1.semifinále / I. Liga AC Zruč-Senec – Radotínský SK 3:5

18.09.2014 10:03

Radotín lépe zvladál koncovky třetích setu a zajistil si první vítězství

 

Po letní přestávce odstartovala na kurtech Zruče-Sence nejdůležitější část sezóny, která rozhodne o postupujícím do příštího ročníku nohejbalové extraligy. Semifinálovým soupeřem domácích byl tým z předměstí Prahy - Radotínský SK. Krásné letní počasí přilákalo do zručského Areálu asi největší letošní návštěvu, která přesáhla stovku diváků. S úvodem utkání ale domácí příznivci příliš spokojení být nemohli. Štolka se od začátku nemohl prosadit na útoku, Chytra četl jeho hru perfektně. Když Pražané přidali spolehlivou hru na síti, nemohlo první utkání skončit jinak než jasnou výhrou Radotína. V klání druhých dvojic se po boku kapitána Smoly představila letní posila z Janovic Jirka Macura a hned při své premiéře si připsal první vítězný zápas. Vyrovnaný souboj došel až do tiebreaku, kde pevnější nervy zachovala nově složená zručská dvojice. 
V následujícím klání trojic se zelenobílí dostali do vedení zásluhou Štolky a bratří Stehlíků. Ti suverénním výkonem nedali šanci Klabíkovi a spol. Pak se ale nad zručským hřištěm začala stahovat bouřková mračna a prudký déšť zahnal aktéry utkání a přítomné diváky pod střechu. Po půlhodinovém lijáku připomínalo hřiště spíše bazén a málokdo doufal, že se bude pokračovat pod širým nebem. Domácí hráči však dokázali zdánlivě nemožné a semifinále pokračovalo na antuce. Lídr Radotína a český reprezentant Jiří Doubrava dokázal se svou trojicí znovu srovnat. Proti Macurovi se Smolou a Vaňourkem se hodně nadřel, ale nakonec posledním možným míčem rozhodl o druhém bodu pro hosty. Bohužel to nebyl poslední zápas ztracený nejtěsnějším poměrem.
V singlu ještě naposledy dostal domácí do vedení kapitán Smola. Proti Sehrigovi mu stačil průměrný výkon k jednoznačné výhře. Pak ale přišli rozhodující momenty prvního semifinále. Štolkova formace nastoupila proti Doubravově ve velkém stylu a rychle získala první set. I ve druhém dlouho vedla, ale po několika drobných chybách soupeř hru vyrovnal a dotlačil souboj do třetího setu. Tam se k velkému výkonu rozehrál Doubrava a rozhodující míč zakončil nechytatelnou dělovkou. Další třísetový mač dopadl naprosto shodně. Zručští nevyužili dobrého vstupu do zápasu a několika zkaženými útoky darovali Pražanům druhý set. Na smeči se navíc chytl Klabík a hlavně Vaňourek měl s jeho údery veliké problémy. Další těsná výhra tedy přiblížila Radotín k celkovému vítězství. 
Poslední utkání dne přineslo strhující podívanou. Obě strany byli na útoku téměř bezchybné a zákonitě tak přišel rozhodující třetí set. Pavel Stehlík i Klabík své útoky proměňovali, ale chyba radotínského hráče přece jen přišla. Jeho technický úder Štolka zablokoval a na poslední míč utkání měli zelenobílí „nabito“. Štolka však zakončil z dobré pozice nedůrazně a Klabík s velkým štěstím jeho zaváhání potrestal.
V prvním utkání jsme si vybrali velkou dávku smůly a před skvělým publikem prohráli téměř všechny infarktové třetí sety. Výsledek je pro nás hodně krutý, protože na hřišti jsme rozhodně nebyli horším mužstvem. (napsal PaS)

 

Vedoucí Zruče TOMÁŠ VAŇOUREK: „Dnes bylo k vidění utkání vysoké úrovně a hlavně diváci museli být spokojeni. Zápas byl na 50 minut přerušen pro déšť, ale hřiště bylo uvedeno do perfektního stavu a mohl pokračovat bojovný nohejbal. Bohužel nám nevyšly koncovky třetích setů, ve kterých jsme 4x prohráli posledním možným míčem. Jirka Macura  dobře zapadl do  týmu. Prohráváme v sérii, ale zbraně neskládáme. Máme  velikou chuť sérii vrátit k rozhodujícímu utkání do Zruče. Jen mne mrzí nepoměr přiznaných balonů a hra fair play“

 

Vedoucí Radotína LIBOR CHYTRA: „První semifinálové utkání se neslo v korektním duchu. Hráči si vzájemně přiznali několik sporných míčů, které byly obtížně pro rozhodčí obtížné k posouzení. Když k tomu přidáme slušnou diváckou atmosféru, pak jedinou komplikací sobotního odpoledne byl přívalový déšť, jenž se spustil v polovině střetnutí a přerušil jej zhruba na hodinu. Duel byl velmi vyrovnaný, a tak ani nepřekvapí, že spousta setů končila nejtěsnějším možným rozdílem. My jsme se museli obejít bez naší trojkové opory Martina Cihelky. O to víc ale potěší, když člověk pozoruje, s jakým zápalem pro hru si ostatní hráči sáhli až na svá maxima a odměnili se cenným vítězstvím.“

 

 

Vývoj utkání: 0:1, 2:1, 2:2, 3:2, 3:5

 

Stehlík Pa., Štolka - Müller, Chytra  0:2
Macura, Smola - Doubrava, Klabík  2:1
Štolka, Stehlík Pa., Stehlík Pe. - Müller, Chytra, Klabík  2:0

Macura, Smola, Vaňourek - Doubrava, Sehrig,Volejník  1:2
Smola – Sehrig  2:0
Štolka, Stehlík Pa., Stehlík Pe. - Doubrava, Sehrig,Volejník  1:2
Macura, Smola, Vaňourek - Müller, Chytra, Klabík  1:2
Stehlík Pa., Štolka - Doubrava, Klabík  1:2