AC Zruč-Senec – Sokol Horažďovice 3:6

16.05.2017 14:35

Západočeské derby přineslo podle očekávání dlouhou a napínavou bitvu, ve které rozhodly závěry třísetových mačů. Ty si bez jediné výjimky vždy uzmuli hráči Horažďovic.
Stabilně dobré výkony vystřelili mladíky Knappa s Rychlým do první dvojice, sobotní klání však nebylo zrovna jejich nejpodařenější. Využila toho dvojice Jůzek – Macura, která i přes průměrný výkon vybojovala první Horažďovický bod. Bleskurychle srovnal Štolka a Stehlík, když deklasoval Babku s Pivničkou.
Pak začalo zručské trápení v koncovkách třetích setů. Pohledný souboj Štolkovi a Macurovi formace dotlačili horažďovičtí se štěstím do poslední výměny, kde Macura zázračně vytáhl technický Stehlíkův úder, aby napodruhé se štěstím Nepodal holení zablokoval Stehlíkovu smeč. Tiebreak dalšího trojkového klání znovu urvali Horažďovice. Rychlého trio pohrdlo nabídnutou šancí po chybách Pivničky a ten pak zakončil rozhodující výměnu nechytatelnou bombou.
Vedení 3:1 nevypadalo pro domácí vůbec dobře a po posledních dobrých výkonech bohužel selhala i třetí dvojice Boček – Sušánka. I ta však měla utkání rozjeté perfektně a ve druhé sadě mohla několikrát utéct k rozhodujícímu trháku. Nepodařilo se a zkušení Nepodal s Turkem si koncovku druhé a třetí sady pohlídali. Prapor zelenobílých pak pozvedl v singlu přesvědčivým výkonem Boček, který Macurovi nedal šanci. Vzápětí zručský singlista doplněn o Stehlíka se Štolkou snížil na rozdíl jediného zápasového bodu. Neprůstřelná obrana byla na Pivničkovu formaci příliš velkým soustem a Štolka své šance na síti spolehlivě proměňoval.
Domácí vycítili šanci a skvěle vykročili za srovnáním skóre. Macura s Babkou a Nepodalem během prvního setu nenacházeli recept na Rychlého výborný blok. Druhý set Rychlý, Knapp a Sušánka nezvládli a rozhodlo se znovu ve třetím setu, jak jinak než za stavu 9:9. Sušánka totiž trestuhodně zkazil podání při prvním mečbolu. Druhý mečbol a poslední výměna jakoby symbolizovala zmar zručského týmu. Rychlý krásně prostřelil Nepodalův blok, ale Macura znovu výborně zasáhl v poli a donutil zelenobílé k dalšímu útoku. Sušánka dal šanci Knappovi do trochu obtížnější pozice a Knapp důležitý moment neustál a napálil míč metr do autu. Přesto byla šance bojovat o remízu. Bohužel Rychlý s Knappem neúspěšně podtrhli své nepovedené vystoupení. Spoustou chyb darovali první sadu soupeři a, i když díky úžasnému zmrtvýchvstání v sadě druhé mohli za devítek vydolovat třetí set, Rychlý opět zkazil.
Uzavřel tak zápas, který občas potká každý tým: nedaří se nic, i když se snažíte sebevíc. Nepříjemná ztráta z domácího prostředí nás ale nesmí zlomit, stále je ve hře spousta bodů a držíme se v horní polovině tabulky.