1.semifinále play-out / Extraliga NK Climax Vsetín - AC Zruč-Senec 5:0

06.09.2012 13:19

 

Podle všech prognóz by tato série měla mít nejjasnějšího vítěze.  Bohužel první střetnutí zatím tyto odhady potvrdilo, hrálo se na jednu branku. V dresu domácích absentoval Gebel, hosté nechali doma Smolu, Škudrnu i trenéra Hánu. Začátek zápasu zvládla lépe domácí dvojice Perun, Brutovský nad Urbanem a Petrem Stehlíkem těsnou výhrou v obou setech. 1:0. Vyrovnat za hosty mohla dvojice Pavel Stehlík, Štolka, která zvládla 1. set svého zápasu v exhibičním tempu, domácí tandem však vystřídal a často chybujícího Ifku nahradil Zbrožek. Těsná výhra domácí dvojice poslala zápas do 3. setu. Zkažený servis hostujícího Pavla Stehlíka zařídil Vsetínu 2. bod za vítězství 10:9 ve 3. Setu. Ve trojicích už se jelo podle domácích not. Brutovský s Nezvalem a Gargulákem se vypořádali s Urbanem, Pa.Stehlíkem a Vaňourkem. Hosté sice drželi krok až do závěru prvního setu, dvakrát chybující Pavel Stehlík na útoku rozhodl 1. set. I ve 2. pokračoval boj, ale domácí elitní trojice si třetí zápasový bod pohlídala. Taktéž druhá trojka Vsetína Zbrožek, Perun a Vichtora si poradila se Štolkou, Pe.Stehlíkem, Kovandou a alternujícím Bočkem. Z pohledu domácího bylo dílo dokonáno, zbývalo jen obsadit roli poslední. V té se představil Ifka, který ve dvou setech přehrál Bočka.

 

VÍT ZGARBA (Vsetín, vedoucí): "Přistoupili jsme k utkání velice koncentrovaně bez ohledu na to, že jsme plnili roli jednoznačného favorita. Díky tomu uhrál soupeř jediný set. Do odvety můžeme jít se sebedůvěrou, i když očekáváme, že v domácím prostředí bude Zruč daleko bojovnějším soupeřem, než na valašském hřišti."

TOMÁŠ VAŇOUREK (Zruč-Senec, vedoucí): "Na dnešní utkání musíme zapomenout a musíme se připravit na domácí odvetu. Hlavně se dát zdravotně do pořádku a v kompletním složení zkusit sérii ještě zdramatizovat. Mrzí mě chyby v závěrech setů, které o našich prohrách dnes rozhodly." 

 

 

průběh utkání: 1:0,2:0,3:0,4:0,5:0

sety: 10:1, diváků: 30


Brutovský, Perun - Urban, Pe. Stehlík    2:0

Ifka, Novosad (Zbrožek) – Štolka, Pa. Stehlík   2:1   

Brutovský, Nezval, Gargulák – Urban, Pa. Stehlík, Vaňourek   2:0

Perun, Vichtora, Zbrožek - Štolka, Pe. Stehlík, Kovanda (Boček)  2:0 

Ifka – Boček   2:0