1.finále play-off / I. liga AC Zruč-Senec – Start VD Plzeň 5:1 (stav 1:0)

01.10.2011 14:00

 

Zruč bravurně zvládla první utkání

 

Nohejbalisté Zuče stojí krůček od fantastického úspěchu. Jediné vítězství je dělí od titulu nejlepšího týmu 1. ligy v ČR. Do vedení ve finálové sérii je poslal sobotní zápas.

Úvodní set zápasu zvládla lépe hostující Plzeň. Potom však na delší dobu přebrala otěže zápasu Zruč. 1. dvojka Zruče Pavel Stehlík, Štolka udolala hostující tandem Šik, Švácha 10:9 ve 3. setu. Do 3. setu dospěl i souboj 2. dvojic. Urban, Smola přehráli tandem Miksan, Holý výhrou 10:5 v rozhodující sadě. 2:0.

Jak je důležité vedení předvedla Štolkova formace s Petrem Stehlíkem a Kovandou v úvodním zápase trojic. Pestrá hra na útoku, bezvadná obrana a naprosto bez šance hostující trojka Miksán, Holý a Bořánek. Vedení 3:0, v tu chvíli vypadala hostující Plzeň odevzdaně. Zpět do zápasu ji na chvíli vrátila sestava Šik, Švácha a Nozar výhrou 10:7 ve 3. setu nad domácím Pavlem Stehlíkem, Urbanem a Vaňourkem.  Čtvrtý bod pro Zruč připsal v singlu Milan Smola nejtěsnější výhrou nad Miksánem. Celý zápas potom ukončila  sestava Štolka, Petr Stehlík, Kovanda výhrou 10:6 a 10:9 nad sestavou Šik, Švácha, Nozar. Před stovkou našich skvělých a neúnavných diváků utkání naprosto s přehledem a bezproblémově odpískali rozhodčí Dutka a Lechnýř.

 

Utkání zhodnotil vedoucí Zruče Tomáš Vaňourek:

„Jsem rád za zvládnuté utkání. Celý tým dnes bojoval více, než soupeř. Pomohlo nám domácí prostředí a naši fanoušci. Základem úspěchu byly zvládnuté úvodní zápasy dvojic. Soupeř znejistěl. Skvělý singl předvedl Milan Smola, kdy hlavně ve 2. a 3. setu byl lepší, než hostující Miksán a také trojka Štolka, Petr Stehlík, Kovanda hrála dnes dobře. Vedeme v sérii 1:0, ale ještě není konec. Pořád musíme makat na 100% a ještě jednou vyhrát.“

 

Zručský blokař Míla Štolka v sobotu předvedl jeden ze svých nejlepších výkonů v domácím dresu, a po právu byl v sobotu hlavním strůjcem vítězství:

 „Na dnešní zápas jsme se velice těšili, po vypjatém semifinále jsme se dostali do jakési pohody, což bylo znát i na hřišti. Velice důležité bylo vítězství obou dvojic, i když nebylo vůbec jednoduché. Ve trojicích soupeř nenašel zbraň zejména na naše výborně hrající polaře, a pokud chtěl uspět, musel riskovat, což přineslo několik chyb, kterých jsme dokázali využívat. Poté co Milan Smola vydřel singl, jsme si již zápas pohlídali. Dnes jsme byli bojovnější a řekl bych, že jsme předvedli i kvalitnější hru bez nevynucených chyb. Ačkoli výsledek 5:1 vypadá jednoznačně, série nekončí a Start bude v domácím prostředí hodně "kousat". Navíc play off je nevyzpytatelné, o čem jsme se přesvědčili s Bělou. Věřím ale, že pokud zopakujeme stejný výkon, můžeme rozhodnout už na Startu. Díky všem fanouškům a divákům za super atmosféru.vyjádřil své pozápasové pocity Míla Štolka.

 

Nahrávač elitní trojice domácích Honza Kovanda k zápasu dodal:

„V utkání nás k výbornému výkonu nakopla výhra úvodních dvojic. Nepamatuji se, kdy naposled jsme vyhrávali po dvojicích 2:0 a to byl výborný start. Petr Stehlík s Mílou Štolkou poté zahráli v naší trojce dneska fantasticky, vyhráli jsme ji a já doufal, že by to mohlo vyjít. I přes konečný výsledek 5:1 to nebylo jednoznačné, bylo tam hodně třetích setů a bojovalo se o každý míč. Startu myslím dnes tolik nefungovalo pole a mezihra. Nám paradoxně asi pomohl i vypjatý zápas s výbornou Bělou, rozehranost a hra pod tlakem. Chtěli jsme si to finále prostě dneska užít, ať to dopadne jakkoliv a to se povedlo. Chtěl bych pochválit celý tým, bojovnost a fantastické diváky. Nelze zapomenout i na rozhodčí, kteří se většinou vždycky jen kritizují. Pánové Dutka a Lechnýř pískali výborně a velmi profesionálně.“ 

 

 

V sobotu 8.10 se uskuteční 2. zápas finále play-off  1.ligy. Hostující tým AC Zruč-Senec, který uspěl v 1. finálovém zápase, se představí na hřišti Startu VD Plzeň. Zápas začíná ve 14 hod. Prosíme všechny fanoušky a fanynky týmu AC Zruč-Senec o velikou podporu a vytvoření téměř domácího prostředí, přímo na zápase v Plzni. Pojďme udělat společně ten poslední, nejtěžší krok.

 

 

AC Zruč- Senec vs. TJ Start VD Plzeň 5:1

průběh utkání: 1:0, 2:0, 3:0, 3:1, 4:1, 5:1

sety: 11:5

míče: 145:123

diváků: 150

rozhodčí: Dutka, Lechnýř - výborný výkon stav série: 1:0

 

 

Pa. Stehlík, Štolka - Šik, Švácha    2:1  (7:10, 10:8, 10:9)

Urban, Smola - Holý, Miksán        2:1   (10:8, 7:10, 10:5)

Pe. Stehlík, Štolka, Kovanda - Holý, Miksán, Bořánek   2:0  (10:4, 10:5)

Pa. Stehlík, Urban, Vaňourek - Šik, Švácha, Nozar    1:2   (10:8, 8:10, 7:10)

Smola – Miksán    2:1   (6:10, 10:1, 10:9)

Pe. Stehlík, Štolka, Kovanda - Šik, Švácha, Nozar    2:0   (10:6, 10:9)