Po vítězství doma nad Veselím 6:1 je Zruč na prvním místě

19.04.2008 14:00

 

Nohejbalisté Zruče vyhráli i svůj třetí zápas v 2.lize a postoupili na průběžné první místo v tabulce 2.ligy skupiny A. Soupeřem jim na domácí půdě byl tentokrát tým z Veselí nad Lužnicí. Hrálo se opět v tělocvičně ve škole. Venkovní areál byl sice již připraven a domácí se připravovali hru na antuce, bohužel deštivé sobotní počasí nedalo hráčům jinou šanci.

„I když měl soupeř vysoké a razantní útočníky a jeho síla byla v tělocvičně o to větší, tak jsme ho přehráli v poli, trpělivou mezihrou a chytrostí na útoku. Důležité bylo, že jsme vedli po prvních dvojicích 2:0“  zdůraznil nahrávač domácích Honza Kovanda.

Důležitý vítězný vstup do zápasu obstarala jasnou výhrou zkušená dvojice Holub, Hána.

„ Dobrou formu potvrdila naše druhá dvojka Jirkové Urban a Peterka, když bojovným výkonem přehrála soupeře ve třech setech“ konstatuje kapitán Aleš Škudrna. 

V trojicích si oba soupeři rozdělili po bodu, když vyhráli vždy první trojice. „Naše druhá trojka se stále ještě trochu hledá a ve třech setech prohrála“ dodává kapitán.

V nepárových disciplínách domácí nedali hostům šanci a zvýšili již na 5:1. Utkání ukončil zápas prvních trojic, kde si domácí pohlídali koncovky setů a vyhráli jinak vyrovnaný zápas 2:0. „ Samozřejmě cítíme velikou radost i úlevu s výborného vstupu do soutěže, zejména po velkých změnách a omlazení týmu“ hodnotí průběžné vedení kapitán Škudrna, ale okamžitě dodává „ Těžší utkání teprve přijdou, zatím jsme hráli s relativně slabšími týmy“.

Měl na mysli zápas již tuto sobotu, kdy tým ze Zruče zajíždí do Karlových Varů.

„ Liapor Karlovy Vary B patří k favoritům naší skupiny, remíza by byla velkým úspěchem“  s respektem mluví trenér Holub a upřesňuje „ Tentokrát s námi nepojede zkušený Václav Hána, šanci ukázat se dostane nadějný dorostenec Tomáš Jelínek“.

 

 

Průběh zápasu: 3:0, 3:1, 6:1

 

Holub, Hána – Vobr, Doležal  2:0 (10:7, 10:2)

Urban, Peterka – Rada, Gruber   2:1 (8:10, 10:6, 10:6)

Kovanda, Hána, Urban stř. Peterka – Vobr, Rada, Doležal  2:0 (10:4, 10:9)

Rychlý, Škudrna , Vaňourek stř. Holub – Joudivský, Soukup, Gruber  1:2 (10:8, 7:10, 7:10)

Škudrna, Rychlý – Hammer, Joza   2:0 (10:5, 10:7)

Peterka – Vobr  2:0 (10:7, 10:1)

Kovanda, Hána, Urban – Joudivský, Soukup, Gruber  2:0 (10:8,10:9)

 

25 diváků, rozhodčí  Gaiger a Vlach