12. kolo / Extraliga SK Nohejbal Žatec - AC Zruč-Senec 6:1

12.06.2012 16:30

 

Domácí nastoupili bez Dráždila, Škabrouda a Jana Tirpáka. Hosté přijeli bez trenéra Hány, jen na lavičce zůstal zraněný Aleš Škudrna.

Do utkání dvojic vstoupili lépe hosté. Dvojka Urban, Boček dlouho vedla v obou setech nad zkušenou dvojicí O. Vít, Pecina, nakonec však odešla poražena posledním balonem každého setu. Druhý bod pro Žatec přidalo duo Petr Vít a Jos. Tirák po jasné záležitosti 10:6,10:6 nad Pavlem Stehlíkem s Mílou Štolkou. 2:0.

Souboj trojic přinesl jasné záležitosti pro domácí a navýšení skóre na 4:0.

Prostřední pasáž byla vyrovnaná a rozdělila týmům po bodu. Ten první pro hosty napsala dvojice Petr Stehlík, Smola po výhře 10:9, 10:7 nad  Brehmem se Sýsem. 4:1. Druhý bod pro Zruč mohl přidat kapitán Smola, který ovšem po perfektním 1. setu nad Petrem Vítem nezvládl následující 2 sety a odešel poražen ve 3 setech. 5:1.

Následující zápas odvetné trojice podlehl hostující tým rovněž po bitvě. 1. set zvládlo trio Vaňourek,  Urban, Pavel Stehlík. I ve druhém setu tahali domácí do stavu 5:7 za kratší konec, koncovku zvládli a dotáhli zápas do 3. setu, ve kterém hosté poprvé zkazili za celý zápas a domácí mohli slavit.

 

Utkání zhodnotil vedoucí týmu Zruče Tomáš Vaňourek:

„Domácí mají 2 body. Utkání zvládli i bez Zdendy Škabrouda a Milana Dráždila. Potěšil mě výkon dvojice Urban, Boček, která podlehla těsně tandemu O. Vít, Pecina a výkon 2. trojice v odvetných trojicích. Stále však prohráváme 3. sety. Snad se to zlomí.“

 

Povinné body, které se nám bez větších problémů podařilo získat. Teď nás čekají poslední dva důležité zápasy s vyrovnanými soupeři ze Vsetína a Čakovic.“, řekl po utkání trenér domácích Karel Jančík.

 

Tuto sobotu 16.6.2012 od 14:00 hod nás na domácím hřišti čeká celek TJ AVIA Čakovice. Je to poslední domácí zápas v základní části a před letní pauzou.

 

 

průběh utkání: 4:0, 4:1, 6:1
sety: 12:4, diváků: 30


Pecina, O. Vít - Urban, Boček   2:0

P. Vít, Jo. Tirpák – Štolka, Pa. Stehlík   2:0    

Pecina, Sýs, P. Vít – Štolka, Pe. Stehlík, Kovanda (Smola)  2:0

Brehm, O. Vít, Jo. Tirpák – Urban, Vaňourek, Pa. Stehlík  2:0

Sýs, Brehm – Smola, Pe. Stehlík    0:2

P. Vít – Smola   2:1

Pecina, Sýs, P. Vít - Urban, Vaňourek, Pa. Stehlík  2:1