14. kolo / I. Liga Start VD Plzeň - AC Zruč-Senec 6 : 4

04.09.2010 14:00

 

V posledním zápase základní části se odehrálo plzeňské derby. Domácí Start hostil

AC Zruč-Senec a toužil svému soupeři vrátit prohru z prvního vzájemného utkání sezony.
V domácí sestavě absentoval univerzál Petr Stehlík, divákům se představil uzdravený Šik. Hosté po dlouhé době byli kompletní, nechyběl ani hrající trenér Hána.
Vstup do utkání vyšel lépe domácím. Dvojice Šik, Švácha přehrála Urbana se Smolou, 2. bod přidal tandem Misán, Holý nad Pavlem Stehlíkem a Mílou Štolkou. 2:0. Zruči naopak patřily trojice. Snížení přinesla sestava Holub, Smola, Vaňourek po třísetové výhře nad Nozarem, Šikem a Šváchou. Uspělo i trio Stehlík, Štolka, Kovanda nad formací kapitána Miksána. 2:2.
Prostřední pasáž po dlouhé době Zruči nevyšla. 3. dvojice Holub, Hána nestačila na domácí Gertla s Nozarem. V singlu podlehl Milan Smola Jiřímu Miksánovi 9:10 ve 3. setu přesto, že v 1. sadě dokázal otočit nepříznivé skore 4:9.
Hosté opět kontrovali v souboji trojic. Na 3:4 snížila Štolkova sestava. Vyrovnání poté zařídilo trio Holub, Smola, Vaňourek výhrou nad Miksánem, Holým a Bořánkem. 4:4. Napínavé utkání před stovkou diváků pokračovalo. Jestliže chtěla Zruč pomýšlet na konečné 4.místo, musela vyhrát obě otočené dvojice. Poslední zápasy dvojic však patřily stejně jako všechny v tomto utkání domácím, kteří tak svému soupeři oplatili porážku z první poloviny sezony. Potlesk si však zasloužily oba týmy.

 

„Očekávali jsme dnes těžký zápas a byli jsme odhodláni dřít za každý bod. Špatně jsme ovšem vstoupili do zápasu a vůbec se nám dnes nedařila hra dvojic, ve kterých jsme si každý vybral slabou chvíli. Trochu jsme to očekávali proto jsme se soustředili na trojice, což nám vyšlo. Bohužel ve střední pasáži utkání jsme neuhráli bod, což si myslím, že rozhodlo a prohráli jsme nejtěsnějším rozdílem. Je to škoda, ale musíme na to hodit za hlavu a připravit se na vyřazovací boje s Aší. I když jsme v pozici favorita, nebudeme to mít lehké, věřím však, že dokážeme uplatnit kvalitu našeho kádru a za podpory našeho skvělého obecenstva dotáhneme nadcházející zápas k vítězství, stejně tak jako celou sérii hranou na dvě vítězná utkání“ řekl nám hned po zápase zručský Míla Štolka

Jeho spoluhráč v trojici Honza Kovanda dodává: „Bylo to pohledné utkání s velkým nasazením a dramatickými zvraty na obou stranách. Start vždy odskočil na rozdíl 2 bodů a my dotahovali , až do stavu 4:4.Pak domácí vyhráli obě závěrečné dvojice a bylo po zápase.Start vyhrál všechny dvojice a my zase trojice.Utkání výborné úrovně se muselo líbit i divákům,kteří se tu dnes sešli ve velkém počtu. Osud play-off jsme měli ve svých rukách a teď se musíme soustředit na utkání play-out ,kde půjde o všechno. Liga pro nás teď prakticky začíná a všechny předchozí body a úspěchy se mažou...“.

Vedoucí  Zruče Tomáš Vaňourek také hodnotí podobně:

„Dnes jsme chtěli vyhrát a v play off si zahrát se Vsetínem. Bohužel nám selhaly zápasy dvojic. Spokojen mohu být se zápasy trojic, které jsme letos nad Plzní vyhráli všechny. V singlu to bylo vyrovnané utkání, rozhodl poslední možný balon. Příští týden nám začíná další fáze sezony. V sérii na dva vítězné zápasy nás čeká Aš. Série nebude lehká, přesto věřím, že ji vítězně zvládneme“.

 

průb. skore: 2:0, 2:2, 4:2, 4:4, 6:4

diváků cca 100
doba utkání: 4 hod.