1.semifinále play-off / I. liga AC Zruč-Senec - SK Bělá 5:0 (stav série 1:0)

10.09.2011 14:00

 

Zruč potvrdila roli favorita a vyhrála 5:0

 

O uplynulém víkendu se ve Zruči uskutečnilo 1. utkání semifinále play-off. Obou soupeřům chyběli klíčový hráči, domácím Pavel Stehlík, hostům David Rožek, navíc ze širšího kádru ještě Zdeněk Holub, respektive M. Kapitola a Sedliak.

Úvodní zápas dvojic byl z obou stran hodně nervózní. Dvojice Bělé Kašpar a M. Rožek  vedení 1:0 na sety a 7:3 neudrželi. Domácí i díky povedenému střídání Jirky Urbana za Jakuba Bočka zápas otočili. 1:0.

I zápas 2. dvojic dospěl do rozhodujícího setu. A opět to byla hostující dvojice Golda, Petr, která měla ve třetím setu navrch a nad zručskou dvojkou Štolka a Petr Stehlík vedla v koncovce 9:7. Ani to hostům nestačilo a chybami v koncovce darovali i druhý bod Zruči. 2:0.

Vedení 2:0 dalo klid a pohodu první trojce Zruče Kovanda, Smola, Štolka,  která přejela v prvním setu trojku hostí Červinka, Remeš, Kašpar(střídali M.Rožek a Petr). V druhém setu však polevili a Bělá kontrovala, tudíž se opět šlo do zkráceného třetího setu. Tam opět lepší koncovku projevili domácí a bylo to 3:0. Čtvrtý bod pro domácí získala sestava Urban, Petr Stehlík, Vaňourek. Poprvé se hrálo pouze na dva sety.

Hosté se ještě zkoušeli vrátit zpět do zápasu v singlu, ale i tentokrát byl v 3-setovém zápase úspěšnější domácí hráč. Kapitán Smola ukončil utkání 5. bodem pro domácí tým a vrátil porážku Goldovi z posledního střetnutí v Bělé.

 

Utkání zhodnotil vedoucí Zruče Tomáš Vaňourek:

„Jsem rád za dnešní vítězství. Ze začátku to bylo nervózní utkání na obě strany, které ovlivnila důležitost play-off. Pro nás je důležité, že vedeme v sérii 1:0 na zápasy. Rádi bychom sérii ukončili již tento víkend v Bělé, kde to nebude jednoduché. Velký dík patří našim divákům.“

 

Hodnocení trenéra Bělé Dušana Čukana :

„Utkání jsme nezvládli hlavně psychicky - částečně to ovlivnila neúčast nejzkušenějšího hráče Davida Rožka, zbytek "zařídila" nejistota a nevyrovnanost jednotlivců. Velmi dobře zahrál po dlouhodobé absenci Martin Petr, ani on se však v kritických fázích utkání nevyhnul zaváháním a chybám. Spokojen jsem byl i s výkonem Aleše Rabase v obranné fázi, ostatní hráči podali velmi nevyrovnané a kolísavé výkony se zbytečně velkým množstvím nevynucených chyb v základních herních činnostech.
Přes jednoznačné konečné skóre však utkání tak jednoznačný průběh nemělo a v odvetě doma ještě favorita duelu určitě potrápíme. Věřím, že se rozhodne až ve 3. dějství...“

 

Zručský Pavel Stehlík byl v sobotu jen jako hodně nervózní divák, zranění třísel ho zatím nepustí do hry. Jak viděl zápas on: „Pro oba týmy to sice byl první zápas v play off 1. ligy, naši kluci se s tím ale vyrovnali mnohem lépe. Byla přeci jen vidět větší zkušenost z důležitých zápasů a po zásluze jsme zvítězili. Jsem rád, že moje absence nebyla téměř znát a budu se snažit dát se dohromady alespoň na finálovou sérii. Věřím, že Bělou porazíme znovu a finále nás nemine“

 

Tuto sobotu tým Zruče zajíždí do Bělé a bude se snažit ukončit sérii. Sobotní výsledek pak určí i další domácí utkání. V případě prohry se hraje v sobotu 24.9 od 14:00 ve Zruči rozhodující třetí zápas.

Když Zruč vyhraje, čeká ji v sobotu 1.10 od 14:00 první finálový souboj o postup do extraligy.

 

AC Zruč-Senec vs. SK Bělá 5:0

průběh utkání: 1:0,2:0, 3:0, 4:0, 5:0

sety: 10:4

diváků: 50

rozhodčí: Gaiger, Karlovec

stav série: 1:0

 

Smola, Boček  (Urban) – Kašpar, M. Rožek (J. Kapitola)    2:1  (8:10,10:8,10:7)

Štolka, Pe. Stehlík (Hána) – Golda, Petr    2:1 (10:7,4:10,10:9)  

Kovanda, Smola, Štolka – Červinka, Remeš, Kašpar(Petr, M. Rožek)2:1 (10:2,7:10,10:7)

Vaňourek, Urban, Pe. Stehlík – J.Kapitola, Rabas, Golda  2:0  (10:7,10:8)

Smola – Golda   2:1 (10:6,7:10,10:8)