Start do nové sezóny obstará souboj se Startem

20.03.2008 14:00

 

První dubnová sobota je také datumem prvního zápasu A týmu Zruče v 2.lize v sezóně 2008.

V tělocvičně ve škole ve Zruči se v sobotu 5.dubna od 14:00 utká domácí celek

AC Zruč-Senec s týmem Start Praha.

S mužstvem Start Praha se utkáme poprvé, dva předchozí roky startovalo v 2.lize. V roce 2006 skončilo na posledním 8.místě , loni se umístilo na 6.místě.

 

Po nepovedené loňské sezóně, kdy se nám bohužel nepodařilo udržet 1.ligu bylo jasné, že se neubráníme provedení  omlazení družstva a dalších odchodů. Již během sezóny jsem se rozloučili s nadějným Honzou Spalem, hned po skončení ligy od nás dále odešli dlouholeté opory „Áčka“ Vítek Sušánka a Viktor Vejvoda. Další velkou změnou bylo rozhodnutí hrajícího trenéra Václava Hány, že další sezónu již nepovede A tým, ale přesune se do Béčka hrajícího krajský přebor. „ Áčko bylo potřeba omladit, a zdůvodu mých zdravotních problémů trvající již druhý rok jsem se rozhodl hrát jen KP“ zdůvodňuje své rozhodnutí Hána.

Novým trenérem byl zvolen Zdeněk Holub, který se uzdravil po dlouhém svalovém zranění.

„Došlo k přestupu několika hráčů do jiných oddílů a k odchodu hrajícího trenéra V. Hány do B mužstva. Myslím, že se s tím stávající kádr vyrovnal, ale nepříjemné je dlouhodobé zranění M. Smoly, který možná zasáhne do bojů až v závěru sezony. Budeme se snažit dát šanci mladým posilám z béčka M. Rychlému, J. Urbanovi a J. Peterkovi, který přestoupil z Kralovic. Ten by měl prozatím nahradit M. Smolu, hlavně v singlu“, hodnotí velké změny v kádru Holub. Kromě výše jmenovaných doplní soupisku Zruče hrající trenér Holub, kapitán Škudrna, Kovanda a Vaňourek.

„ Cílem pro letošní sezónu v 2.lize je stabilizovat kádr i výkony a hrát v první polovině tabulky. Budeme spoléhat také na pomoc fluktuantů z Béčka, zejména zkušeného Venci Hány“ , doplňuje již 51-letý ligový harcovník Holub.

Po loňském pokusu o nový model soutěží se letos ligový systém opět vrátil ke staré verzi, kdy dvě osmičlenné skupiny 2.ligy hrají samostatně dvoukolově každý s každým v základní části. Pouze dva první celky z každé skupiny postupují do baráže o 1.ligu. Naopak dva poslední celky skupin si to nejdříve rozdají spolu křížem o přímý sestup do kraje a ani vítěz této minibaráže ještě není zachráněn-hraje baráž s postupujícími s krajských přeborů.

Naši soupeři pro letošní sezónu 2.ligy skupiny „A“ jsou:  Horažďovice, Start Praha, Veselí nad Lužnicí, Liapor Karlovy Vary B, Aš, Tábor a Dynamo České Budějovice.

První zápas nové sezóny se hraje již v sobotu 5.dubna od 14:00 v tělocvičně ve škole.

Tímto Vás všechny srdečně zveme a zároveň žádáme o Vaši diváckou podporu.