2.zápas play-out / I. liga - TJ Jiskra Aš - AC Zruč-Senec 2:5

18.09.2010 14:05

 

Odvetný zápas Zruč zvládla lépe, po singlu se zápas zlomil

 

Do Aše jela Zruč s jasným cílem - vyhrát a neprodlužovat sérii na případný třetí rozhodující zápas. Oproti prvnímu zápasu byli hráči Zruče více koncentrovaní a nechtěli podcenit začátek zápasu. Měli také menší výhodu, že vedli 1:0 na zápasy, byla tu možnost reparátu, oproti tomu Aš dnes již musela vyhrát.

První dvojice domácích Hlaváček, Čermák opět ve třech setech přetlačila Urbana se Smolou a Aš vedla 1:0. Elitní dvojka Zruče Štolka, Stehlík však s přehledem po dvou setech vyrovnala na 1:1, když porazila Ulmona s Oktábcem.

V trojicích si soupeři opět rozdělili po bodu a skóre bylo 2:2. Kupodivu bodovali vždy druhé trojice nad elitními, nejdříve trio Zruče Holub, Smola, Vaňourek posledním možným míčem ve třetím setu porazilo formaci Hlaváček, Kubín, Čermák. Poté však prohrála trojka Štolka, Stehlík a Kovanda s ašskou sestavou Oktábec, Ulmon, Kůrka.

Třetí vzájemný souboj v singlu během jednoho měsíce spolu sehráli domácí Čermák a zručný Smola. I potřetí byl úspěšnější Milan Smola, i když tentokrát to bylo velice vyrovnané utkání. Oba hráči si v každém setu nedokázali vytvořit větší než dvoubodový rozdíl, do stavu 8:8 se střídali ve vedení, koncovky pak i díky lepší fyzičce zvládl lépe zručný singlista.2:3

Obě odvetné trojice pak Zruč s přehledem zvítězila 2:0 na sety a ukončila zápas výhrou 5:2 a sérii 2:0. Zruči to zajistilo lichotivé 5.místo a jistotu účasti v dalším ročníku, Aš musí o udržení v 1.lize ještě bojovat v baráži s vítězem 2.ligy Přerovem.

 

Za domácí Aš utkání zhodnotil hráč Radek Ulmon:
„Dnešní utkání z naší strany nebylo vydařené a bohužel musím konstatovat, že nám nezbývá nic jiného než v příštím utkání zlomit náš herní projev a zabrat ve všech směrech. Pravděpodobně nás čeká Přerov a to nebude jednoduchý soupeř,ale uděláme vše pro to aby Aš zůstala v 1.lize…“

Ohlasy z tábora Zruče byli samozřejmě veselejší:

„Druhé utkání jsme zvládli o poznání lépe než to domácí, začátek byl vyrovnaný, ale od singlu jsme byli už jasně lepší. Na soupeře asi dopadla taky nervozita, protože po našem obratu z 0:3 na 5:3 v prvním zápase museli vyhrát. Myslím, že série byla rozhodnuta u nás, kdy právě Aš ztratila téměř vyhraný zápas“, viděl dnešní zápas smečař Pavel Stehlík.

Nohejbalový „Ironman“ Zruče Zdeněk Holub prozaicky hodnotil utkání:

„Zápas v Aši jsme podle očekávání zvládli a nepřipustili tak zbytečnou nervozitu v případných dalších bojích o udržení v lize. Domácí sice bojovali, ale pouze do stavu 2:2. Pak po oboustranně pohledném utkání v singlu, který Milan Smola nakonec díky větší fyzičce vyhrál, jsme již soupeři nepustili ani set. Vítězstvím i na půdě soupeře jsme tak potvrdili postavení v tabulce po základní části. Překvapil mě velmi malý zájem diváků, nutno pochválit oba rozhodčí, kteří pískali bezchybně a s přehledem.“

Více pochvalně se vyjádřil blokař Míla Štolka:

