13. kolo / I. liga AC Zruč-Senec - TJ Jiskra Aš 6:2

28.08.2010 14:00

 

Povinné domácí vítězství nám uchovává naději na 4.místo

 

V zápase 13. kola přivítala za Zruč za asistence svazového delegáta, regionální televize a tisku tým Aše. Zatímco hosté se připravují na zápasy play-out, domácí stále bojují o 4.místo a tudíž zápasy play-off. Vše nakonec rozhodne až poslední kolo, jelikož i Janovice si doma snadno poradili s oslabenou Solidaritou Praha.

Buď uhrají ve Vsetíně alespoň bod a můžou se těšit na boje o postup do extraligy nebo padnou a pak budou netrpělivě žhavit telefonní linky do Plzně. S takovými vyhlídkami na sobotní odpoledne odjedou nohejbalisté Janovic na Valašsko. V případě porážky na hřišti vedoucího celku tabulky je totiž v elitní čtyřce udrží jen bodová ztráta Zruče na hřišti plzeňského Startu“,  i to se píše na erudovaném webovém portálu Nohecmagazín.

 

Zpět k sobotnímu zápasu. Začátek zápasu vyšel lépe domácím. Duo Stehlík-Štolka přehrálo 10:6 ve 3. setu tandem Ulmon, Oktábec. Za hosty srovnala dvojice Hlaváček, Čermák výhrou 10:9 ve 3. setu nad Smolou s Urbanem. Trojice patřili obě Zruči. Kovanda, Stehlík, Štolka i Vaňourek, Holub, Smola své zápasy zvládli v rychlém tempu. 3:1.
3. dvojice Holub, Vaňourek porazila hostujícího dvojku Huspek, Grisník 2:0 a singlista Smola vyprovodil Čermáka také výhrou 2:0, když v 1. setu zazpíval i kanár.
Stejně rychlý byl i poslední zápas trojice. 6:1.


Utkání zhodnotil Tomáš Vaňourek:
Jsem rád, že jsme utkání zvládli. Rozhodne se příští týden v derby v Plzni. Podle posledních zpráv přijede dost fanoušků ze Zruče, měla by být dobrá atmosféra - tu potřebujeme. Chceme bojovat a o play-off se poprat. Záležet bude též na výsledku utkání Vsetína s Janovicemi. My se pokusíme vyhrát a potom čekat.“

Hodnocení vedoucího družstva Aše Lubomíra Chynoranského :
„Dnes jsme lepší výsledek nemohli očekávat, v základní sestavě jsme jeli se 2 dorostenci. Máme mnoho zraněných i pracovně vytížených hráčů. Doufáme,že se to do play-out zlepší.
K zápasu, domácí byli jasně lepší, některé zápasy postrádali patřičnou kvalitu z naší strany. Zlobili jsme jen v začátku. Naše první dvojka vyhraný zápas pustila svými hrubými chybami v útoku- 1:0.Ve druhé dvojce naši zabojovali a srovnali na 1:1. To bylo z naší strany vše,poté jsme již neuhráli ani set a domácí jasně zvítězili 6:1.Kriticky musím přiznat,že na většině hráčů byla vidět nerozehranost po prázdninách a dovolených.Na tom musíme zapracovat,doufáme také,že se nám nemocní uzdraví a konečně letos nastoupíme v kompletní sestavě.“

V sobotu stoprocentně úspěšný Zručský Míla Štolka dodává k zápasu:

Zápas jsme zvládli na výbornou, i když soupeř dorazil s oslabenou sestavou. Je dobře, že jsme Aši nedali možnost se nějakým způsobem chytit a nezkomplikovali si tak zápas, který jsme, pokud chceme ještě držet šanci na postup do 1.čtyřky, museli vyhrát. Poděkování patří všem spoluhráčům, kteří po dvouměsíční pauze předvedli kvalitní hru, a samozřejmě nemůžu opomenout na skvělé zručsko-senecké publikum, za jehož podpory se vyhrává také o něco snadněji“.

 

sety: 13:3
míče: 156:98
diváků: 55
doba utkání: 2 hod, 15 min.