Před začátkem sezóny 2015

02.04.2015 14:06

S příchodem jara se o slovo opět hlásí 1. liga nohejbalu a tým AC Zruče-Sence 2004 chce opět usilovat o nejvyšší příčky. Prvořadým cílem je pochopitelně postup do play-off, ani to však nebude v letošní sezóně jednoduché. 1. liga bude v sezóně 2015, zdá se, výjimečně vyrovnaná. Navíc po odchodu Jirky Macury musíme útok na extraligu nejspíš minimálně odložit.
O síle Žatce, který bojoval s Šacungem Benešov do posledního míče o udržení v extralize, není třeba pochybovat. Stačí zmínit několik titulů mistra ČR bratří Vítů ve dvojkách nebo singlech. Rozhodně se však také musí počítat s pražským Startem, který za minulou sezónu udělal veliký pokrok a jako jediný dokázal v play-off porazit jinak suverénní Čakovice. O další postupovou pozici se bude chtít určitě poprat Radotínský SK, který i po odchodu tahouna Doubravy disponuje zkušeným a vyrovnaným kádrem. Na dobré umístění si budou brousit zuby také mladé týmy prvoligových nováčků: TJ AVIA Čakovice „B“ a Sokol I. Prostějov. 
Trochu neznámou zůstávají ambice zbývajících dvou prvoligových týmů. Žďár nad Sázavou skončil v minulém roce na posledním místě, ale před sezónou výrazně posílil o našeho bývalého spoluhráče a zkušeného harcovníka Petra Voldřicha a především o stále se zlepšujícího smečaře SK Bělé Tomáše Červinku, který v zimních turnajích ukázal, že hraje v životní formě. Tým z Přerova má dlouhodobé ambice na umístění zajišťující vyřazovací boje, ovšem i letos je konečná podoba jejich soupisky značně nejistá. Pokud však hrají bratři Miklíkové a smečař Jan Pavelka, je tento tým nepříjemným soupeřem i pro největší favority 1. ligy.
První dubnový víkend zamíří Zruč-Senec na Moravu, kde sehraje dvě důležitá utkání. V sobotu bude naším soupeřem mladý tým z Prostějova, který se bude chtít ve své prvoligové premiéře ukázat v tom nejlepším světle. Nedělní souboj s neoblíbeným soupeřem z Přerova může dopadnout jakkoliv. Pokud by se podařilo bodovat v obou utkáních na hřištích soupeřů, byl by to skvělý vstup do sezóny, nicméně spokojenost by zavládla i při jakémkoliv zisku 2 bodů.(napsal PaS)