17.11.2011 turnaj dvojic Energie Cup Louny, AC Zruč-Senec - Smola, Boček 4.místo

17.11.2011 09:00

 

Nejvíc energie měli Vanke a Babka

Napsal Ladislav Barák

2011_ecl_01

(Louny) Už 18. ročník Energie Cupu dvojic mužů přivítala Sportovní hala v Lounech. Tentokrát na sever Čech zavítaly dvě desítky týmů různé kvality - od krajských až po ty špičkové. V den dvaadvacátého výročí Sametové revoluce se tady ale žádný „revoluční" výsledek nezrodil a finanční ceny pro nejlepší celky si podle očekávání rozdělili favorité.

Pět skupin po pěti týmech a z každé čtyři postupující do osmifinále. Taková pravidla nalinkovali pořadatelé. Základní skupiny posloužily spíše k rozehřátí všech aspirantů na stupně vítězů a do tuhého začalo jít až v osmifinále. Do osmičky proklouzli z prvního kola pavouka prakticky všichni favorité, ale právě ve čtvrtfinále narazíme asi na největší překvapení turnaje. Šacung (Doubrava, Stejskal) totiž ve třech setech nestačil na mladou dvojici Čakovic a musel se poroučet. Do té doby velmi jistá sestava Počeradů (Pecina, Růžička) podlehla Modřicím, Zruč vyřadila Vavřinec (Kozák, Bálek) a Karlovy Vary porazily béčko Čelákovic (Frank, Flekač). 

2011_ecl_02

Nenápadně hrající dvojice extraligového nováčka AC Zruč-Senec - Smola, Boček prošla až do semifinále. Proti karlovarským Vankemu a Babkovi už ale neměla nárok. Podobně dopadli čakovičtí Putík s Pachmanem v souboji s extraligovými úřadujícími mistry z Modřic. Kopovi s Pelikánem vzdorovali jen v prvním setu. Pražanům se ale v Lounech tradičně daří a potvrdili to ziskem třetího místa, když v duelu poražených semifinalistů pokořili Zruč. V závěrečném utkání si hráči z lázeňského města dopřáli alespoň drobnou satisfakci za nepovedené extraligové finále. Západočeši předvedli precizní výkon a soupeře na druhé straně sítě v koncovkách přetlačili. Sváteční den si tak na lounské palubovce zpříjemnili turnajovým triumfem.

S Honzou jsme vyrazili na turnaj po delší době, ale nebylo to příliš znát a potvrdilo se, že nám dvojka slušně funguje. Měli jsme ale poměrně lehkou cestu pavoukem, když jsme byli nalosováni do jeho slabší poloviny. Nejsložitější zápas nás čekal podle předpokladů ve finále. I tam jsme ale uspěli, protože jsme prakticky nezkazili žádný útok a v obraně  chytili o něco víc než Modřičtí,"  uvedl polař vítězné sestavy VLADIMÍR BABKA.

Konečné pořadí:
1. Karlovy Vary (Vanke, Babka)
2. Modřice (Kop, Pelikán)
3. Čakovice (Pachman, Putík)
4. AC Zruč-Senec (Boček, Smola)