2. kolo / I. Liga AC Zruč-Senec – NK Janovice 6:2

16.04.2014 15:11

Rok a půl dlouhé čekání na výhru je u konce

 

Dlouhé čekání na plný bodový zisk je u konce! Je téměř neuvěřitelné jak dlouho trval výsledkový půst našeho týmu. Poslední ligové vítězství se totiž datuje až do října roku 2011! Po téměř roce a půl si však hráči i fanoušci zručského týmu mohou vychutnávat pocit vítězství. Odnesl to rival ze západních čech - NK Janovice. První 4 zápasy se nesly v duchu vítězství favoritů, neboť Janovice vsadili vše na jednu kartu. Kolem svého kapitána Macury postavily nejsilnější možnou sestavu a doufaly v jeho stoprocentní úspěšnost. Duo Pavel Stehlík, Štolka ve trojce doplněné o zimní posilu Voldřicha zvládlo své úvodní zápasy se slabšími sestavami hostů. Stejně si vedli i Macura s Turkem, kterým ve trojce vypomáhal Bohatý. Bylo jasné, že nepárová pasáž utkání o výsledku hodně napoví. Zápas třetích dvojic rozhodl poslední možný míč, naštěstí bod byl připsán na straně domácí dvojice Urban, Voldřich. Milan Smola pak zkušeným výkonem poprvé v zápase porazil Macuru a domácí se dostali do dvoubodového trháku. Poté došlo na utkání elitních formací obou celků, ve kterém už Janovičtí museli nutně zvítězit, aby uchovali šanci na bodový zisk. Domácí trojce však nenechala nikoho na pochybách a skvělým výkonem nedala hostům šanci. Utkání pak zakončila druhá zručská trojice vedená Petrem Stehlíkem, když poměrně snadno zvítězila ve dvou setech. Ve Zruči se tak mohlo konečně zase slavit! (napsal PaS)

 

Zápas zhodnotil vedoucí Zruče Tomáš Vaňourek :

Jsem rád, že jsme utkání zvládli. Hrálo se poprvé venku, což hru pochopitelně ovlivnilo. Utkání rozhodla střední pasáž, kdy jsme soupeři odskočili na 4:2. Teď jedeme do Bělé, kde chceme toto vítězství potvrdit.“.

 

Vedoucí Janovic VLADIMÍR KASÍK: „Utkání rozhodly nepárové disciplíny - třetí dvojka a singl, ve kterých domácí vyhráli vždy těsně ve třech setech. A také excelentní výkon první trojky domácích v sedmém zápase."                                         

 

Diváci: 40

Rozhočí: Vlach, Gaiger

Délka utkání: 2:55

Vývoj utkání: 1:0, 1:1, 2:1,2:2,6:2

 

 

Stehlík Pa., Štolka - Vyskot, Bohatý     2:1
Pivnička, Smola - Macura, Turek          0:2
Štolka, Stehlík Pa., Voldřich - Franic, Nedelkov, Cibulka                 2:0
Urban, Pivnička, Vaňourek (Stehlík Pe.) - Macura, Turek, Bohatý   0:2
Voldřich, Urban - Nedelkov, Cibulka    2:1
Smola - Macura      2:1
Štolka, Stehlík Pa., Voldřich - Macura, Turek, Bohatý                       2:0
Stehlík Pe., Pivnička, Vaňourek (Urban) - Franic, Nedelkov, Cibulka (Vyskot) 2:0