1.zápas finále play-out / Extraliga SK Nohejbal Žatec - AC Zruč-Senec 5:0

01.10.2012 14:24

 

V sobotu od 14:00 se v nohejbalovém areálu v Žatci uskutečnil první zápas barážové série o udržení v extralize.Domácí Žatec letos odehrál podivnou sezónu, která vyvrcholila jeho nečekanou účastí v souboji o sestup. Hostující Zruč naopak byla celou sezónu jistým adeptem na tento klíčový souboj o udržení. Hrát o soutěž níže se pochopitelně nikomu dobrovolně nechce. Žatec i přes prohranou sérii s Čakovicemi ukázal, že doma umí a ač nyní oslaben o opory Pecinu a Škabrouda, stejně jako Čakovicím naložil nováčkovi kanára. Ale výsledek je pro hostující družstvo příliš krutý, vyjma zápasu singlistů se vždy rozhodovalo v koncovkách. Jenže právě v nich je dlouhodobá slabina zručského kádru. Poslední možný míč patřil v souboji P.Víta s Jos.Tirpákem proti Štolkovi s Bočkem a alternujícím Pe.Stehlíkem domácímu deblu. Koncovky zvládl i druhý debl v podání Dráždila s O.Vítem, za hosty nastoupili Urban a Pa.Stehlík. Znovu třetí set, znovu 9:9 a znovu bod pro domácí. Proti Pa.Stehlíkovi, Urbanovi a Vaňourkovi jej uhrálo trio Pinkr, Jos.Tirpák, P.Vít. Po divokém průběhu druhé trojice se šlo také do třetího setu. Brehm, O.Vít a Dráždil, versus Štolka, Pe.Stehlík, Kovanda. Tipněte si, kam šly body. To už na hosty bylo příliš a Smola v zápase jednotlivců domácímu O.Vítovi vzdoroval jen chvilkově. Konec.

PETR VÍT (Žatec, vedoucí): "Dnešní utkání se odehrálo při zataženém počasí. Hosté nastoupili kompletní, u nás chyběly opory v podobě Peciny a Škabrouda. Zejména Michal Pecina hraje v základu dvojici i trojici, a tak to neměl trenér Jančík jednoduché. Nakonec ale sestavu složil velmi dobře a v pohodě jsme zvítězili. I když některé zápasy byly vyrovnané a měli jsme v závěrech setů i štěstí. Nicméně utkání jsme zvládli na výbornou a snad se nám povede zakončit sérii již příští týden ve Zruči."

TOMÁŠ VAŇOUREK (Zruč-Senec, vedoucí): "Při troše štěstí jsme se dnes mohli postarat o překvapivý výsledek. Bohužel rozhodla větší zkušenost s boji o udržení u domácího týmu. My jsme dnes prohráli téměř vše posledními balony ve třetím setu. Jinak bylo utkání vyrovnané a možná takový výsledek jsme si ani nezasloužili. V sobotní odvetě ve Zruči uděláme maximum, abychom se do Žatce ještě jednou vrátili."

 

Tuto sobotu 29.9.2012 od 14:00 hod nás na domácím hřišti čeká poslední domácí zápas. Jestli bude také posledním v sezóně, určí výsledek souboje s týmem SK Nohejbal Žatec.

 

 

průběh utkání: 5:0
sety: 10:4, diváků: 30


Jo. Tirpák, P.. Vít -  Štolka, Boček (Petr Stehlík)   2:1

O. Vít, Dráždil – Urban, Pavel Stehlík   2:1    

Pinkr, J. Tirpák, P. Vít – Urban, Vaňourek, Pa. Stehlík  (Smola)   2:1

Brehm, O. Vít, Draždil – Štolka, Pe. Stehlík, Boček (Kovanda)   2:1

O. Vít – Smola   2:0