I. Liga – 1. semifinále play-off AC Zruč-Senec – PKS Žďár nad Sázavou 5:3

16.04.2014 15:26

Skvělý úvod zápasu rozhodnul o výhře favorita

 

Základní část je minulostí a přichází vyvrcholení celého ročníku první ligy. V play-off startují všichni od nuly a o překvapení tu nebývá nouze. Až nyní se rozhodne o vítězích a poražených. První překážkou Zruče-Sence je mladý tým Žďáru nad Sázavou, který si vybojoval účast ve vyřazovacích bojích až v posledním kole. Jako vítěz základní části jsme pochopitelně pasováni do role favorita a první krok na cestě do finále se nám vydařil.
Utkání začalo podle papírových předpokladů a obě naše dvojice se na kurtu příliš nezapotili. Nejprve Pavel Stehlík s Mílou Štolkou a posléze i Jiří Urban a Milan Smola nedali svým soupeřům moc šancí na zdramatizování průběhu a zvítězili 2:0 na sety. Ve stejném duchu se odehrálo i první klání trojic a než se hráči Žďáru stačili ve zručském areálu rozkoukat, na ukazateli skóre stálo 3:0 pro domácí. Tento trhák se pokusila zastavit elitní trojice hostů. Úvod utkání jim sice vyšel, ale pak přišlo málokdy vídané selhání hostujícího blokaře. Ve druhém setu se opakovaně dopustil dotyku sítě a lacinými chybami tak posadil domácí zpátky na koně. Třetí sadu už trojice vedená Petrem Stehlíkem zvládla a připsala čtvrtý bod pro favorita.
Utkání mělo jednoznačný průběh a zdálo se, že skončí snadným vítězstvím domácích. Žďárští však zabojovali. Jako první se proti postavil singlový reprezentant Karel Hron. Náš kapitán Milan Smola sice předvedl slušný výkon, ale soupeř ho od začátku drtil skvělým servisem, neomylnými útoky a perfektní prací v obraně. Toto vítězství mělo být jen kosmetickou úpravou skóre a překažení pověstného kanára. V odvetném souboji trojic tomu také všechno nasvědčovalo. Ale domácí jako by se zalekli výhry a promarnili tříbodové vedení v prvním i třetím setu. Stav byl 4:2 a hosté vycítili šanci na zvrat. V euforii a hnáni hrstkou příznivců, kteří za nimi až ze Žďáru přicestovali a překřičeli mnohem početnější zástup domácích fandů, zvítězili v dalším zápase a schylovalo se k velkému dramatu.
Sehraná dvojice Stehlík-Štolka však v letošním roce příliš dvojek neprohrává a i tentokrát sebevědomým výkonem nepovolila Hronovi s Krátkým ani set. Oba hostující hráči sice předváděli v obraně fantastické zákroky, nedokázali však nápor domácího tandemu odrazit.
Utkání skončilo zaslouženou výhrou 5:3 pro Zruč-Senec, avšak po jednoznačném úvodu přišlo mírné podcenění, které by se jindy nemuselo vyplatit. Důležité ale je, že jsme zvládli vstup do play-off a v sérii hrané na dvě vítězná utkání vedeme 1:0. (napsal PaS)

 

Zápas zhodnotil vedoucí Zruče Tomáš Vaňourek : „Vstup do play-off nám vyšel, zvítězili jsme a vedeme v sérii 1:0 na utkání. Musím však podotknout, že jsme si duel zbytečně zkomplikovali. Rychle jsme se ujali vedení 4:0, ležérním výkonem jsme však dovolili soupeři stav zdramatizovat. To si musíme příště odpustit. Příští týden bychom rádi celou sérii ukončili na hřišti soupeře.“

 

Komentář trenéra Žďáru Milana Pivničky k zápasu:„Opět jsme nezachytili úvod utkání, a to rozhodlo. Otáčet stav 4:0 už jde docela těžko. Musím ale konstatovat, že čtvrtý bod domácích zařídili rozhodčí, kteří ve druhém setu a zkráceném setu třetím pískli našemu blokaři Lukáši Nejedlému asi sedm doteků sítě, což minimálně z poloviny pravda nebyla. To nás dost rozhodilo a tuto trojku jsme kvůli tomu prohráli. Nicméně tyto sporné výroky rozhodčích byly impulsem, který nás nakopnul a rozjeli jsme stíhací jízdu. Bohužel už to bylo pozdě. Nezbývá nám, než se v příštím domácím střetnutí pokusit o obrat této série.“

 

Diváci: 30

Rozhočí: Vlach, Kastner

Délka utkání: 2:55

Vývoj utkání: 4:0,4:3,5:3

 

 

Stehlík Pa., Štolka - Průcha, Srba  2:0
Urban, Smola - Hron, Krátký   2:0
Štolka, Stehlík Pa., Voldřich - Průcha, Srba, Nejedlý D.   2:0
Stehlík Pe., Pivnička, Vaňourek (Urban) - Hron, Krátký, Nejedlý L.   2:1

Smola - Hron  0:2
Štolka, Stehlík Pa., Voldřich - Hron, Krátký, Nejedlý L.    1:2
Stehlík Pe., Pivnička, Vaňourek (Urban) - Průcha, Srba, Nejedlý D.   0:2
Stehlík Pa., Štolka - Hron, Krátký    2:0