I. Liga – 2. semifinále play-off PKS Žďár nad Sázavou - AC Zruč-Senec 3:5 (stav série 0:2)

16.04.2014 15:27

Zruč je ve finále a čeká na soupeře

 

Zcela rozdílný průběh se stejným výsledkem - tak lze stručně vylíčit druhé semifinálové utkání mezi Žďárem nad Sázavou a Zručí-Sencem. 
Hned první utkání předznamenalo celý sobotní průběh. Smola s Urbanem si sice vytvořili mírný náskok, který přetavili v zisk prvního setu, Hron s Krátkým však odpověděli zlepšenou hrou a musel rozhodnout třetí set. Ten dospěl až do poslední možné výměny, kterou rozhodl suverénním kraťasem Jirka Urban. Stejně se bohužel nevedlo Pavlu Stehlíkovi ve druhé dvojce. Opět po prvním vyhraném setu totiž soupeř vyrovnal hru a po několika našich zbytečných chybách dotáhl utkání do třetí sady. Poslední bod pro domácí rozhodl Průcha, který zablokoval nedůrazný technický úder. Po dalším utkání se už domácí dostali do vedení. Trojka vedená Petrem Stehlíkem dlouho statečně vzdorovala hostující elitní formaci. Dokonce měla i ve druhém setu nabito na vítězství, soupeř ale skvěle zasáhl v poli a svůj útok proměnil. V rozhodující sadě využil své psychické výhody a zvítězil. Tři první zápasy přinesly naprosto vyrovnanou podívanou. Z toho trochu vyčníval souboj druhých trojic. Štolkova formace nedala soupeři nejmenší šanci a bylo znovu srovnáno.
Přišla parádní disciplína obou týmů - singl. Karel Hron ale patří přeci jen mezi nejlepší singlisty světa a i když bylo utkání vyrovnané, na konci se radoval on. Byla to však zároveň poslední radost domácího celku. Za stavu 3:2 totiž přišla klíčová bitva elitních trojic. Sestava Zruče měla soupeři co oplácet, neboť odešla poražena ze všech třech letošních střetnutí (pokaždé 10:9 ve třetím setu). V kritické situaci však dokázala smolnou sérii prolomit. K vidění byl asi nejhezčí zápas dne, který opět došel do zkráceného setu. V něm slavila úspěch naše precizní obrana a probuzený smečař Pavel Stehlík. Opět na ukazateli skóre svítil vyrovnaný stav. V dalším souboji trojic to z úvodu vypadalo, že předchozí porážka domácí hodně poznamenala a tak se první set stal snadnou kořistí Zruče. Pak ale přišel totální výpadek obou hostujících smečařů a druhý set jsme Žďáru doslova vnutili. Do toho rozhodujícího však náš zručský Mourinho Venca Hána zcela zamíchal sestavou a tento odvážný trenérský tah sklidil ovoce. Naskočivší Smola s Urbanem chytrou technickou hrou zaskočili soupeře a vedli už 9:6. Pak v duchu hry kočky s myší třikrát zkazili útok, aby za devítek opět zkušeně zkrátili hru a dovedli zápas do vítězného konce. Poslední utkání dne se trochu odlišovalo od těch ostatních, které byly odehrány ve vysokém nasazení. Domácí už jakoby smířeni s porážkou nepředstavovali žádnou velkou překážku a hráči Zruče-Sence se radovali z postupu do finále 1. ligy. Druhý účastník finále zatím není znám, neboť České Budějovice dokázali vyloupit přerovskou tvrz a vynutili si rozhodující utkání na své půdě. (napsal PaS)

 

Zápas zhodnotil vedoucí Zruče Tomáš Vaňourek : „„Bylo to vyrovnanější utkání než minulý týden. Opět jsme vedli, za což si pochvalu zaslouží dvojice Urban, Smola. Následně si slabší chvilku vybrali Pavel Stehlík se Štolkou. Střetnutí se lámalo v odvetných trojicích, které jsme obě zvládli, celé utkání otočili a postoupili do finále. Žďáru gratuluji k premiérové účasti v play-off a fair play hře i atmosféře v semifinálové sérii. Nyní máme čtrnáct dní volno. Zregenerujeme a začneme se připravovat na finálového soupeře. Věřím v početné publikum a skvělou atmosféru v našem areálu.““

 

Komentář trenéra Žďáru Milana Pivničky k zápasu:„Utkání jsme měli rozehrané slušně, když jsme dokonce dvakrát vedli. Bohužel otočené trojky nám vůbec nevyšly, tady se lámal chleba a kdybychom uhráli aspoň jednu, mohli jsme pomýšlet i na vítězství. Hosté mají zkušenější tým a tyto zkušenosti i z extraligy jsou vidět. Závěr utkání byl v jejich režii. Zruči chci pogratulovat k vítězství v sérii, všem domácím hráčům pak poděkovat za celou sezónu. Po těch všech peripetiích v jarní části ji nakonec můžeme hodnotit jako úspěšnou.“

 

 

Diváci: 40

Délka utkání: 3:25

Vývoj utkání: 0:1, 2:1, 2:2, 3:2, 3:5

 

 

Hron, Krátký - Smola, Urban  1:2
Průcha, Srba - Štolka, Stehlík Pa.  2:1
Hron, Krátký, Nejedlý D. - Stehlík Pe., Pivnička, Vaňourek  2:1
Průcha, Nejedlý L., Srba - Štolka, Stehlík Pa., Voldřich  0:2
Hron - Smola   2:0
Hron, Krátký, Nejedlý D. - Štolka, Stehlík Pa., Voldřich   1:2
Průcha, Nejedlý L., Horváth - Stehlík Pe., Pivnička, Vaňourek (Urban, Smola)  1:2
Hron, Krátký - Štolka, Stehlík Pa.   0:2