1.zápas play-out / I. liga AC Zruč-Senec - TJ Jiskra Aš 5:3

11.09.2010 14:00

 

Raketový nástup Aše naštěstí domácí Zruč stihla zastavit a utkání vyhrát

 

V prvním zápase nadstavbové části série, hrané na dvě vítězná utkání, přicestovali do Zruče hráči Aše. Domácím chyběl Václav Hána, hosté přivezli i uzdraveného Vlastu Kubína.
Začátek zápasu zastihnul domácí hráče asi ještě v šatně a hosté toho využili. Domácí elitní  duo Stehlík, Štolka překvapivě, ale zaslouženě přenechalo výhru tandemu Ulmon, Oktábec. I druhý zápas dvojic patřil Aši rovněž výhrou ve dvou setech. 0:2
A když 3. bod hostí přidala trojice Ulmon, Oktábec, Kůrka po vítězství nad Štolkovo formací 10:9, 10:9, když dokázalo otočit stav 2:7 v 1. Setu, vypadalo to na překvapení a nečekanou výhru Aše. Za stavu 0:3 to s domácím týmem nevypadalo dobře,  poměr setů 0:6 pro hosty a hlavně špatná hra domácích nevěstila nic dobrého.
Mračna dokázala roztrhnout sestava Zdeňka Holuba s Milanem Smolou a Tomášem Vaňourkem, která vrátila domácí do zápasu vítězstvím nad Kubínem, Čermákem a Hlaváčkem. 1:3.
Druhý bod Zruče přidal v singlu Milan Smola nad hostujícím Čermákem. 2:3.
Vyrovnání potom zařídila sestava Stehlík, Štolka, Kovanda po výhře 10:7, 10:5 nad trojicí Kubín,Čermák, Hlaváček. Když trojice Holub, Smola, Vaňourek zvítězila nad sestavou Karla Oktábce, domácí poprvé vedli. 4:3. Celý obrat v zápase dokonalo duo Stehlík, Štolka nad Čermákem, Hlaváčkem a střídajícím Kubínem. 5:3.
 

Hororové utkání zhodnotil vedoucí Zruče Tomáš Vaňourek:
„Dnes se nám povedlo otočit téměř ztracený zápas. Jsem rád, že jsme se ani za stavu 0:3 nepoložili a dále bojovali. Pomohli nám i diváci. Vedeme v sérii 1:0 na zápasy. Příští týden se ji pokusíme na horké půdě v Aši ukončit, ale Aš je hlavně v domácím prostředí nepříjemná. Bude to těžké“.

Hodnocení vedoucího družstva Aše Lubomíra Chynoranského :
„Ve Zruči jsme prožili neskutečné barážové utkání. Naší snahou bylo na soupeře vlítnout a zápas rozhodnout v náš prospěch. Záměr vyšel částečně.V první dvojici naši Oktábec s Ulmonem výborným výkonem zaskočili soupeře a zaslouženě zvítězili – 0:1 a udali směr celému zahájení utkání.Domácí včetně diváků byli hodně zaskočeni a proto nepřekvapil výsledek dalšího utkání dvojic,naši opět zvítězili ve 2 setech – 0:2.Poté se pokračovalo zápasem trojic,naši Oktábec,Ulmon a Kůrka opět podali vynikající výkon,když v obou setech obraceli nepříznivé vývoje,sety dotáhli do nejtěsnějšího vítězství a hosté vedli již – 0:3.Domácí byli na kolenou.Myslím,že zlomem v utkání byl následující zápas trojic.Rozhodovalo se ve třetím setu,stav byl 9:9,nakonec byli domácí štastnější a snížili na -1:3 a nadechli se k velkému obratu.V následném utkání v singlu náš hráč Martin Čermák dřel,soupeř však ve třech setech zvítězil a snížil na -2:3.Následoval zápas trojic,tentokráte naši nestačili,domácí jasně zvítězili a bylo vyrovnáno – 3:3.V dalším zápase jsme očekávali,že budou bodovat hosté,opak byl pravdou,rozjetí domácí již hostů nedovolili nic,byli psychicky na koni.Hostům již nepovolili ani set a zápas dotáhli do vítězství – 5:3.
Dnes to bylo hororové utkání.K vítězství nám ve 4.utkání chyběl jeden balon.Kdybychom vedli 0:4 ,myslím,že zápas bychom dotáhli do vítězství.Domácí se chytli a výborným výkonem zápas otočili.Z našich dnes musím vyzdvihnout výkon dvoubodových Karla Oktábce a Radka

Ulmona. Byli dnes tahouny. Ostatní dřeli,soupeře se nám málem podařilo zaskočit. Série pokračuje zápasem v Aši. Doufáme,že se nám podaří srovnat na 1:1 a tím si vynutíme rozhodující utkání ve Zruči.“

S velkou úlevou hovořil po zápase zručný univerzál Pavel Stehlík:

„Proti Aši jsme nastoupili asi až příliš v klidu a mysleli si, že se to vyhraje samo. Jako nasazená sestava jsme dvakrát zklamali a nálada v týmu byla mizerná. Potřebovali jsme se chytit, naštěstí zabrala naše druhá trojka a neomylný Milan Smola v singlu. Potom jsme se chytli i my a povedlo se nám zápas otočit. Jsem strašně rád, že nás naši zkušenější spoluhráči podrželi, protože kdyby nezaveleli k obratu, prohra by padla určitě na naše triko“.

 

„Aš k dnešnímu zápasu přistoupila s jiným nasazením, než tomu bylo před 14-ti dny. Dobrým a bojovným výkonem nás zezačátku dokázala dostat pod tlak, na který jsme dlouho nenašli odpověd, až naše druhá trojka nám pomohla se dostat zpět do hry. Pak už šlo všechno podle našich představ, rozehráli jsme se a soupeři už žádnou šanci nedali“, viděl utkání z jiného pohledu smečař Zruče Jirka Urban.

 

průběh utkání: 0:3,5:3
 

1.Štolka,Stehlík – Oktábec,Ulmon - 8:10,8:10 - 0:1
2.Smola,Urban-Hlaváček,Čermák - 9:10,7:10 - 0:2
3 Štolka,Stehlík,Kovanda/Urban/ - Oktábec,Ulmon,Kůrka - 9:10,9:10 - 0:3
4.Holub,Smola,Vaňourek - Hlaváček,Čermák,Kubín - 10:6,5:10,10:9 - 1:3
5.Smola-Martin Čermák - 10:8,9:10,10:7 - 2:3
6.Štolka,Stehlík,Kovanda- Hlaváček,Čermák,Kubín - 10:4,10:5 - 3:3
7.Holub,Smola,Vaňourek- Oktábec,Ulmon,Kůrka - 10:8,10:9 - 4:3
8.Štolka,Stehlík-Hlaváček,Čermák/Kubín/ - 10:6,9:10,10:6 - 5:3

 

sety: 10:9
míče: 173:158
diváků: 47
doba utkání: 3 hod.
stav série: 1:0