1. LIGA 2016 / 3. KOLO TJ AVIA Čakovice "B" - AC Zruč-Senec 2004 6:3

25.04.2016 15:38

Štolka na Čakovice sám nestačil

 

První kapitolu náročného víkendu napsal tým AC Zruče-Sence v hlavním městě. Domácí Čakovice sice zatím nebodovaly, ale výkon tohoto mladého týmu bude stát a padat s účastí a neúčastí čerstvého mistra ČR ve dvojicích a loňského mistra ČR v singlu – Milana Kučery. Na první domácí zápas Čakovic byl Kučera přítomen a čtyřmi body se zasloužil o výhru svého týmu.

Hned na úvod pokořil společně se Strejčkem zručskou dvojici Rychlý - Knapp, která bohužel příliš odporu nekladla. Vyrovnanější byl souboj druhých deblů, když Putík s Kalousem ve druhé sadě zabojovali a dotlačili mač do třetí sady. Tam už ale dominovali Stehlík se Štolkou.

 

Dramatický souboj přineslo střetnutí smečařských tahounů obou týmů. Štolka doplněn o Knappa a Bočka dokázal v tiebreaku ustát velmi složitou situaci, když proti Kučerově triu čelil třem mečbolům. Neprostupná obrana Bočka s Knappem mu však dala možnost zápas ukončit… a Štolka nezaváhal. Výměna nahrávačů a nepřítomnost Sušánky donutila trenéra Západočechů sestavit nevyzkoušenou trojici Stehlík – Rychlý – Vaňourek. Počáteční nesehranost vyústila v klíčovou ztrátu prvního setu. I když si pak zlepšeným výkonem Zruč vynutila třetí set, stejně to nestačilo. Čakovičtí se skvěle zkoncentrovali na závěrečných pět útoků a chladnokrevně je proměnili.

 

Klíčovou se ukázala střední pasáž utkání. Boček s Jirovským měli rozháranou třetí dvojici domácích na lopatě, ale nedodržením jasných taktických záměrů a také nepochopitelnými hrubými chybami své utkání promarnili. Souboj singlistů se zdál být papírově naprosto jasný. Mistr ČR v této disciplíně Kučera ale příliš přesvědčivý nebyl a velké množství jeho smečí končilo v zámezí.  Na neméně chybujícího Bočka to však stačilo.

 

Dvoubodový trhák poté na již velmi složitě vyhlížející stav 5:2 upravila Kučerova formace, která nedala příliš šancí nedůrazně hrající sestavě kolem Pavla Stehlíka, které sobotní klání vůbec nevyšlo. Stejně přesvědčivě zvládla svůj part i neporažená Štolkova trojice a o osudu utkání měly rozhodnout závěrečné dvojice. Došlo nakonec pouze na tu první. Kučera se Strejčkem měli v koncovkách obou setů pevné nervy, trošku více štěstí a těsnou výhrou zajistili Pražanům první dva body do tabulky.

 

Zápas vůbec nevyšel druhé zručské sestavě okolo Pavla Stehlíka, a když třetí dvojice ztratila zápas, který měla jednoznačně vyhrát, nešlo už za sobotního rozpoložení zručského týmu s výsledkem příliš mnoho dělat. Pochvalu zaslouží snad jen Míla Štolka, který odehrál svůj vysoký standard.


Utkání zhodnotil Tomáš Vaňourek:

„ Dnes to byl opět vyrovnaný zápas. Pokud bychom uhráli poslední míč ve 3. dvojici, mohli jsme pomýšlet na bodový zisk. Stejně tak se měla vyhrát 2. trojice. Potvrzuje se, že to letos bude hodně vyrovnaná soutěž a každý získaný bod bude hrozně cenný. Pochvalu zaslouží dnes oba rozhodčí, v týmu soupeře tahoun družstva Kučera. V našem týmu potom Míla Štolka. Jinak se jednalo o přátelské utkání obou týmů, bez hádek a jiných excesů.“



TJ AVIA Čakovice "B" - AC Zruč-Senec 2004 6:3

(1:0, 1:2, 5:2, 5:3)

 

Strejček, Kučera – Knapp, Rychlý 2:0

Kalous Z., Putík J. – Stehlík, Štolka 1:2

Kučera, Poncar, Kalous Z. – Štolka, Knapp, Boček 1:2

Strejček, Sadílek, Putík J. – Stehlík, Rychlý, Vaňourek 2:1

Poncar, Kopáček – Jirovský, Boček 2:1

Kučera – Boček 2:0

Kučera, Poncar, Kalous Z. – Stehlík, Rychlý, Vaňourek 2:0

Strejček, Sadílek, Putík J. – Štolka, Knapp, Boček 0:2

Strejček, Kučera – Stehlík, Štolka 2:0