10. kolo / I. Liga AC Zruč-Senec - TJ Sokol Modřice "B" 6:2

19.06.2014 12:14

Pohodovou výhru a 2 body zkazilo vyloučení Janovic z I.ligy a zpětné kontumace

 

Prvoligovou tabulku výrazně ovlivnilo vyřazení týmu NK Janovice ze soutěže kvůli nesplnění povinností ligových týmů ohledně mládeže. Kontumací všech zápasů Janovic se nám výrazně ztížila pozice před koncem základní části, neboť týmu Radotína přibyly defacto 2 body, které v Janovicích ztratil. Díky tomuto přinejmenším zvláštnímu zásahu do průběhu celé základní části se pražský tým vrátil do boje o play off. 
Sobotní soupeř ale přicestoval z větší dálky a zabývá se také jinými starostmi než udržením se v první čtyřce. Modřické „béčko“ zatím okupuje poslední příčku první ligy, favorit tak byl jasný. Úvod zápasu však ukázal, že Moravané nepřijeli utkání pouze odehrát. Elitní dvojice Štolka, Pavel Stehlík se pořádně zapotila, aby zlomila odpor velmi zkušeně hrajících Iláše a Guldy. Zvláště nadějný dorostenec Tomáš Gulda předváděl na útoku nebývalou jistotu a domácí si v poli téměř nesáhli na míč. Ve třetím setu došlo k nepříliš časté věci, kdy obě strany proměnili všech pět svých útoků. Stejně neomylně si na útoku totiž počínal Pavel Stehlík a první bod tak patřil po nejtěsnější výhře zelenobílým. Druhá sestava hostí byla znatelně slabší a příliš starostí Urbanovi se Smolou nenadělala. Doufejme, že tato jistá výhra naši dvojici povzbudí a tandem Urban, Smola bude opět přidávat důležité body jako v minulých letec h.
Zruč vedla 2:0 a zdálo se, že Modřice budou snadným soustem. Obě trojky však domácím hrubě nevyšly. Štolkova formace stále hledá ztracenou formu z loňské sezóny a třetí sobotní zápas to opět potvrdil. Především obranná fáze byla proti soupeři obrovskou slabinou. Iláš se bez problémů prosazoval přes nevýrazný Štolkův blok a když k tomu připočteme i nějakou tu zbytečnou chybu všech tří aktérů, utkání skončilo dvěma těsnými sety pro tým z jižní Moravy. Ještě větší mizérii předvedla druhá zručská trojice. Proti slabší sestavě hostí nedokázala bez Ládi Klimenta na bloku předvést kompaktní výkon a odešla poražena také ve dvou setech.
Stav 2:2 příliš neodpovídal předzápasovým prognózám, protože papírový outsider srdnatě bojoval o každý míč. Ve střední pasáži se však naplno projevil úzký kádr Modřic. Ti přicestovali pouze s minimálním počtem šesti hráčů. Ve vložené dvojici odehrál první zápas po zranění kotníku Petr Stehlík, po jeho boku nastoupil talentovaný dorostenec Jirka Knapp. A s vyrovnaným stavem se popasoval na výtečnou. Od začátku suverénně bodoval a doslova rozstřílel soupeřovu zoufalou dvojici. Singl byl opět záležitostí Milana Smoly. Náš kapitán neustále odmítá tvrzení nejmenovaného kouče Čakovic, že už by měl disciplínu jednotlivců přenechat mladším. Dalšího veterána Iláše porazil po dobrém výkonu ve dvou sadách.
Dvoubodový trhák domácí nastartoval a první odveta trojic byla jasnou záležitostí Štolky, Pavla Stehlíka a Voldřicha. Soupeř působil bezradným dojmem, a tak v dalším utkání měli Smola, Urban a Vaňourek matchball. Vstup do zápasu se jim sice vůbec nevydařil, ale od stavu 0:5 a otočení obou smečařů na příjmu začali získávat navrch a dovedli celé utkání do vítězného konce. Zvláště Jirka Urban se konečně chytil na útoku i na bloku a byl hlavní postavou posledního klání.
Po celkovém nepříliš oslnivém výkonu jsme získali důležité dva body. O zbývajících třech postupujících do play off rozhodnou poslední dvě kola. Čtyři adepti mají přibližně stejné výchozí postavení, takže následující zápasy budou mít už příchuť vyřazovacích bojů. První překážkou pro nás bude Radotínský SK s českým reprezentantem Jirkou Doubravou.

(napsal PaS)

 

 

Zápas zhodnotil vedoucí Zruče Tomáš Vaňourek : „ Získali jsme dva povinné body, ale vzhledem k anulování výsledků Janovic a odečtu bodů potřebujeme k definitivní jistotě v play-off ještě 1 bod. Soupeř dnes přijel v oslabené sestavě. Nám chyběla dvojice Boček, Kliment. Utkání zlomila střední pasáž, kde jsme soupeři definitivně odskočili."

 

Trenér Modřic Patrik Iláš k zápasu řekl : „V dnešním utkání byli našimi nejlepšími hráči dorostenci Nykl a Gulda. Je jen škoda, že díky zranění nebo pracovním povinnostem jsme letos už šestý zápas odehráli s minimálním počtem hráčů. Dalším naším problémem je singl a třetí dvojice. Když ani jeden z těchto zápasů nevyhrajeme, těžko můžeme pomýšlet na nějaké body. "

 

Vývoj utkání: 2:0, 2:2, 6:2

Počet diváku:  cca 30

 

 

Štolka, Stehlík Pa.  -  Iláš, Gulda  2:1 (9:10, 10:7, 10:9)

Smola, Urban – Zach, Novotný  2:0 (10:6, 10:6)

Štolka, Stehlík Pa., Voldřich – Iláš, Gulda, Novotný  0:2 (8:10, 9:10)

Smola, Urban, Vaňourek  – Malinger, Nykl, Zach  0:2 (9:10,7:10)

Stehlík Pe., Knapp - Malinger, Nykl  2:0 (10:1,10:8)

Smola - Iláš  2:0 (10:6, 10:8)

Štolka, Stehlík Pa., Voldřich  -  Malinger, Nykl, Zach   2:0 (10:5,10:2)

Smola, Urban, Vaňourek   – Iláš, Gulda, Novotný  2:0 (10:9, 10:5)