2.semifinále play-off / I. liga SK Bělá : AC Zruč-Senec 5:3 (stav série 1:1)

17.09.2011 14:00

 

Bělá si výhrou vynutila třetí rozhodující utkání

 

 

 

V sobotu se uskutečnilo 2. utkání semifinále play-off. SK Bělá po prvním prohraném souboji ve Zruči doma nasadila i svého klíčového hráče Davida Rožka a chtěla si vynutit ještě jednu cestu do plzeňského kraje. Zruč dorazila stále bez Pavla Stehlíka, chyběl nadále Zdeněk Holub a na poslední chvíli nedovolilo zablokování krku ani účast Jakuba Bočka. I tak si Zruč chtěla výhrou  již dnes zajistit postup do finále 1.ligy.

Úvodní zápas dvojic měl podobný průběh obou setů. Jak domácí D. Rožek a J. Kapitola, tak hostující Smola a Urban si nevytvořili zásadnější bodový rozdíl, domácí dvojice však měla vždy jistější závěry setů a přivedla Bělou do vedení 1:0. Vyrovnání zařídila hostující dvojka Štolka a Petr Stehlík. I když oba sety dotahovali náskok, domácí dvojice Golda, Petr svými chybami na konci přenechala oba sety nejtěsnějším rozdílem Zruči. 1:1 I v zápasech trojic se body dělily. První domácí trojka J.Kapitola, Rabas a Golda měli lepší nástup do utkání a zvládla  první set. Pak však zručská trojice Kovanda, Smola a Štolka přidala, druhý i třetí set vyhráli a Zruč šla poprvé v zápase do vedení. 1:2. Utkání druhých trojic se nakonec ukázalo jako klíčové. Trojice Bělé Remeš, Petr a David Rožek v prvním setu smetla hostující trio Vaňourek, Urban a Petr Stehlík. Nepomohlo ani střídání, kdy na hřiště přišel Hána. Ale v druhém setu se hra vyrovnala a za stavu 8:8 Hána dvakrát úspěšně zablokoval a šlo se to zkráceného setu. V něm pokračoval vyrovnaný boj, který zvedal emoce na obou stranách i mezi diváky. V tuto chvíli svou chybou přispěli k vygradování nervózní atmosféry i rozhodčí. Za stavu 8:8 trefil hostující Hána blok a míč se odrazil s největší pravděpodobností do hřiště. Ani jeden z rozhodčích však nestihl zaregistrovat dopad míče a po dohadech nařídili nový míč. I ten však spravedlivě nakonec uhráli domácí. Hosté dokázali vyrovnat na 9:9. Výhodu příjmu a útoku měli domácí a David Rožek chytrým položením balónu mezi tři protihráče vyrovnal zápasový stav na 2:2.

Potřetí se letos potkali singlisté Golda a Smola. Opět se hrál bojovný a vysilující zápas a opět rozhodoval až třetí set. První pro sebe těsně urval hostující Smola, ve druhém však kontroval domácí Golda. Ve třetím Smola utekl o dva balóny a už si výhru nenechal uniknout. 2:3.

Bohužel Zruči tristně nevyšli otočené zápasy trojic. Obě trojky prohráli ve dvou setech a Bělá otočila průběh zápasu na 4:3. Nutnost vyhrát obě zbývající dvojice Zruči na klidu nepřidala. První set otočených dvojic tak brala domácí dvojka D. Rožek a J. Kapitola. Petr Stehlík a Štolka v druhém setu zvedli hlavu, s přehledem vyhráli a šlo se opět do zkráceného setu. Hostující trenér Hána si jako vítěz volby vybral stranu (nechtěl hrát proti slunci) a domácí tak měli výhodu prvního příjmu. I přes svoji zdravotní indispozici (záda) domácí Rožek všech pět potřebných útoků jistě proměnil a Bělá slavila vítězství 5:3 a tím i vyrovnání série na 1:1.

 

Hodnocení trenéra Bělé Dušana Čukana :

„Dnešní duel byl vysoce kvalitní a dramatický. Pro nás je vítězství o to cennější, že jsme přehráli soupeře, jež podal kvalitnější výkon než minule. Šance do rozhodujícího utkání vidím 50:50. Všechny kluky musím pochválit za výborné výkony, za úžasné nasazení i za dodržování účinné taktiky, která na soupeře platila.
Trochu mě mrzí, že na utkání play-off jediného ligového mužstva v kraji nenajdou cestu nohejbalisté a příznivci této hry ze širšího okolí.“

 

Zručský blokař Míla Štolka mohl jen smutně poznamenat:

 Dnešní vyrovnaný zápas se v první polovině odvíjel celkem příznivě, avšak v druhé polovině jsme zejména v koncovkách setů nedokázali proměňovat útoky a soupeř  toho využíval. Do sestavy Bělé se po zranění vrátil jejich tahoun Rožek. Nás trápí v poslední době zranění několika hráčů, a proto musíme improvizovat ve složení sestav, dnes chyběli Kuba Boček, Pavel Stehlík a s bolestmi kotníku nastoupil Milan Smola. Musíme to hodit za hlavu a jet dál. Věřím, že do rozhodujícího zápasu se dáme trochu dohromady a s podporou výtečného domácího publika ho dovedeme do vítězného konce a dostaneme finále 1. ligy do Zruče

 

Jeho dvorní nahrávač Honza Kovanda ve stejném duchu dodal:

„Soupeř se na domácí zápas výborně připravil. Bylo to vyrovnané utkání,které se muselo divákům líbit. Byli jsme vždy o zápas vepředu ,domácí stahovali. Potom však přišli naše obě prohrané otočené trojice, domácí byli při vedení 4:3 na koni a zápas dotáhli do vítězného konce. Dnes rozhodla asi menší kazivost. Když jsme mohli soupeři odskočit, tak jsme chybovali. Škoda zranění našich hráčů, kteří hrají se sebezapřením, a náš tým to značně limituje. V sobotu rozhodne poslední zápas. Přeju si, aby bylo pěkné počasí, přišlo nás podpořit hodně diváků, hrál se pěkný nohejbal a my postoupili do finále 1.ligy“

 

Třetí a rozhodující zápas semifinále 1.ligy  se hraje tuto sobotu od 14:00 ve sportovním areálu ve Zruči. Přijďte opět podpořit Váš tým k postupu do finále..

 

SK Bělá  vs.  AC Zruč-Senec  5:3

průběh utkání: 1:0,1:2,2:2,2:3,5:3

sety: 12:8

diváků: 30

rozhodčí: Křepelka, Lokaj

stav série: 1:1

 

D. Rožek, J. Kapitola - Smola, Urban     2:0  (10:8,10:9)

Golda, Petr -  Štolka, Pe. Stehlík     0:2 (9:10,9:10)  

J.Kapitola, Rabas, Golda - Kovanda, Smola, Štolka    1:2 (10:8,8:10,7:10)

Petr, Remeš, D. Rožek - Vaňourek, Urban, Pe. Stehlík (Hána)  2:1  (10:3,8:10,10:9)

Golda - Smola    1:2 (9:10,10:6,8:10)  

J.Kapitola, Rabas, Golda - Vaňourek, Urban,  Hána   2:0   (10:8,10:6)

Petr, Remeš, D. Rožek - Kovanda, Smola, Štolka     2:0   (10:9,10:4)

D. Rožek, J. Kapitola - Štolka, Pe. Stehlík     2:1 (10:8,5:10,10:9)