana Čukana :

„Musím všem klukům poděkovat za odvedený výkon a za povedenou sezónu. Po prvním zápase už nám nikdo nedával šanci, ale dokázali jsme udělat ze série krásné drama a postoupil nakonec o kousíček šťastnější z vyrovnaných soupeřů - prováhali jsme dnes 3x šanci rozhodnout!!! Nezbývá než pogratulovat soupeři k vydřenému postupu a užít si za týden v sobotu poslední smeč a rozloučení s letošní sezonou.“

 

Zručský Pavel Stehlík citelně chyběl domácím v předešlých  4 soutěžních zápasech kvůli zranění třísel. Na poslední a rozhodující bitvu se naštěstí dal do kupy: „ V sobotu to byl zápas, jaký jsem ještě nezažil. Fantastická atmosféra, krásné utkání, nervy od začátku do konce a neuvěřitelný pocit, když jsme dali poslední míč a diváci nám děkovali. Kvůli takovým chvílím se sport prostě hraje! Pro mě byl zápas o to těžší, že jsem se vracel po zranění a neměl jsem moc natrenováno... Jsem šťastný, že jsme to dokázali a finále... to bude pro nás všechny odměna za celou sezonu. Ještě k tomu derby - co víc jsme si mohli přát?!“ vyjádřil své euforické pocity Pavel Stehlík.

 

Hrdina poslední balónu a tím i celého zápasu Jirka Urban na sobě ani po utkání nedal znát vypjatost okamžiku a k zápasu poznamenal: „ Už utkání v Bělé naznačilo, že nám hosté nebudou chtít dát nic zadarmo a to se také potvrdilo. Po nešťastně prohraných dvojkách jsme se ale zvedly a dokázaly naší bojovností utkání otočit. Hlavně v trojkách byla vidět naše větší vůle vyhrát. Jsem rád, že jsme tohle důležité utkání před výbornou diváckou kulisou zvládly. A už se těším na finále proti Startu.“ 

 

 

V sobotu 1.10. od 14:00 se ve sportovním areálu ve Zruči- Senci uskuteční 1. finálový zápas letošního ročníku 1. ligy. Domácí tým AC Zruč-Senec hostí svého velkého rivala, tým Start VD Plzeň. Vstup je hlavní branou, s platnou slosovatelnou vstupenkou od 13 hod. Pro diváky je připravena bohatá tombola, exhibiční zápas naší mládeže a snad přijede i regionální televize. Občerstvení je zajištěno.  Přijďte vytvořit ještě větší atmosféru, než v semifinále s SK Bělou. Přijďte pomoci překonat divácký rekord ve Zruči. Srdečně jsou zváni i fanoušci hostujícího týmu z Plzně.

 

AC Zruč- Senec vs. SK Bělá 5:4

průběh utkání: 0:1, 0:2, 1:2, 2:2, 2:3, 3:3, 4:3, 4:4, 5:4

sety: 13:11

míče: 212:204

rozhodčí: Gaiger, Karlovec

diváků: 150

konečný stav série: 2:1  (5:0,3:5,5:4)

 

Štolka, Pa. Stehlík (Pe. Stehlík)  – Golda, Petr      1:2  (10:6,8:10,9:10)

Smola, Urban (Boček) – D. Rožek, J. Kapitola  1:2 (6:10,10:8,9:10)  

Kovanda, Smola, Štolka – J.Kapitola, Rabas, Golda  (Kašpar, M. Rožek) 2:0 (10:7,10:5)

Vaňourek, Hána, Pa. Stehlík – Petr, Remeš, D. Rožek 2:1  (7:10,10:8,10:9)

Smola – Golda   0:2 (7:10,9:10)  

Kovanda, Štolka, Smola (Pe. Stehlík) - Petr, Remeš, D. Rožek  2:1 (5:10,10:7,10:8)

Vaňourek, Hána, Pa. Stehlík - J.Kapitola, Rabas, Golda  2:0 (10:7,10:8)

Štolka, Pa. Stehlík (Pe. Stehlík) - D. Rožek, J. Kapitola  1:2 (10:4,6:10,9:10)

Smola, Urban (Boček) - Golda, Petr      2:1  (7:10,10:8,10:9)