1. kolo / I. Liga TJ Sokol EXMOST Modřice "B" - AC Zruč-Senec 5:5

16.04.2014 15:10

Zruč uvízla na D1 a nakonec byla ráda za bod

 

První utkání letošního ročníku jsme odehráli na hřišti modřického "béčka". Chvíli před oficiálním začátkem zápasu to však vypadalo, že k utkání vůbec nenastoupíme. U sjezdu na Jihlavu jsme totiž zůstali stát v zácpě po vážné doprávní nehodě a situace se zdála být beznadějná. Naštěstí asi po půlhodině čekání se kolona pohnula my jsme pomalu mohli pokračovat v cestě. Při objíždění havárie přes zacpanou Jihlavu jsme ale nabrali další výraznou ztrátu. K nástupu jsme nakonec byli připraveni těsně před 10:15, což by znamenalo kontumaci první dvojice. Ovšem modřický vedoucí Janeba udělal vše proto, aby nám znemožnil nástup (vyžádal si kontrolu občanských průkazů, zdržoval zápis o utkání). Proto jsme nastoupili až v 10:16, což už podle stanov ČNS znamená kontumační stav 0:2. Nicméně nechtěli jsme se nastalou situací nechat zlomit a začli jsme bojovat. Souboj prvních trojic přinesl střetnutí elitních sestav obou týmů. Naše trojice měla slabší začátek, což mohlo být způsobeno i náročnou cestou a zkráceným časem na přípravu. Ovšem ve druhém setu hru vyrovnala a ve třetím už dominovala. Byl to důležitý krok k zachycení "nástupu" domácích a na vítězné vlně jsme mohli pokračovat i nadále. Bohužel jsme nedokázali dotáhnout do konce více než slibně rozehrané utkání 2. trojic a především 3. dvojic. Za stavu 4:1 to s námi nevypadalo dobře, ovšem na našeho singlistu je dlouhodobě spolehnutí. Milan Smola rozdrtil Janebu a vykřesal naději. Naše druhá sestava neměla svůj den a hladce prohrála odvetnou trojici. Na tabuli svítil stav 5:2. Další dvě utkání proběhly stejně hladce jako předchozí trojice, ovšem radoval se náš tým. Důležitý bod za remízu uhrála dvojice Smola, Pivnička v naprosto infarktovém utkání, kdy za stavu 9:9 ve 3. setu rozhodl neuvěřitelný útok Milana Smoly. Ten při výběru podání half-volejem podklouzl a upadl. Následně při snaze se rychle zvednout zakopl znovu! :) Mezitím už "Pivňa" s ledovým klidem nahrál a Milano neuvěřitelným paskvilem trefil soupeřova blokaře do zad, od nichž se míč odrazil do autu! Kdo neviděl, neuvěří! Po průběhu cesty a celého utkání jsme s bodem spokojeni, ovšem v celkovém účtování 1. ligy ho musíme považovat spíše za ztrátu. (napsal PaS)

 

Zápas zhodnotil vedoucí Zruče Tomáš Vaňourek :

„Utkání poznamenala dopravní nehoda a náš pozdní příjezd. Dorazit o 15 minut déle, bylo by to celé kontumačně. Jsem rád za bod, ale měly být dva, protože jsme měli vyhrát zápas naší druhé trojice, a také ve třetí dvojici jsme vedli v rozhodujícím setu 8:6. Pochvalu zaslouží Štolkova formace za zápasy dvojic i trojic a mladý Pivnička, který s přehledem zvládl poslední dvojici“.

 

Kapitán Modřic LUKÁŠ NOVOTNÝ: „Jako nováček první ligy jsme si chtěli utkání především užít a okusit prvoligovou atmosféru. To se nám podařilo a v tomhle ohledu můžeme být spokojeni. Vzhledem k okolnostem a průběhu střetnutí však nemůžeme být spokojeni pouze s jedním bodem. Stav 5:2 bychom měli dotáhnout do vítězného konce. Musím pochválit naši první trojici, která předvedla dobrý výkon. Z jednotlivců určitě příjemně překvapil Vopelka."                                          

 

Diváci: 1

Rozhočí:  Spáčil Jiří, Osman Petr

Délka utkání: 3:05

 

1. Dvojice - skreč 2:0 (10:0, 10:0)

2. Dvojice - skreč 2:0 (10:0, 10:0)

Iláš, Gryc, Sypták – Štolka, Stehlík P., Voldřich – 1:2 (10:7,9:10,5:10)

Malinger,Novotný,Vopelka – Smola Vaňourek,Pivnička(Urban) – 2:1 (6:10, 10:4, 10:6)

Janeba, Vopelka, Gryc – Voldřich, Urban – 2:1 (9:10, 10:8, 10:9)

Janeba – Smola – 0:2 (4:10 ,7:10)

Iláš, Gryc, Sypták - Smola, Vaňourek,Urban (Pivnička) – 2:0 (10:5, 10:7)

Malinger, Novotný, Vopelka, Zach, Krejsek - Štolka, Stehlík P., Voldřich – 0:2 (6:10, 9:10)

Sypták, Zach, Hodinka – Štolka Stehlík P. – 0:2 (7:10, 4:10)

Iláš, Novotný – Smola, Pivnička – 1:2 (8:10, 10:6, 9:10)