14. kolo / Extraliga NK Climax Vsetín - AC Zruč-Senec 6:4

05.09.2012 13:21

 

Vsetín tušil, že za třináct kol nebodující nováček ze Zruče nebude žádnou nesnadnou překážkou. Proto dal šanci i méně využívaným hráčům a nakonec bez Nezvala, Ifky a Vichtory měl ale docela dost práce. Přitom také Zruč nebyla kompletní, dorazila bez Škudrny, Vaňourka a trenéra Hány. První polovina utkání byla určitě lépe hodnocena hostujícími hráči. 1:1, 2:2, 3:3, to bylo skóre po odehraném zápase singlistů. Domácí celek takový vývoj zaskočil, ale také probral. Brutovský s Novosadem a Valou byli ve trojici úspěšní i napodruhé, tentokrát to odnesli Štolka, Pe.Stehlík a Kovanda. Stejně se vedlo Perunovi se Zbrožkem, Gargulákem a alternujícím Tomkem, proti Pa.Stehlíkovi s Urbanem a Smolou. Ani to ale hosty definitvě neposlalo do kolen, protože Gebel a Tomek v první odvetné dvojici prohráli se Štolkou a Pa.Stehlíkem. Domácí pak vyložili silnou kartu na závěr a Brutovský s Perunem oba sety proti Smolovi s Pe.Stehlíkem nezaváhali. Oba soupeři se tak potkají i v září.

LUMÍR GEBEL (Vsetín, trenér): "Pro nás důležité utkání s cílem zvítězit, ale též dát šanci širšímu kádru. Musím pochválit celý tým za přístup a podporu mladších spoluhráčů, kteří se dneska předvedli v dobrém světle a pevně věřím, že v nejbližší době budou Tomáš Vala a Miroslav Tomek oporami vsetínského týmu."

TOMÁŠ VAŇOUREK (Zruč, vedoucí): "Zápas jsem pro nemoc sledoval jen u online přenosu, přesto musím tým pochválit za bojovnost a vyrovnaný průběh utkání. Věřím, že se tým v následující přestávce dobře připraví na podzimní část a také doufám, že ještě neřekl poslední slovo v extralize."

 

průběh utkání: 0:1,1:1,2:1,2:2,3:2,3:3,5:3,5:4,6:4

sety: 14:8, diváků: 50


Gebel, Tomek - Smola, Pe. Stehlík    0:2

Brutovský, Perun – Štolka, Pa. Stehlík   2:0   

Brutovský, Novosad, Vala – Urban, Pa. Stehlík, Boček   2:0

Perun, (Tomek), Gargulák, Zbrožek - Štolka, Pe. Stehlík, Kovanda   1:2 

Gargulák, Zbrožek – Urban, Boček   2:0

Novosad – Smola   1:2

Brutovský, Novosad, Vala - Štolka, Pe. Stehlík, Kovanda   2:0 

Perun, (Tomek), Gargulák, Zbrožek – Urban, Smola, Pa. Stehlík   2:0

Gebel, Tomek - Štolka, Pa. Stehlík    0:2

Brutovský, Perun - Smola, Pe. Stehlík    2:0