2. semifinále play off 2016: AC Zruč-Senec 2004 - Sokol Horažďovice

11.05.2017 20:26

AC Zruč-Senec 2004 - TJ Sokol Horažďovice VYNK Hapon 4:2
(0:1, 2:1, 2:2, 4:2) – zápas byl předčasně ukončen

Druhé semifinále mezi Horažďovicemi a Zručí-Sencem se bohužel zapíše smutným písmem do nohejbalové historie. Po vniknutí několika fanoušků na hrací plochu a jejich konfliktu s trenérem hostí byl zápas předčasně ukončen. Nechceme a nebudeme hodnotit průběh celého incidentu… ale chování některých „fanoušků“ v žádném případě neschvalujeme, ani neomlouváme. Za selhání pořadatelské služby jsme připraveni nést odpovídající trest.

Je velká škoda, že incident zastínil jinak nádherný zápas s diváckou návštěvou, která se vyšplhala téměř k dvěma stovkám. Od úvodu se hrál krásný a bojovný nohejbal a Knapp s Rychlým nadělali velké starosti elitní dvojici Horažďovic Macura - Babka. Ti přesto odvrátili dva setboly a urvali první bod hostů. Kontrovali tahouni Zruče-Sence Stehlík se Štolkou, kteří po vydřené první sadě pohrdli dvoubodovým vedení v koncovce té druhé. V tiebreaku nakonec Pivničku s Hokrem přetlačili.

Úderný tandem zelenobílých nabral sebevědomí a společně s Bočkem režíroval první trojkový souboj dne. Horažďovicím nepomohlo ani střídání smečařů, protože po Pivničkovi si ani Nepodal s dobře fungující sestavou Zruče nevěděl rady. Po dobrém výkonu v prvním semifinále neměl svůj den Rychlý, když společně s Knappem a Sušánkou nenadělal příliš starostí Macurově formaci.

Za vyrovnaného stavu přišel na řadu singl, který v zápasech play-off ještě více nabírá na důležitosti. Odveta Stehlíka s Hokrem nabídla dva rozdílné sety se shodným výsledkem. Nejprve Hokr ztratil nadějné vedení 9:7 v prvním setu plném chyb. Druhý set však dostal z obou aktérů maximum. Na hranici možností zahráli oba singlisté a poslední míč pro sebe urval zručský Stehlík.

Neméně napínavá bitva se odehrála v souboji elitních trojic. Úvod patřil strojové hře domácích. Jenže zaskřípala mezihra a trojka Babky, Macury a Knebla získala druhou sadu. V tiebreak se ale opět rozběhlo na chvíli zaseklé soukolí Štolkovi formace a Zruč byla jediný bod od vítězství v druhém semifinále.

Když poté našlo Rychlého trio v průběhu druhé sady ten správný drajv, měl rozhodnout tiebreak za celkového stavu 4:2… Na ten už ale nedošlo… Když byl zápas předčasně ukončen, byli zručští nohejbalisté pouhých 5 bodů od vyrovnání série…