11. kolo / Extraliga AC Zruč-Senec - SK Šacung ČNES Benešov 1:6

12.06.2012 16:29

 

Zápas úvodní dvojice Pa. Stehlík, Štolka - Doubrava, Řehák dospěl do 3. setu, ve kterém se po dvou neproměněných útocích domácí dvojice radovali hráči hostujícího Šacungu. 0:1. Druhý bod pro tým z Benešova připsal zkušený tandem Ešner, Kalas, kteří si poradili s  domácí dvojicí Petr Stehlík, Smola.10:6 a 10:9. 0:2.

Zápas trojic měl podobný průběh. Domácí elitní trojice Kovanda, Štolka, Petr Stehlík selhala a podlehla hostujícímu triu Řehák, Kadeřábek, Doubrava jednoznačně 6:10 a 5:10. Souboj druhých domácí sestavy Vaňourek, Pavel Stehlík, Urban se sestavou  Kalas, Ešner, Štěpař a stř. Flaks byl vyrovnanější. Přesto se opět radoval hostující tým. 0:4.

Vložená část zápasu body dělila. Nejprve dvojice Urban, Boček nestačila po setech 10:8, 4:10 a 8:10 na dvojici Kadeřábek, Flaks, aby v následovném zápase singlistů přehrál domácí Smola hostujícího Václava Kadeřábka 10:7 a 10:5. 1:5.

Celý zápas potom ukončila Trojice Davida Ešnera výhrou nad domácí sestavou Štolka, Petr Stehlík, Kovanda a stř. Boček  po vítězství 10:9 a 10:5. Konečný stav 6:1.

 

Utkání zhodnotil vedoucí týmu Zruče Tomáš Vaňourek:

„Soupeř získal zaslouženě 2 body. Mne mrzí, že nedokážeme dotáhnout do vítězného konce i některé dobře rozjeté zápasy. Rozhodují malé chyby, stále prohráváme většinu setů o balon, či dva. Rovněž se nám nedaří vyhrávat zápasy v rozhodujícím třetím zkráceném setu. Problém máme hlavně v úvodních dvojicích zápasu, od kterých se vše odvíjí.“

 

"Domácí byli sice nabuzeni, ale my přistoupili k utkání zodpovědně. Vedli jsme po dvojkách 2:0 a ve trojkách už to byl pohodový přesvědčivý výkon. Nevedlo se nám jen v singlu. I bez tří hráčů jsme odehráli standardní výkon, který spolu se zkušeností na výhru stačil," zhodnotil duel hrající trenér Šacungu Josef Řehák.

 

Tuto sobotu jede Zruč na do Žatce, kde se utká s týmem SK Nohejbal Žatec.

Poslední domácí zápas základní části a před letní pauzou čeká zručské v sobotu 16.6 od 14:00 s týmem TJ AVIA Čakovice.

 

průběh utkání: 0:5,1:5,1:6
sety: 4:12, diváků: 77 platících + 10 žáků
 

Štolka, Pa.Stehlík – Doubrava, Řehák     1:2

Smola, Pe. Stehlík – Ešner, Kalas   0:2    

Kovanda, Štolka, Pe. Stehlík – Doubrava, Řehák, Kadeřábek  0:2

Urban, Pa. Stehlík, Vaňourek  – Kalas, Ešner, Štěpař (Flaks)   0:2

Boček, Urban  –  Kadeřábek, Flaks   1:2

Smola – Kadeřábek   2:0

Kovanda, Štolka, Pe. Stehlík - Ešner, Štěpař, Flaks   0:2