1. LIGA 2016 / 7. kolo AC Zruč-Senec 2004 - TJ SLAVOJ Český Brod 4:6

23.05.2016 11:31

Zruč ztratila slibně rozehrané utkání

 

Další soupeř těžkého kalibru přicestoval k utkání 7. kola do zručského Areálu a od úvodního hvizdu se nestačil divit. Domácí hráči nastoupili proti favoritovi z Českého Brodu ve velkém stylu a rychle se ujali dvoubodového vedení.

Štolka se Stehlíkem dali zapomenout na trápení z předchozího kola a ani jednou nepustili Ešnera s Janíkem do vedení. Středočechům dělal velké problémy Stehlíkův servis, což podtrhla dvě čistá esa ve druhém setu. Až nečekaně kvalitní výkon pak předvedli mladíci Rychlý a Knapp, kteří udolali Vedrala s Kaděrou. Vedral se nedokázal prosadit přes výborný Rychlého blok a naopak oba zručští smečaři byli téměř neomylní.

Na slibný začátek pak bohužel nenavázala Štolkova formace, která se v poslední době trochu hledá. Ve druhém setu sice nad Ešnerem a spol. dominovala, ale tiebreak již předtím „zařídil“ Knapp zkaženým posledním útokem setu prvního. Třetí sadou se Zruč protrápila, protože jak v mezihře, tak na smeči, postrádalo Štolkovo trio jakoukoli invenci. Do pohodlného dvoubodového náskoku vrátila zelenobílé Stehlíkova trojice. Úvod s Jirovským se příliš nezdařil, a tak naskočil Rychlý, s jehož příchodem šla především obranná hra zručské trojice hodně nahoru. První set už se otočit nepodařilo, ale v dalších dvou uhrál Kaděra, Štěpař a Vokáč pouze šest míčů.

Nadějný stav 3:1 mohli ještě vylepšit Jirovský s Bočkem, protože Vokáč se Štěpařem a střídajícím Chuchlou rozhodně byli k poražení. Domácí však závěr utkání totálně nezvládli hlavně po psychické stránce. Boček poslal první mečbol trestuhodně do autu a poslední útok si zručští nedokázali ani připravit a darovali tak soupeři výhru na zlatém podnose. V singlu stál proti trápícímu se Bočkovi silný soupeř - juniorský mistr světa Marek Vedral. Bodový zisk se tak příliš nečekal. Nutno říci, že Vedral toho moc ukázat nepotřeboval, protože Boček zkazil téměř vše, do čeho kopl.

Za vyrovnaného stavu přišel další klíčový zápas, kde si Boček ve trojce se Štolkou a Knappem vypil svůj kalich hořkosti až do úplného dna. Obranná práce domácích fungovala na jedničku, ale takové trápení na smeči Štolka už dlouho nezažil. Zkrácená sada byla plná dlouhých výměn, kdy se žádný ze smečařů neodvážil o riskantnější útok. Bohužel trpělivější byl Kaděra a Brod se tak poprvé dostal do vedení. Následující trojice přinesla velký souboj, který musela rozhodnout až koncovka třetí sady a veledůležitou výměnu pro sebe urval blokující David Ešner, čímž zajistil Středočechům minimálně remízu.

Velký boj pokračoval i v následující dvojici, ale Stehlík se Štolkou i přes drobné výpadky znovu nepustili soupeře ani jednou do vedení. Vedral sice v druhé sadě několika skvělými smečovanými servisy vykřesal naději pro českobrodské, ale tímto způsobem také za devítek ukončil zápas podáním do sítě. Rychlý s Knappem tak mohli urvat pro zručské barvy alespoň bod, a když postupně otočili vývoj z 0:4 na 8:7, naděje stále žila. Janík ale v rozhodující moment vypálil parádní servis, který Rychlý nezpracoval, a v druhé sadě se domácí již nezmohli na odpor.

Dnešní utkání se silným soupeřem se hodnotí hodně těžko, protože jsme si alespoň bod asi zasloužili. Znovu nás však zradila střední pasáž utkání a herně se nyní hledá sestava Míly Štolky. V dalším utkání si už výpadek nemůžeme dovolit, takže bude zřejmě nutné trochu pozměnit systém hry trojic.

 

Utkání zhodnotil Tomáš Vaňourek:

 

„ Dnes byl k vidění nádherný, bojovný nohejbal. Jak se říká každý chvilku, tahá pilku. Zápasu by asi slušela remíza. Bohužel nám k remíze chyběl jeden míč a k vítězství dva. Body nemáme, ale pokud takový výkon předvedeme v dalších zápasech, body přijdou. Český Brod předvedl, že má silný tým, dle mého názoru jasný aspirant na postup. Nás může těšit, že náš omlazený tým dnes zahrál naprostou vyrovnanou hru. Myslím, že dnes se jednalo o naše letošní nejkvalitnější utkání. Bohužel se trápíme ve střední pasáži, kde 3. dvojka prohrává pravidelně posledním balonem a také se nedaří v singlu, kde mladý Boček zatím nedokáže navázat na tréninkové výkony. Tradičně dobrý výkon předvedli oba rozhodčí Hána a Kastner, což potvrdili i zástupci hostujícího týmu“.

 

 

AC Zruč-Senec 2004 – TJ SLAVOJ Český Brod 4:6

(2:0, 2:1, 3:1, 3:5, 4:5)

 

Stehlík, Štolka – Janík, Ešner 2:0

Knapp, Rychlý – Vedral, Kaděra 2:0

Štolka, Knapp, Boček - Ešner, Janík, Chuchla 1:2

Stehlík, Vaňourek, Jirovský (Rychlý) - Kaděra, Štěpař, Vokáč 2:1

Boček, Jirovský - Štěpař, Vokáč (Chuchla) 1:2

Boček - Vedral 0:2

Štolka, Knapp, Boček - Kaděra, Štěpař, Vokáč 1:2

Stehlík, Vaňourek, Rychlý - Ešner, Janík, Chuchla 1:2

Stehlík, Štolka - Vedral, Kaděra 2:0

Rychlý, Knapp - Ešner, Janík 0:2