2.finále play-off / I. liga Start VD Plzeň - AC Zruč-Senec 4:5

08.10.2011 14:00

 

AC Zruč-Senec už je extraligový

 

Nohejbalisté Zruče ovládli 1. ligu:

Senzační sezóna nohejbalistů AC Zruč-Senec byla o uplynulém víkendu završena vítězným finálovým zápasem na hřišti rivala Startu VD Plzeň. Vítězství 5:4 tak ukončilo celou sérii 2:0 na zápasy ve prospěch týmu ze severního plzeňska. Parta bojovníků kolem matadora Hány tak ovládla nejen základní část, ale i celé play-off. Souboj generací, tak by se dalo charakterizovat finále dvou velkých rivalů, začalo jasným vítězstvím Zruče 5:1 minulý týden a vyvrcholilo o uplynulém víkendu tentokráte výsledkem 5:4.

Začátek zápasu vyšel Plzni. Dvojice Miksán, Holý přehrála hostující duo Urban, Smola. Vyrovnání zařídili Pavel Stehlík s Mílou Štolkou po výhře nad Šváchou s Nozarem. 1:1.

Následný déšť přesunul aktéry zápasu i se 40 fandy Zruče do haly v Touškově. V sobotním velmi studeném odpoledni to bylo pro naše věrné fandy vlastně vysvobození, protože při nekonečném duelu by venku asi zmrzli. Sice několik fanoušků odradil vzdálený přesun až do Touškova, ale jednalo se vesměs o fandy Startu.

Asi po hodinové pauze zápas pokračoval utkáním prvních trojic. Do vedení 2:1 šli hosté, když trojka Štolka, Kovanda, Pe. Stehlík přehrála Miksána, Bořánka a Holého. Na 2:2 hned srovnala druhá trojka domácích Švácha, Nozar a Kliment nad Vaňourkem, Urbanem a Pavlem Stehlíkem.

Jako je již zvykem, vyrovnaný zápas přinesl i singl, ve kterém hostující Milan Smola opět ve třech setech přehrál domácího Miksána. 2:3.

Že v sobotu šlo opravdu o zápas jako na houpačce, se diváci přesvědčili v následujících otočených trojicích. Obě trojky v koncovce třetích zkrácených setů lépe zvládli domácí a znovu se ujali vedení 4:3. V tu chvíli Startu stačil jeden zápasový bod k vynucení třetího rozhodujícího zápasu. Zruč však opět dokázala bojovnost a touhu ukončit letošní sezónu již v tomto zápase. Obě dvojice hostí tentokrát ve třetích setech přehráli domácí. Vyrovnání nejdříve zařídilo duo Pavel Stehlík, Štolka nad Miksánem a Holým. Pátý rozhodující bod potom získali Smola s Urbanem, kteří tak ukončili celou finálovou sérii, letošní skvělou sezónu a zároveň odstartovali sobotní velkou „extraligovou“ oslavu.

 

Utkání a celou finálovou sérii zhodnotil vedoucí Zruče Tomáš Vaňourek:

„ Jsme všichni hrozně šťastni, co se letos ve Zruči povedlo. Vítězství v základní části a následný triumf v play-off. Pokud byl postup v semifinále přes Bělou vydřený a šťastný, triumf ve finále byl zasloužený. Bojovali jsme jako tým i s řadou zranění. Pokud mám srovnat oba soupeře v play-off, Bělá byla bojovnější a podala lepší výkon, než náš finálový soupeř Plzeň. V týmu Plzně musím pochválit Martina Šváchu a Michala Holého. Zklamal mě hráč Miksán chováním mimo hřiště. Za stavu 4:4 podali taktický výkon Milan s Jirkou. Perfektní servis a útok této dvojice nezvládli domácí hlavně v hlavách, což korunovali rozhodujícím bodem a žlutou kartou za nesportovní chování. V našem týmu zaslouží pochvalu všichni za celou sezonu, stejně jako nejlepší prvoligový fandové. Oslavy ve Zruči byly veliké i za účasti několika našich věrných fanoušků.“

 

Utkání a následné oslavy pro nás zhodnotil také nahrávač Honza Kovanda:

„Fantastické utkání plné zvratů. Za stavu 1:1 po dvojicích jsme se přesunuli do haly a bylo to jak na houpačce. V otočených trojicích jsme si rozdělili po bodu a když Milan Smola vyhrál singla nad domácím Miksanem, vedli jsme 2:3 a bylo to dobré. Poté jsme prohráli po boji obě trojice a již jsem moc nedoufal v obrat. Kluci v závěru nesložili zbraně, nahecovaní vydřeli obě dvojice a udělali vítěznou tečku za 1.ligou v letošním roce. Po posledním míči byla radost naše i našich fanoušků velká. Přesunuli jsme se všichni do Hostince u Drudíků ve Zruči a začaly bujaré oslavy, fanoušci zpívali choráli...

Jsem rád,že bude mít Plzeňský kraj zase extraligu a fanoušci a přátelé nohejbalu uvidí příští rok ve Zruči-Senci ty nejlepší světové nohejbalisty. Nemalou zásluhu na našem úspěchu má i náš trenér Václav Hána, který mnohokrát prokázal cit pro hru a výborný koučink. Chtěl bych poděkovat i spoluhráčům, fanouškům, sponzorům a všem za podporu v letošním nadmíru úspěšném ročníku 1.ligy.“ uzavřel letošní sezónu euforicky Honza Kovanda.

 

 

TJ Start VD Plzeň  vs AC Zruč- Senec 4:5

průběh utkání: 1:0,1:2,2:2,2:3,4:3,4:5

sety: 12:13

diváků: 50

rozhodčí: Dutka, Lechnýř - výborný výkon stav série: 0:2

 

 

Holý, Miksán - Urban, Smola    2:0

Nozar, Švácha - Pa. Stehlík, Štolka  1:2

Holý, Miksán, Bořánek  - Pe. Stehlík, Štolka, Kovanda  0:2

Kliment, Švácha, Nozar - Pa. Stehlík, Urban, Vaňourek    2:1

Miksán - Smola –    1:2

Holý, Miksán, Bořánek  - Pa. Stehlík, Urban, Vaňourek    2:1

Kliment, Švácha, Nozar - Pe. Stehlík, Štolka, Kovanda(Smola)   2:1

Holý, Miksán - Pa. Stehlík, Štolka   1:2

Nozar, Švácha - Urban, Smola    1:2