14. kolo / I. Liga AC Zruč-Senec - TJ Spartak MSEM Přerov 5:5

16.04.2014 15:25

Remíza v posledním kole a Zruč slaví vítězství po základní části

 

V posledním kole základní části se na našich kurtech představil náš největší soupeř o čelo tabulky 1. ligy - Přerov. Šlo o souboj o vítězství v základní části a tím i o nejvýhodnější pozici pro play off. Před utkáním byl náš tým v mírné výhodě, neboť jsme měli nad soupeřem jednobodový náskok. Přerov je však v letošním ročníku jediný tým, který nás dokázal porazit.
Do úvodní dvojky jsme (už trochu tradičně) nevstoupili úplně ideálně a prohráli první set. Další průběh už ale patřil jasně zelenobílým barvám a první bod byl náš. Naše druhá sestava na něj jistým výkonem rychle navázala a po dvojicích byl tedy stav 2:0. Na skvělý vstup do utkání mohla navázat naše první trojice a dlouho to také vypadalo, že soupeř nenajde na náš tým recept. V polovině druhého setu ale došlo ke střídání soupeřova blokaře a hosté chvíli tahali za delší konec. Třetí set se pro nás vyvýjel dobře, když za stavu 8:8 zaznamenal Pavel Stehlík přímý bod z podání. Pak ale přišel naprostý zkrat v podobě zkaženého servisu a následně smeče do autu od téhož hráče a soupeřovi spadlo vítězství do klína. Po dalším utkání trojici se v podstatě začínalo od začátku. Vaňourek byl sice v poli téměř bezchybný, ale vedení 8:6 v prvním setu jsme kvůli nedůraznému útoku Pivničky se Smolou nedokázali zužitkovat. Druhý a třetí set byl ve znamení velkého množství chyb na útoku. Zatímco ve druhém hostující Pavelka zkazil doslova do čeho kopl, třetí stejným způsobem odehrál Pivnička a tak bylo srovnáno.
V tuto chvíli bylo jasno, že utkání jednoznačnou záležitostí rozhodně nebude. Nepárová část mohla být rozhodující, ovšem i zde se body dělily. Hrající trenér Hána s Pivničkou dokázali urvat v nervydrásajícím utkání třetích dvojic důležitý třetí bod. Na řadu přišel singl a souboj Smoly se Zemánkem. První set odehrál náš kapitán ve velkém stylu, od druhého však začínal mít navrch výborně hrající Zemánek a opět tak srovnal průběh dramatického utkání.
Do odvet trojic se šlo za stavu 3:3 a každý další zápas už mohl být klíčový. Domácí trio kolem blokaře Štolky vlétlo do důležitého klání jako uragán a nedalo v prvním setu soupeři šanci. Druhý set byl bojem o každý balon. Ve vedení se střídaly obě trojice a k vidění bylo spousta skvělých zákroků v poli. Mírně navrch měla přeci jen Pavelkova formace, ale ani za stavu 7:9 jsme nesložili zbraně. Skvěle nahrávající Voldřich nabil Pavlu Stehlíkovi, který snížil. Poslední dva míče ale patřily Štolkovi. Nejprve se štěstím zablokoval Doležela, poté za devítek po dlouhé výměně vystavil parádní stopku Pavelkovi a opět jsme vedli. Kýžený pátý bod mohla přidat Pivničkova trojice. Té se ale od začátku příliš nedařilo a i když nedala svou kůži lacino, na vítězství to nestačilo. Jediný zápasový bod stále chyběl k jistotě prvního místa po základní části. 
Rozhodující krok udělala dvojice Stehlík, Štolka hned v dalším utkání. Soustředěným výkonem zvítězila v prvním setu o jediný míč a ve druhém už jasně dominovala. Jistota remízy byla doma a stejně tak i vítězství v základní části. Na poslední dvojici už bylo vidět, že o nic v podstatě nejde. Po několika zbytečných chybách v koncovce obou setů soupeř zvítězil a utkání skončilo spravedlivou remízou. Ziskem jednoho bodu jsme tedy uhájili první místo a příští sobotu načneme play off soubojem se čtvrtým Žďárem. (napsal PaS)

 

Zápas zhodnotil vedoucí Zruče TOMÁŠ VAŇOUREK :

K prvenství v základní části nám stačilo remizovat a to jsme splnili. Po celé utkání jsme vedli, zbytečnými chybami v obou úvodních trojicích a singlu jsme však vrátili soupeře do hry, jinak mohl být výsledek jednoznačný. Za stavu 5:4 jsme byli spokojeni a na poslední zápas se již plně nekoncentrovali. U Jirky Urbana se navíc začala projevovat únava z noční služby v práci. V semifinále play-off nás čeká Žďár nad Sázavou. Roli favorita přijímáme, soupeře však nepodceňujeme, protože má ve svém kádru zkušené i mladé a nadějné hráče"

 

Kapitán Přerova Ondřej MIKLÍK„ Rozhodlo vedení domácího týmu 2:0 po prvních dvojicích a fakt, že jsme se ani jednou v průběhu střetnutí nedostali do vedení. Za stavu 3:3 jsme navíc nevyužili vedení 9:7 ve třetím setu trojic. Kdyby se tak stalo, šli bychom do vedení 3:4 a utkání mohlo dopadnout úplně jinak."

 

Diváci: 60

Rozhočí: Kastner, Sušánka

Délka utkání: 3:55

 

Vývoj utkání: 2:0, 2:2, 3:2, 3:3, 4:3, 4:4, 5:4


Stehlík Pa., Štolka - Zemánek, Miklík O.   2:1
Urban, Smola - Pavelka, Miklík T.      2:0

Štolka, Stehlík Pa., Voldřich - Zemánek, Ifka, Miklík T. (Štefan)    1:2
Smola, Pivnička, Vaňourek (Urban) - Pavelka, Miklík O., Doležel  1:2
Hána, Pivnička - Ifka, Lokoč (Štefan)    2:1
Smola – Zemánek    1:2
Štolka, Stehlík Pa., Voldřich - Pavelka, Miklík O., Doležel    2:0
Smola, Pivnička, Vaňourek (Urban) - Zemánek, Ifka, Miklík T.  1:2
Stehlík Pa., Štolka - Pavelka, Miklík T.    2:0
Urban, Smola - Zemánek, Miklík O.     0:2