14. kolo / I. liga TJ Spartak Přerov - AC Zruč-Senec 6:2

03.09.2011 14:00

 

Zruč přijela pendolínem, forma zůstala doma

 

V posledním utkání základní části jsme nedokázali ustát roli favorita a podali jsme jeden z nejhorších výkonů sezony. Příprava na důležité utkání, kde jsme potřebovali získat bod k jistotě udržení prvního místa, ale byla pečlivá a nakonec jsme zvolili cestu vlakem až v den zápasu. Pro ušetření sil hráčů jsme cestu z Prahy do Olomouce absolvovali stejně jako naši tenisté, jezdící do Ostravy na zápasy Davis Cupu, rychlým a pohodlným Pendolínem. Jen Kuba Boček si cestu vlakem nepochvaloval. „ Vzal jsem si dnes sebou peníze na jídlo, pití a také jsem chtěl něco koupit přítelkyni. Bohužel už na cestě tam jsem většinu peněz prohrál v kartách“  konstatoval lakonicky Kuba.

 

Začátek přitom nebyl vůbec špatný. Dvojice Smola, Boček podala dobrý výkon a dostala nás do vedení. 0:1. V dalším průběhu si ale náš tým počínal velice bojácně a křečovitě a dokázal ztratit i sebejasnější vedení v setu. Dvojice Štolka a nově Petr Stehlík soupeřila více sama se sebou, nedokázali v zápase prodat to co na tréninku a Přerov tak vyrovnal 1:1. I poté soupeř, který také nepodal bůhvíjak přesvědčivý výkon, naší nervozity spolehlivě využíval.

Obě trojice si po našich nepovedených koncovkách uhrál a zvýšil na 3:1. Naděje svitla v prvním setu třetí dvojice, kde Hána spolu s ne zcela zdravým Pavel Stehlíkem pohodově získala první set. Dvojice Přerova pak ale začala ještě více využívat handicapu Pavla Stehlíka a zvýšila na 4:1. Poslední bod Zruče ještě vybojoval Smola v singlu, ale na víc už to v sobotu nestačilo. Přerov opět získal obě trojky a ukončil tak zápas a svoji letošní sezónu pro ně jistě cennou výhrou nad lídrem tabulky. 6:2

Za dnešní výkon může být pochválen pouze Jakub Boček, který zvládl úvodní dvojici na výbornou a Milan Smola za jeho vybojovaný singl. Štěstí nám ale přálo a vítězství v základní části nám spadlo do náruče, když Start remizoval s Janovicemi. V semifinále play-off  první ligy se utkáme s týmem SK Bělé. Soupeřem, kterého jsme letos dvakrát porazili. Ovšem výkon našeho týmu musí být zcela odlišný od sobotního propadáku!

 

Tuto sobotu 10.9 od 14:00 tým Zruče očekává svůj „zápas roku“ . Na domácí půdě ve sportovním areálu ve Zruči přivítáme v prvním zápase play-off 1.ligy SK Bělou. Ta skončila na 4.místě. Hraje se série na dvě vítězná utkání. Druhé střetnutí se odehraje za týden v Bělé a případné třetí rozhodující utkání pak opět ve Zruči v sobotu 24.9 od 14:00.

Přijdte si užít atmosféru nohejbalového play-off a podpořit domácí celek.