9. kolo / I. liga AC Zruč-Senec - Solidarita Praha 5:5

29.05.2010 14:00

 

V zápase 9. kola se ve sportovním areálu představil tým TJ Solidarita Praha. První letošní vzájemný souboj patřil Zruči. Přesto se očekávala vyrovnaná odveta.
Začátek zápasu vyšel lépe domácím. Dvojice Stehlík-Štolka přehrála duo Vamberský-Sankot 2:1 na sety. Za hosty vyrovnala v třísetové bitvě dvojice Ungerman-Novák. 1:1.
První trojice domácím potom zajistila vedení 2:1. Za hosty z Prahy opět vyrovnala sestava Viléma Ungermana výhrou nad trojicí Holub, Smola, Vaňourek. 2:2.
3. dvojici tentokrát lépe zvládli hosté další výhrou ve 3. setu, stejně jako singlista Ungerman v zápase s Milanem Smolou. V singlu se radoval hostující hráč z vítězství 2:0.
S domácím týmem to nevypadalo dobře. K návratu do utkání zavelela trojice Štolka, Stehlík, Kovanda výhrou nad trojicí Vildy Ungrmana 10:6, 10:5. Vyrovnání potom zařídila sestava Holub, Smola, Vaňourek vítězstvím 10:5, 10:8. Stav zápasu 4:4.
V předposledním utkání sahali domácí hráči po vedení. Duo Stehlík-Štolka dotáhlo zápas s tandemem Ungerman-Novák do 3. setu, ve kterém vedlo. Bohužel koncovka vyšla lépe hostím 4:5. Konečný remízový stav zápasu stanovila dvojice Urban-Smola vítězstvím 10:7 ve 3. setu nad dvojicí hostí.


K zápasu se vyjádřil Tomáš Vaňourek:
„ Dnes jsme bohužel bod ztratili. Utkání bylo vyrovnané, remíza mu asi sluší. Nejlepší hráč na hřišti Ungerman udělal 4 body. Kaňkou na dnešním utkání je výkon rozhodčích. Nikam s nohejbalem nepohneme, když pouští na hřiště hráče- 3, kteří během utkání konzumují pivo. Nejhorší ovšem je, že Vám do očí lže, že nic nevidí a nebude to řešit. Při protestech potom udělí červenou kartu domácímu trenérovi. Pan Gaiger, který dnešní utkání řídil, chce být asi důležitý. Je smutné, když polovině hostujícího týmu dovolí a schválně přehlédne konzumaci piva. Opravdu dnes jinak klidnému utkání svým vystupováním nepřispěl.“


průběh utkání: 1:0,1:1,2:1,2:4,4:4,4:5,5:5
sety: 13:12
míče: 218:201
diváků: 50