Do odvetného utkání v Aši jsme vstupovali celkem sebevědomě s výhodou vyhraného utkání doma ve Zruči. Měli jsme to trochu jednodušší než Aš, protože oni museli a my jsme přeci jen měli ještě šanci, v případě prohry, na reparát. Nechtěli jsme, ale v žádném případě, aby k tomu došlo. Ačkoli výsledek 2:5 vypadá jednoznačně, zápas tak jednoduchý nebyl. Zvláště v úvodu zápasu, kdy se soupeř držel do stavu 2:2. Poté, ale zaúřadoval Milan Smola, když výborným výkonem přehrál ašského borce v singlu. Tady se zápas zlomil. Další bod přidala po zlepšeném výkonu naše trojice a hřebík do rakve zatloukl Zdeněk Holub se svou sestavou. Potvrdili jsme tak naši pozici favorita po odehrané základní části. Pochvalu v tomto utkání zaslouží Milan Smola, Zdeněk Holub i v poli perfektně hrající Tomáš Vaňourek“.

 

Pro Zruč tak letošní sezóna skončila, jako nováček v 1.lize je páté místo spíše úspěchem, i když před posledním zápasem základní části tu byla dokonce reálná možnost zahrát si prvoligové play-off. Ted je tu čas na odpočinek, přípravu na nový ročník a bilancování právě skončeného. Pár postřehů zručných hráčů a jejich dojmy:

„Letošní sezóna byla pro mě jedna z nejlepších. Po, v posledních letech, trápení s úzkým a nenatrénovaným kádrem na BH, je konečně fajn si zahrát v dobré partě lidí, kteří  mají zájem hrát, bojovat a táhnout za jeden provaz. Na začátku sezóny, jsme, troufám si říct, nikdo netipoval, že bychom mohli bojovat o play-off. Možná, kdyby v polovině soutěže neodpadli tři hráči základu s dětskou nemocí na marodku :o), play-off bychom si zahráli. Ale to je jen kdyby. Každopádně tenhle ročník 1.ligy hodnotím jako vydařený. Za to díky všem mým spoluhráčům, zručským fandům a fanynkám zvláště“, velmi osobitě hodnotil Míla Štolka.

Jeho dvojkový parťák Pavel Stehlík řekl: „Celou sezonu hodnotím určitě pozitivně, protože před začátkem ligy nám nikdo moc nevěřil, že něco vůbec dovedeme uhrát. Nakonec ale zavládlo mírné zklamání, když nám těsně před koncem základní části uteklo play-off. Nebýt nemoci tří klíčových hráčů v půlce sezony, kvůli které jsme ztratili některé důležité body, věřím, že bychom dosáhli ještě o nějakou příčku výše“.

Celou debatu se svým klasickým nadhledem ukončil „nesmrtelný“ Zdeněk Holub:

„Celkové 5. místo v 1. lize rozhodně není neúspěchem a jako nováček soutěže jsme ani vyšší cíle neměli. Letošní ročník byl hodně vyrovnaný a chybělo nám opravdu jen pár bodů a mohli jsme bojovat o postup do extraligy, což by pro mladé hráče mělo být tréninkovou motivací do dalších let.“

 

 

 

Průběh utkání: 1:0,1:2,2:2,2:5

 

1.Hlaváček ,Čermák – Smola,Urban - 9:10,10:3,10:8 –1:0
2.Oktábec,Ulmon-Štolka,Stehlík - 5:10,6:10 - 1:1
3.Hlaváček,Čermák,Kubín- Holub,Smola,Vaňourek -10:7,6:10,9:10 -1:2

4.Oktábec,Ulmon,Kurka – Štolka,Stehlík,Kovanda -10:6,10:8 -2:2
6.Martin Čermák – Smola - 8:10,8:10 -2:3
7.Hlaváček,Čermák,Kubín - Štolka,Stehlík,Kovanda -1:10,6:10 -2:4

8.Oktábec,Ulmon,Kurka - Holub,Smola,Vaňourek  4:10,8:10 -2:5
 

Rozhodčí : Lechnýř,Smutný
Délka utkání : 2hodiny 40min
Diváků : 15