3. kolo / I. Liga SK Bělá - AC Zruč-Senec 1:6

16.04.2014 15:12

Oslabená Běla tentokrát nezlobila

 

O uplynulém víkendu proběhlo 3. kolo 1. ligy a náš tým čekal zájezd do Bělé. S tímto týmem jsme již sehráli mnoho vypjatých utkání. Za zmínku stojí určitě semifnálová série play off 1. ligy z předloňské sezony, ve které jsme urvali rozhodující postupový bod až v infarktovém posledním utkání na domácí půdě. Toto vydřené vítězství nás nakoplo k cestě za triumfem v 1. lize a postupem do extraligy. Ovšem rok a půl je dlouhá doba a zatímco Zruč-Senec vstoupila do letošního ročníku s jasným cílem bojovat opět o příčky nejvyšší, Bělá se zřejmě bude muset smířit s tvrdým bojem o udržení v soutěži. Sobotní utkání rozdílné ambice obou celků zcela potvrdilo. Do první dvojice nastoupila znovusložená dvojice Urban, Smola a dobrým výkonem poměrně snadno porazila nejsilnější dvojici domácích. Do druhé dvojice nasadili domácí svou nejslabší sestavu a Štolka s Pavlem Stehlíkem v tréninkovém tempu zvítězili 2:0. Ve trojicích kladla Bělá o něco větší odpor. V prvním střetnutí vedla trojice vedená J. Kapitolou po celý průběh obou setů, ovšem koncovky patřily Zruči. Když ani v následném utkání trojic nepovolila Štolkova formace domácím ani set, o výsledku bylo v podstatě rozhodnuto. Čestný bod si SK Bělá připsala díky třetí dvojici, když naše sestava neměla zrovna svůj den. Šlo však pouze o kosmetickou úpravu skóre, neboť jak Milan Smola v singlu, tak naše trojice v pohodě vyhráli 2:0 na sety a bylo po zápase. Nutno však dodat, že v týmu domácích chyběli minimálně dva hráči základní sestavy a jejich výkon působil dosti odevzdaně. Přesto je dobře, že jsme nepřípustili žádné komplikace a připsali si dva body do prvoligové tabulky.  (napsal PaS)

 

Zápas zhodnotil vedoucí Zruče TOMÁŠ VAŇOUREK :

„Jsem rád, že jsme střetnutí zvládli a získali povinné dva body. Musím pochválit celý tým za kolektivní výkon a přístup k utkání. Dnes nám navíc chyběli fluktuanti, kteří naši sílu ještě zvyšují. Rovněž domácí ale nebyli kompletní."

 

Hráč Bělé ALEŠ RABAS„ Proti tak silnému soupeři  neměla naše oslabená sestava téměř žádnou šanci. Když jsme nečekaně ztratili první dvojku i  trojku proti hostujícím slabším sestavám, tak se dal další nářez očekávat. Pozitivem byla první výhra třetí dvojice v sezoně a zlepšená hra singlu."

 

Diváci: 25

Délka utkání: 2:25

Vývoj utkání: 0:4, 1:4, 1:6

 

1.dvojice - Smola, Urban         0:2
2.dvojice - Štolka, Stehlík Pa.  0:2
1. trojice - Smola, Pivnička, Vaňourek (Urban)  0:2
2. trojice - Štolka, Stehlík Pa., Voldřich              0:2

3.dvojice - Voldřich, Pivnička  2:0
singl  - Smola 0:2
1. trojice - Štolka, Stehlík Pa., Voldřich             0:2